Rhododendron

Japansk Azalea

Køb azalea i Plantorama

Japansk azalea er en gruppe kompakte, rigtblomstrende og duftende rhododendron. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas surbundsplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Japansk azalea

Japansk azalea er en gruppe kompakte, rigtblomstrende og duftende rhododendron. Japansk azalea er en gruppe kompakte rhododendron, som er kendetegnet ved deres små, men mange blade og blomster, blomsternes dejlige duft og friske, flammende farver samt ved at være delvist stedsegrøn med smukke høstfarver.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af smukke japansk azalea, blandt andet sorterne 'Fridoline' og 'Rosebud'.

Se udvalget af japansk azalea her. 

 

Beskrivelse af japansk azalea

Japansk azalea (Rhododendron japonicum) kaldes undertiden også ”japansk rhododendron” eller ”stedsegrøn azalea” – og begge navne siger noget om busken. Japansk azalea er nemlig en rhododendronart, som stammer fra Japan, og den er nemlig – om end ikke fuldt, så – delvist stedsegrøn.

En anden vigtig karakteristika ved japansk azalea er dens kompakt vækst, som gør den velegnet til mindre haver og til forgrundsbeplantning i store rhododendronbed.

Japansk azalea er en delvist stedsegrøn (den taber kun bladene delvist) og kompakt busk, som typisk kun bliver mellem 1 og 2 meter høj og lige så bred. Busken har små blade, som enten står med smukke høstfarver om efteråret eller tabes - og også små, men til gengæld rigtig mange blomster. Blomsterne sidder enkeltvis endestillet på buskens mange, tynde grene.

 

Japansk azaleas blomstring

Japansk azalea kan ikke fremvise særligt store blomster, men til gengæld producerer den mange af dem og de bliver siddende på busken meget længe. På den måde fremviser japansk azalea – på trods af blomsternes ringe størrelse – en smuk og rig blomstring.

Blomsterne er tragtformede, velduftende og fås i mange forskellige farver, lige fra snehvid, over pinkrosa, til de orange nuancer, som er kendetegnende for hele azalea-familien. Få tips til plantning og pasning af rhododendron.

 

Japansk azaleas oprindelse

Japansk azalea findes – som navnet også antyder – vildt i klipperige bjergegne i Japan. Japanerne har dyrket busken i mange hundrede år, men først i starten af 1700-tallet blev den opdaget af europæerne – og først mange år senere, i 1840’erne, blev busken indført i Europa.

Herefter gik europæiske botanikere i gang med at krydse arten med hårdføre arter, således at der i dag findes fuldt vinterhårdføre japansk azalea, som sagtens kan klare sig i det kølige nordeuropæiske vinterklima. Få gode råd til rhododendronbedet året rundt.

 

Udvalgte japansk azalea-sorter

’Geisha Orange’ er en japansk azalea-sort, som fremstår med de flammende, orange blomster, som er karakteristiske for hele azalea-slægten. ’Schneeperle’ er en anden nævneværdig sort, som udvikler de smukkeste, helt snehvide blomster.

Gavekort til Plantorama

Glæd en du holder af med et gavekort til Plantorama.

En gave der gror

Plantoramas gavekort gælder til alle landets centre. De kan bruges i alle vores fysiske butikker, hvor du finder et stort udvalg indenfor have, bolig og dyr.

Levering af gavekort

Vores gavekort leveres med posten direkte til din valgte adresse. De kan ikke ombyttes til kontanter og erstattes ikke ved tab.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}