Rhododendron

Rhododendron hybrid

Rhododendron hybrid er en gruppe af store, rigtblomstrende rhododendron. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas surbundsplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Rhododendron hybrid i haven

Rhododendron hybrid er en gruppe af store, rigtblomstrende rhododendron. Hybrider er en stor gruppe rhododendron, som er fremkommet ved krydsning. Hybriderne har hver deres særkende, men også mange fællesnævnere: de bliver eksempelvis alle relativt store og blomstrer meget rigt.

Siden de første vilde rhododendron blev fundet i naturen, har botanikere over hele verden arbejdet intensivt med at krydse og forædle de smukke buske. Det har resulteret i et utal af hybrider (krydsninger) og sorter, som alle har deres helt særlige kendetegn, men også mange fællesnævnere.

Se udvalget af rhododendron hybrid her.

 

Beskrivelse af rhododendron hybrid

De mange rhododendron hybrider har alle det til fælles, at de er stedsegrønne, at de har en tæt og sund vækst, at de bliver relativt store (mange sorter kan blive helt op til 4 meter høje og lige så brede i det danske klima) samt at de er meget rigtblomstrende.

Derfor kaldes rhododendron hybrid undertiden også ”stor rhododendron” eller ”storblomstret/storblomstrende rhododendron”. Busken blomstrer typisk i maj og juni med blomster i mange forskellige farver.

 

Nemme rhododendron hybrider

Udover at være store, rigtblomstrende og sunde er rhododendron hybrider også kendetegnet ved at være både nøjsomme og hårdføre samt ved at kunne trives fint under de fleste lysforhold.

På den måde er det blandt rhododendron hybriderne, at man finder de ”nemme” rhododendron-sorter, som selv den mest uerfarne haveejer vil få succes med at dyrke. Få tips til plantning og pasning af rhododendron.

 

Selvstændige hybridgrupper

For mange rhododendron hybrider gælder det, at der kun findes en eller få sorter af denne hybrid. Derfor er det lettest at behandle de mange rhododendron hybrider under samme overskrift.

Der findes imidlertid fire store grupper af hybrider, som ofte bliver behandlet selvstændigt, dels fordi de er sortsrige og fordi de afskiller sig fra de andre hybrider. Det drejer sig om hybridgrupperne: Catawbiense, Yakushimamum, Williamsianum og dværgrhododendron.

 

Udvalgte hybrid-sorter

’Brasilia’ er med sine store, lakserosa blomster en af de smukkeste rhododendron hybrider, der findes. ’Viscy’ er en anden smuk hybrid, som fremstår med friskgule til laksefarvede blomster. ’Blue Peter’ er en tredje hybrid, der er værd at nævne for dens utroligt smukke, blåviolette blomster.

Rhododendron hybrid

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

snow banner
Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}