×
FRI FRAGT  på alle varer! Gælder ved køb over 500 kr. t.o.m. søndag

Stauder

Staudesalvie

Staudesalvie er en dejlig staude med høje, slanke og smukke blomsterspir.

 

Staudesalvie i haven

Staudesalvie er en dejlig staude med høje, slanke og smukke blomsterspir. Staudesalvie er en blomstrende staude med høje, slanke og utroligt smukke blomsterpir i violette, rosa eller hvide nuancer. Udover at være et smukt syn udmærker staudesalvie sig ved at være nem og nøjsom.

Om sommeren står staudesalvie smukt og stolt med sine høje, slanke blomsterspir i de smukkeste violette, rosa og hvide nuancer – et vidunderligt syn, som også bierne og sommerfuglene tiltrækkes af. Udover at være smuk udmærker staudesalvien sig desuden ved at være meget nøjsom og nem at passe.

Se udvalget af stauder her.

 

Beskrivelse af staudesalvie

Staudesalvie, Salvia nemorosa, er en blomstrende staude i salvieslægten, som er en del af læbeblomstfamilien. Planten stammer oprindeligt fra Mellemeuropa, men den kan faktisk også opleves naturaliseret i den danske natur. Her vil man typisk støde ind i den på strandoverdrev og skrænter samt ved bebyggelse.

Slægtsnavnet ”salvia” kommer fra det latinske ord ”salvus”, som betyder ”helbredt” eller ”sund”. Salvie kendes da også af de fleste som en krydderurt, men, som navnet antyder, er det altså også en lægeplante. Salvie findes dog også som en prydplante og det er denne ”udgave”, vi har med at gøre her.

Staudesalvie består af opretvoksende, stive skud, som bærer omvendt stillede, ægformede grønne blade og tætte aks med blomster. Arten har blåviolette blomster, men blandt sorterne finder man større farvevariation, eksempelvis rosa, hvid, lysviolet og mørkeviolet.

Man har glæde af den smukke blomstring længe: blomstringen varer nemlig typisk to måneder og ligger i perioden fra juni til september. Man kan endda være heldig at fremtvinge to blomstringer på et år, hvis man løbende klipper de visne blomsteraks af.

 

Staudesalvie, prydsalvie, steppesalvie og småblomstret salvie

Hvis det passer, at kært barn har mange navne, må man sige, at staudesalvie er meget afholdt. Planten har nemlig adskillige navne, som eksempelvis prydsalvie, steppesalvie og småblomstret salvie. Alle navne siger noget om planten. Navnene ”staudesalvie” og ”prydsalvie” hentyder til plantens prydende blomstring og dens brug i havens prydbede.

Navnet ”steppesalvie” siger noget om, hvilke vækstforhold planten kræver. Salvie er nemlig en rigtig steppeplante, hvilket vil sige en plante, der holder af lunt og tørt vejr og en kalkrig, let og porøs jordbund. Endelig siger navnet ”småblomstret salvie” noget om plantens blomstring, som netop består af mange, mange små blomster, der sidder samlet i slanke aks.

Få gode råd til plantning og pasning af staudesalvie.

 

Staudesalvie er en fortræffelig snitblomst

Staudesalvie er smuk ude i haven, men du kan også roligt klippe toppene af til vaser og buketter. Staudesalvie er nemlig en fortræffelig snitblomst med en lang holdbarhed efter afskæring, hvis bare man sørger for at skifte vandet dagligt. Blomsteraksene tørrer desuden meget smukt, hvorfor de også er meget egnede til dekorationer.

 

Staudesalvie er en fantastisk insektplante

Det er ikke nok med, at staudesalvie er smuk at kigge på – den har også praktiske egenskaber. Den er nemlig utroligt effektiv til at tiltrække bier, sommerfugle og andre nytteinsekter. Den er således en god plante til de haveejere, som gerne vil sikre sig en effektiv bestøvning af eksempelvis frugttræer og frugtbuske.

 

Udvalgte sorter

Staudesalvie er ikke den mest sortsrige planteart, for som man siger: der er ikke nogen grund til at opfinde den dybe tallerken to gange. Der findes nemlig allerede de mest vidunderlige sorter af staudesalvie. Den absolut mest populære sort er ’Ostfriesland’. Denne sort bliver omkring 40 cm høj og får smukke, mørkviolette blomster.

’Schneehügel’ bliver også op til 40 cm høj og er en af de mere sjældne og bemærkelsesværdige sorter – den får nemlig snehvide blomster. En anden populær sort er ’Rose Queen’ (synonym: ’Rosakönigin’), som bliver op til 50 cm høj og får yndige, rosa blomster. Endelig er ’Mainacht’ en meget populær sort. Den bliver helt op til 60 cm høj og får blomster i en smuk, blåviolet farve.

Staudesalvie

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}