×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Træer

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Haveplanter

Træer til haven

Træer er ideelle til at skabe rolige områder i haven med læ og skygge. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas træer. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Træer i haven

Træer er smukke og skaber skyggefulde lunde i din have, men herudover er listen over fordelene ved dem lang. Træer er gode til at skabe læ og fred i haven. Der er noget helt særligt ved at sidde under træets krone. Desuden er de gode til at tiltrække dyreliv til haven.

Træer i haven får dig også til at leve længere. Det viser et studie fra Harvard School of Public Health, der har påvist en positiv sammenhæng mellem træer og lang levetid samt sundt mentalt helbred.

Studiet, der bygger på 121.000 kvinder, viser, at personer med træer i en radius af 250 m fra deres hjem, har 12% lavere dødelighed sammenlignet med de personer med færrest træer. Dette hænger muligvis sammen med træernes evne til at absorbere skadelige luftpartikler og trafikstøj. Derudover opfordrer træer i parker og haver til motion og andre udendørs aktiviteter.

Alle Plantoramas træer er omfattet af vores GroBedre-politik, som sikrer dig stærke og sunde træer. Vil du gerne skabe fred og læ i haven, bør du supplere træer med buske - se derfor også vores store udvalg af buske.

Beskrivelse af træer

Træer er karakteriseret ved at være flerårig plante med en stamme, høj nok til at hæve grene og løv fra jorden. Stamme og grene forvedder, hvilket giver træet styrke til at blive meget højt. Mange af dem kan blive flere hunderede år gamle – de ældste i verden flere tusinde år.

De kan også blive meget høje, dog meget sjældent så høje som verdensrekordindehaveren på 115 meter. Der har vokset træer på jorden i 365 millioner år, og hermed altså også længe før dinosaurer, pattedyr og kontinenternes adskillelse.

Udplantning og pleje af træer

Træer skal udplantes i en jord, hvor de trives og får dækket deres naturlige behov. Nogle træer trives i sandjord, andre trives i fed lerjord. Det er en fordel at kende til havens jordtype, så du køber træer, der vil trives i haven. Få tips til dyrkning af citrontræer. 

Et nyplantet træ skal vandes rigeligt den første tid, indtil træet etablerer sig, og rødderne selv kan skaffe væske. Ofte har træer det vanskeligt efter udplantning, fordi ukrudt stjæler al næringen. Derfor skal området omkring træet holdes fri for ukrudt og græs de første år. Læs vores guide til pasning af pil.

Små og store træer

Der er talrige, særdeles store fordele ved at have træer i sin have. De giver både haven områder med skygge, men trækker også dyreliv til. Mange fugle og insekter kan have deres hjem i trækronerne og stammerne, og kan hermed bidrage til resten af havens ve og vel.

De opfanger luftforurening og kan også dæmpe trafikstøj. De absorberer store mængder regnvand, og kan hjælpe med at holde éns have veldrænet.

De kan give privatliv, og sænker ifølge flere undersøgelser menneskers stressniveau, samt hjælper til en hurtigere bedring under sygdom. Læs om beskæring af frugttræer.

Herudover bør man ikke undervurdere at de afgiver ilt, og vil gøre luften omkring én renere, hvilket resulterer i et langt bedre almenbefindende, samt sænker risikoen for astma.

Japansk kirsebærtræ i haven

Det japanske kirsebærtræ, Prunus serrulata, går også under betegnelserne prydkirsebær og japansk kirsebær. Japansk kirsebærtræ er et mindre og løvfældende træ, der blomstrer med smukke og lyserøde blomster hen over sommeren.

Særligt på grund af japansk kirsebærtræs udseende er træet vellidt til haver og alléer herhjemme i Danmark, hvor det pryder med sine skiftende farver og smukke blomstring. Japansk kirsebær blomstrer omkring maj-juni måned med fine og lyserøde blomster, hvorefter træet skifter over i en bronzerød farve hen over efteråret.

Bladene på japansk kirsebærtræ er ovale til omvendt ægformede med savtakkede kanter og lange spidser. Bladenes overside er blank og mørkegrøn, mens undersiden er lysegrøn. I efteråret skifter bladene farve til skønne høstfarver i rødlige nuancer, som også er meget smukke i haven. Blomsterne på japansk kirsebærtræ sidder 4-5 stykker sammen.

Japansk kirsebærtræ stammer oprindeligt fra Japan, Korea og Kina, hvor den også er vellidt og kendt for sin smukke blomstring, der anvendes og fejres i forbindelse med festivaler. Japansk kirsebærtræ bliver omkring 8-10 meter højt herhjemme og klarer sig ganske fint i danske haver.

Japansk kirsebærtræ vækster årligt omkring 50 cm i højden og 25 cm i bredden. Hos Plantorama finder du flere forskellige varianter af japansk kirsebærtræ, blandt andet hængende varianter. Alle japansk kirsebær, som sælges herhjemme, er podet på en grundstamme af fuglekirsebær, hvorfor rodnettet vil være derefter.

Afhængigt af hvilken beskæring du vil foretage på japansk kirsebærtræ, skal det gøres på forskellige tidspunkter af året. En let udtynding eller oprydning i sidegrenene kan gøres i juni måned. Du kan også beskære større grene i juni.

Vil du derimod foretage en mere kraftig og drastisk beskæring af japansk kirsebærtræ, skal det gøres i oktober eller november måned, hvor træet ikke vil bløde så meget fra de grene, som bliver beskåret. Fra marts til september kan du beskære eventuelle vildskud på japansk kirsebærtræ.

Vejledning omkring træer

Har du brug for vejledning omkring træer i haven, bør du besøge den nærmeste Plantorama og tage en snak med vores dygtige, faguddannede personale. Personalet ved alt om udplantning og pasning af træer og kan derfor hjælpe dig med alle dine spørgsmål. Du finder også gode råd samt inspiration i vores guide.

Gode råd til havens træer og buske

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden