{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Rhododendron

Dværgrhododendron

Dværgrhododendron er en gruppe kompakte, men rigtblomstrende rhododendron. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas surbundsplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Dværgrhododendron

Dværgrhododendron er en gruppe kompakte, men rigtblomstrende rhododendron. Dværgrhododendron og lav rhododendron er en gruppe af rhododendron hybrider, som vel nok har en kompakt vækst, men til gengæld også en lang, rig og farvestrålende blomstring, som de større rhododendron ikke kan overgå.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af smukke dværgrhododendron, blandt andet sorterne 'Robert Seleger' og 'Azurika'.

Køb udvalget af dværgrhododendron her.

Beskrivelse af dværgrhododendron

Dværgrhododendron og lav rhododendron er små og kompakte rhododendronhybrider, som – på trods af deres ringe størrelse – fremviser en farvestrålende og rig blomstring.

Busken har en størrelse og en lille årlig tilvækst, som gør den meget velegnet til mindre haver eller som forgrundsbeplantning i store rhododendronbed. Få gode råd til rhododendronbedet året rundt.

Dværgrhododendron er en stedsegrøn busk, der – som navnet også antyder – er kendetegnet ved sin lave højde. En dværgrhododendron bliver typisk mellem 0,5 og 1 meter høj og lige så bred. Buskens kompakte størrelse gør den velegnet til minde haver. Busken har små, ovale blade med en læderagtig overflade og en behagelig, aromatisk duft.

 

Dværgrhododendrons blomstring

Ligesom at dværgrhododendron er en lille busk, har den også relativt små, tragtformede blomster – til gengæld producerer den rigtigt mange af dem og de sidder også på busken meget længe.

Blomsterne fås i mange forskellige farver, men dværgrhododendron er nok særligt kendt for sine blålige blomster. Busken blomstrer typisk fra april til maj. Få tips til plantning og pasning af rhododendron.

 

Dværgrhododendrons oprindelse

Dværgrhododendron blev oprindeligt skabt som en krydsning af andre rhododendronarter ud fra et ønske om at have en lille, kompakt rhododendron, som kunne bruges som stueplante.

Man fandt imidlertid hurtigt ud af, at den kompakte størrelse også kunne finde anvendelse udenfor, og derfor gik botanikere i gang med at skabe en hårdfør dværgrhododendron. Busken har ry for ikke at være fuldt vinterhårdfør i Danmark, men hvis den får en beskyttet placering, vil den ikke tage skade af vinterens kulde.

 

Udvalgte dværgrhododendron-sorter

’Blue Tit’ er en smuk dværgrhododendron-sort, som fremstår med de smukke, blåviolette blomster, som er karakteristisk for dværgrhododendron. ’Baden Baden’ og ’Scarlet Wonder’ er to andre sorter, som er værd at nævne, ikke for deres blå blomster – nærmere det modsatte, nemlig for deres dybrøde blomster.

Dværgrhododendron