×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Havefigurer

Fuglebad

 

Fuglebad i granit

Et fuglebad er et must for enhver haveejer, som gerne vil forkæle sine fugle i haven. Fuglene elsker nemlig at pleje deres fjerpragt ved at bade i vandet. Et fuglebad i granit holder evigt og er altså en god investering med et godt udbytte.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af fuglebade i granit - både modeller, der har form som skåle og står på jorden, og modeller, der er hævet fra jorden på en fod. Vil du gerne forkæle dine fugle og skabe en fuglevenlig have, bør du også se vores store udvalg af vildtfuglefoder og fuglehuse.

Med et fuglebad i granit kan du invitere fuglene ind i haven til et lille bad eller en tår vand. Du får altså både liv og hygge i haven med et fuglebad – især hvis du kombinerer fuglebadet med et fodersted, så du både kan tilbyde vand og mad til havens fugle.

Hos Plantorama finder du fuglebade i granitsten til alle slags fugle; fuglebade formet som skåle, der kan stå direkte på jorden eller terrassen, samt fuglebade på en sokkel eller fod, der kan placeres overalt i haven. Med et fuglebad øger du dine chancer for at se fugle i din have.

 

Øg antallet af fugle i haven med fuglebad

Hvis du ønsker fugle i haven eller gerne vil øge bestanden af fugle, er det bestemt en fordel, at du har mindst et fuglebad til fuglene. Mange haveejere er gode til at få sat fodersteder og redekasser op, men glemmer desværre fuglebadet.

Fuglebadet er en nem måde at tiltrække fugle på. Faktisk viser undersøgelser, at et fuglebad øger antallet af fugle i haven med helt op til halvtreds procent. Et fuglebad er særligt gavnligt i de perioder, hvor fuglene ikke kan finde nok insekter til at dække deres væskebehov. Her lever de typisk af tørt foder, fx fuglefrø, og er derfor afhængige af adgangen til vand.

Fuglene er altså afhængige af vand for at overleve – ligesom os mennesker og alle andre dyr. Det vil derfor altid være en fordel at have et fuglebad med rent vand i haven, som fuglene har nem adgang til. Det er ydermere en god idé at placere fuglebadet i nærheden af foderstedet.

Nogle fuglearter har en mere ”tør” kost, hvorfor væskebehovet varierer fra art til art. Det er dog essentielt for alle fugle, at de får tilstrækkeligt med væske – enten gennem det de spiser eller ved at drikke vand.

Læs også: Sådan skaber du en fuglevenlig have


Fuglebad i haven om vinteren

Havens fugle har behov for frisk vand året rundt, men i vintermånederne, hvor der er frostgrader, kan dette blive vanskeligt at finde. Derfor skal du, hvis du vil gøre fuglene en tjeneste, sørge for at stille isfrit vand ud i haven dagligt i fuglebadet.

Du kan tilsætte et par dråber olie i vandet eller bruge en varmeplade, som typisk sælges til høns, for at holde vandet isfrit længere tid ad gangen. Du kan også stille lunkent vand ud, så det ikke fryser til lige så hurtigt.

Særligt ved barfrost er det væsentligt at stille frisk vand ud til fuglene. Her fryser jorden nemlig uden, at der lægger sig sne. Det gør det endnu mere vanskeligt at finde vand nok. Derfor risikerer fuglene at komme til at tørste, hvilket kan være fatalt her om vinteren.

Når det sner, har fuglene mulighed for at få dækket deres væskebehov ved at spise sneen, men da der ingen sne er ved barfrost, bør du hjælpe havens fugle med at stille tørsten.

Få flere tips til havens fugle året rundt.

 

Små fugle og vand

Mange haveejere er gode til at fodre havens fugle, men har ikke altid med i deres overvejelser, at småfuglene også skal have adgang til frisk og rent vand året rundt til at drikke og bade i.

Særligt om vinteren, hvor den naturlige forsyning er frossen, er det vigtigt, at du hjælper de overvintrende fugle lidt på vej med et fuglebad. Også i tørre perioder om sommeren vil frisk vand i fuglebadet blive værdsat blandt de små fugle.

Nogle fugle får dækket deres væskebehov gennem kosten, men der er stadig fugle, som lever af en meget tør kost, og det er netop disse fugle, du hjælper, ved at have et fuglebad i haven.

Fugle har måske ikke nødvendigvis et stort behov for vand sammenlignet med andre dyr, men de har faktisk brug for at drikke mindst to gange om dagen for at dække det naturlige tab af væske ved fx vejrtrækning.

I naturen drikker fuglene typisk vand fra pytter og mindre vandløb samt vanddråber, der samler sig på blade. Nogle fuglearter kan endda sluge vandråber, imens de flyver. De fleste fugle drikker vand ved at dyppe næbet i vandet, og derefter læne hovedet tilbage for at synke.

Populære produkter i denne kategori

Inspiration til havens fugle

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden