{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Stedsegrønne

Haveplanter

Stedsegrønt og buksbom i haven

Stedsegrønne planter kan både bruges som hække og dekorative planter. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas stedsegrønt. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Stedsegrønne planter og træer

Stedsegrønt er en fællesbetegnelse for alle planter og træer som ikke mister bladene i efteråret, men beholder sine smukke grønne blade. Bladene bliver naturligvis udskiftet, men både med meget varierende hastighed – det kan tage adskillige år – og herudover også løbende, i stedet for som løvfældende træer, som taber alle blade indenfor ganske få uger.

Derfor er stedsegrønne planter og stedsegrønne træer perfekte til dig, der ikke gider rydde op efter bladende hvert efterår. Hos Plantorama har vi naturligvis et bredt udvalg af stedsegrønne planter og stedsgrønne træer, så du altid kan finde noget, der passer til dig.

Stedsegrønne planter i haven

Mange stedsegrønne planter og stedsegrønne træer er oplagte at bruge i enten dekorationer eller hække. Ligusteren er en klassisk stedsegrøn plante, og kan f.eks. også bruges til at kante bede af, og hermed skabe både flow og form i haven i de mørke måneder.

Vedbend kan f.eks. også bruges som enten bunddække eller dekoration, eller måske er en enkel dekoration som en stor busk i form af f.eks. rhododendron eller taks bedre. Man kan også overveje at opstamme sine buske eller forme dem, og herigennem få dekorationer i haven der kan nydes hele året rundt. Få gode råd og vejledning om hækplanter. 

Fordele ved stedsegrønne planter & stedsegrønne træer

Stedsegrønne planter og stedsegrønne træer har frem for alt den fordel at de gør haven let at holde. Der er ikke behov for at samle blade hvert efterår, og typisk heller ikke den store beskæring. Få tips til buksbom i haven.

Haven vil virke frodig på alle tider af året, hvilket kan være skønt i især vinteren hvor landskabet ellers kan være meget monokromt. Stedsegrønne planter vil hermed dog også fortsat give privatliv og læ i vinteren, hvor løvfældende planter blotter resten af haven.

Historisk brug af stedsegrønt og buksbom planten

Brugen af stedsegrønt symboliserede allerede i den førkristne tid her det evige liv og tilbagevendingen af forår og liv, og det menes at skandinaverne pyntede deres huse med stedsegrønt ved vintersolhvervstid. Se vores udvalg af hækplanter.

Stedsegrønt marked

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af billige stedsegrønne planter. Vores udvalg af stedsegrønne planter omfatter blandt andet sukkertopgran, solcypres, kinesisk ene, livstræ og kæmpethuja.

Alle er de kendetegnet ved at være meget velegnede til dyrkning i krukker og ved at være dekorative i haven hele året rundt. Se vores udvalg af stedsegrønne planter her på siden.

Buksbom i haven

Buksbom er en slægt af stedsegrønne buske, der er kendetegnet ved, at den tåler ekstrem formklipning. Buksbomplanter kræver kun minimal pasning, så længe du udplanter dem i en porøs og let kalkholdig jord.

Buksbom på friland, der ofte studses, kan gødes og vandes, så den har ekstra næring til nye skud. Buksbom i krukker bør vandes ugentligt og gødes med jernholdig gødning. Beskæring af buksbomplanter er mest optimalt i marts-juni, hvor nye skud hurtigt dannes. Læs mere om buksbom.

Buksbom marked

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af buksbom på tilbud. Vores buksbom marked omfatter både kugleformede buksbom, pyramideformede buksbom og uklippede buksbombuske. Vores buksbom fås i mange forskellige størrelser og er alle velegnede til dyrkning i såvel krukker som bede.