×
Vi leverer dine varer inden weekenden, når du bestiller før onsdag kl. 14

Rhododendron

Yakushimamum

Køb Yakushimamum rhododendron i Plantorama

Yakushimamum-hybrider er en gruppe kompakte og storblomstrende rhododendron. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas surbundsplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Yakushimamum rhododendron

Yakushimamum-hybrider er en gruppe kompakte og storblomstrende rhododendron. Yakushimamum rhododendron er kendetegnet ved deres nøjsomhed, de dekorative, filtbelagte blade, deres smukke, nuanceskiftende blomster og en kompakt og langsom vækst, der gør dem meget velegnet til mindre haver.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af smukke Yakushimamum rhododendron, blandt andet sorterne 'Flava' og 'Arabella'.

Se udvalget af Yakushimamum rhododendron her.

 

Beskrivelse af Yakushimamum rhododendron

Yakushimamum rhododendron er en sund, hårdfør og nøjsom rhododendronart, som – udover selvfølgelig at være en fast del af den japanske havestil – både kan bruges solitært, i busketter eller som lav hæk.

Arten er langsomtvoksende og passer derfor særligt godt til mindre haver. Yakushimamum rhododendron er en stedsegrøn busk med en kompakt vækst. Busken bliver typisk mellem 80 cm og 1,2 meter høj og 1 til 2 meter bred.

Busken har elliptiske, læderagtige blade dækket af et karakteristisk gyldent filtlag på undersiden – og også på oversiden ved udspring. Bladenes filtlag gør det nemt at skelne Yakushimamum rhododendron fra andre rhododendronhybrider.

 

Yakushimamum rhododendrons blomstring

Yakushimamum rhododendron blomstrer typisk i maj og juni med tragtformede rosa, gule og hvide blomster, der sidder samlet i endestillede skærme. Det helt særlige ved denne rhododendrons blomster er, at de skifter nuance i løbet af blomstringstiden.

Desuden er blomsterne meget store. Hvis busken trives godt, kan blomsterne faktisk blive så store, at de dækker hele busken. Få tips til plantning og pasning af rhododendron.

 

Yakushimamum rhododendrons oprindelse

Yakushimamum rhododendron blev opdaget i starten af 1900-tallet på den japanske ø Yakushima – deraf det japanskklingende artsnavn. På Yakushima gror busken stadig vildt den dag i dag i et bjergrigt og vindblæst landskab med store mængder nedbør.

30 år efter opdagelsen blev Yakushimamum rhododendron indført i Europa, hvorefter man gik i gang med at skabe nye sorter. I dag findes der over 100 forskellige Yakushimamum-sorter og mange af dem er resultatet af krydsninger med sol- og tørketålende arter, hvorfor Yakushimamum-hybriderne i dag har den egenskab, at de tåler både fuld sol og vind.

 

Udvalgte Yakushimamum-sorter

En af de mest udbredte Yakushimamum-sorter er ’Schneekrone’, som er kendetegnet ved sine smukke blomster, der er lysrosa ved udspring og senere bliver helt snehvide, som navnet også antyder. En anden smuk sort er ’Kalinka’, som har lysrosa blomster ved udspring, som senere bliver rubinrøde.

Populære produkter i denne kategori

Få inspiration og gode råd

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden