×
FRI FRAGT  på alle varer! Gælder ved køb over 500 kr. t.o.m. søndag

Prydgræs

Staudehirse

Staudehirse danner fjerlette og elegante aks, som vinker i vinden efterår og vinter. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas stauder online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Staudehirse i haven

Staudehirse danner fjerlette og elegante aks, som vinker i vinden efterår og vinter. Staudehirse er en familie af tuedannende prydgræsser, som kan have enten grønne eller blålige blade.

Fælles for alle staudehirsearterne er deres smukke, fjerlette blomsteraks, som pryder planten både efterår og vinter. Med sine lette og luftige blomsteraks, der sidder på lange, tynde strå, er staudehirse på én gang en både vild og elegant tilføjelse til haven.

Selvom staudehirsen har et let og elegant udtryk, skal man ikke tage fejl af den: det er nemlig en ægte prærieplante, som kan tåle selv ekstreme vejrforhold. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af staudehirse, blandt andet den meget populære sort: 'Rotstrahlbusch'.

Se udvalget af stauder her. 

 

Beskrivelse af staudehirse

Staudehirse (synonym: ”rishirse”), Panicum virgatum, er en prydgræsfamilie på over 400 arter. Staudehirse er kendetegnet på sine lette og luftige blomsteraks, der pryder planten fra september af. Aksene sidder på oprette strå og er ofte rødlige ved udspring og får senere en hvid til sølvagtig farve.

Staudehirse bliver typisk omkring 100 - 130 cm og danner tuer, der kan blive op til 35 cm i diameter. Bladene kan være friskgrønne og blågrønne og fremstår i efteråret med smukke, rustne høstfarver.

 

Pasning af staudehirse

Staudehirse kaldes undertiden også ”præriehirse”. Det navn har planten fået, fordi den er naturligt forekommende på prærien; det nordamerikanske steppeområde.

Prærien kan både være fugtig og tør og derfor findes der både arter af staudehirse, der trives på en varm, tør placering og arter af staudehirse, som trives bedst i fugtige omgivelser. Generelt gælder det dog, at staudehirse trives fint på en placering med sol og næringsrig, veldrænet jord.

Præriehirse kan både bruges solitært og i grupper. I den vilde have er den god til at fremhæve det rå og naturlige udtryk. Som en ægte prærieplante kan den klare både kulde og blæst og derfor behøver den ikke have en beskyttet placering.

 

Udvalgte sorter

'Heavy Metal' er den mest solgte af staudehirsesorterne. Den bliver op til 130 cm høj og er flot opret. Den har gråblå blade og om efteråret farves hele planten gul.

’Rotstrahlbusch’ er en anden meget populær sort af staudehirse – og med god grund. Sorten fremstår nemlig med de flotteste, dramatiske høstfarver i mørkerøde nuancer, som ingen anden prydgræs kan gøre den efter.

Staudehirse

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}