Stauder

Ridderspore

Ridderspore er en vidunderlig staude, der danner elegante, høje blomsterspir.

 

Ridderspore i haven

Ridderspore er en vidunderlig staude, der danner elegante, høje blomsterspir. Ridderspore er en slægt af stauder, som er kendetegnet ved deres høje og slanke blomsterspir, der elegant rejser sig over staudebedets øvrige planter. Ridderspore er desuden den eneste plante, der udvikler blå blomster.

Ridderspore er en elegant staude, der danner høje, slanke ”spir” tætpakket med blomster – et smukt og særpræget syn, som gør ridderspore til staudebedets mest statelige plante. Riddersporen er da også et fast element i de smukke engelske ”cottage gardens” – haver, hvor kun de smukkeste og mest frodige planter får en plads.

Se udvalget af stauder her.

 

Beskrivelse af ridderspore

Ridderspore, Delphinium, er en slægt af blomstrende stauder i ranunkelfamilien. Slægten består af mere end 250 arter, som er udbredt i de fleste af verdens tempererede egne i Nordamerika, Europa og Asien.

Ridderspore kan blive helt op til 2 m høje og selv de laveste sorter bliver typisk mindst 100 cm høje. Planten har håndlappede blade og blomstrer – afhængig af sort – fra juni til august med de smukkeste blomsterstande, der sidder samlet i store endestillede klaser. Blomsterne er bægerformede og kan være både enkle og halvfyldte.

Blomsterne fås i mange forskellige hvide, cremegule, rosa og violette nuancer. Nogle sorter er endda multifarvede. Ridderspore er desuden en af de eneste planter, der kan prale af at danne blå blomster.

 

Ridderspores navnebetydning

Ridderspore har fået sit danske populærnavn fra den spidse spore på det bagerste bægerblad, mens plantens botaniske navn, Delphinium, hentyder til, hvordan den endnu ikke fuldt udsprungne blomst ser ud; den ligner nemlig med lidt god vilje en delfin.

Få gode råd til plantning og pasning af ridderspore.

 

Ridderspore: Pacific-gruppen

Det er i Pacific-gruppen, at man finder de mest udbredte riddersporesorter. Det er også den gruppe med størst farvevariation. Pacific-varianterne er kendetegnet ved at udvikle meget tykke stængler og kæmpestore blomsterstande, der er meget velegnet til afskæring til buketter. Pacific-sorterne kan blive helt op til 170-180 cm høje.

 

Ridderspore: Belladonna-gruppen

Sorterne i Belladonna-gruppen betegnes ofte som de nemmeste ridderspore. Disse sorter bliver mellem 100-120 cm høje og hører til blandt de tidligst blomstrende ridderspore. Belladonna-sorterne kendes desuden på deres forholdsvis lette og åbne vækst.

 

Ridderspore: Elatum-gruppen

Elatum-gruppen har fået sit navn fra det latinske ord elatus, som betyder ”høj”. På den måde siger navnet noget om den imponerende størrelse, som disse sorter kan opnå: de kan nemlig blive helt op til 2 m høje. Elatum-gruppen udmærker sig ved at være de mest stabile af alle riddersporevarianterne.

Gavekort til Plantorama

Glæd en du holder af med et gavekort til Plantorama.

En gave der gror

Plantoramas gavekort gælder til alle landets centre. De kan bruges i alle vores fysiske butikker, hvor du finder et stort udvalg indenfor have, bolig og dyr.

Levering af gavekort

Vores gavekort leveres med posten direkte til din valgte adresse. De kan ikke ombyttes til kontanter og erstattes ikke ved tab.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}