{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Havefigurer

Granitskærver

 

Granitskærver i haven

Granitskærver er et flot naturmateriale, som pynter i havens bede og som desuden gør det svært for ukrudt at komme igennem. Hos Plantorama har vi et stort udvalg i mange forskellige farver.

Naturstensproduktet er fremstillet af en blanding af knust granit og marmor, og bliver ofte brugt som underlag til indkørsler og gårdspladser, hvor de giver et flot farvespil og et stilrent udtryk.

Granitskærver er blevet meget populære i de danske haver de seneste år. Hvor det før var moderne at bruge træflis eller dækbark til at dække den bare jord i bedene, er det nu blevet hypermoderne at bruge granitskærver. Skærverne bruges som regel til havens bede, hvor det fordeles på den bare jord og dækker jorden effektivt.

Skærverne danner et tæt lag, som gør det svært for ukrudtet at bryde igennem. På den måde er de effektive til ukrudtsforebyggelse, samtidig med at de pynter i haven. De kan også være fine til at skabe system i bedene, så de enkelte planter bliver tydeligt adskilt.

 

Fordele ved granitskærver

Granitskærver udgør et uforgængeligt materiale, som ikke bliver det mindste påvirket af vind, sol, frost eller regn. På den måde udgør det en løsning, som aldrig bliver slidt op - modsat træflis og dækbark, som med tiden vil kompostere, og som derfor skal suppleres med nye lag jævnligt.

Samtidig med, at granitskærver er uforgængelige, passer materialets rå udtryk og flotte nuancer godt til moderne og stringent arkitektur. Derfor ser man ofte, at de bruges i moderne villaer, hvorimod træflis eller dækbark er mest brugt i landhaver og ved ældre ejendomme.

Granitskærverne kan med fordel blandes i to eller flere forskellige farver for et mere personligt og levende udtryk. Hos Plantorama finder du granitskærver i forskellige farver, som er særligt velegnede til havestier, bunddække i blomsterbedet eller som pynt i havekrukkerne. Haar du brug for granitskærver til et større areal, kan du købe dem i big bags, som bliver fragtet direkte hjem til dig.

Vores granitskærver fås i størrelserne 8-11 cm og 11-16 cm og farverne rød, grå, hvid og sort. Du kan vælge mellem farverne eller mikse farverne, så du får lige den farve, der passer til din have eller indkørsel.

 

Granitskærver til indkørsel, bede eller stier

Granitskærver er et fordelagtigt valg til indkørsler sammenlignet med andre belægningssten. Skærverne i granit er lette at lægge og vedligeholde. Desuden er det langt nemmere at rette op på skærverne med en rive, skulle de blive ujævne med tiden.

Skærver i granit er særligt velegnede til indkørslen og havens stier på grund af deres mange kanter, som, i modsætning til afrundede sten, danner et mere stabilt underlag, hvilket er fordelagtigt til de områder, hvor du parkerer bilen og færdes mest.

Under træer eller på bare stykker omkring huset kan du også lægge granitskærver, som både kan virke drænende på regnvand og gøre det vanskeligt for ukrudt at spire frem. Særligt derfor er de også gode i havens bede, hvor de gør livet surt for uønskede planter.

Også i havekrukkerne kan du anvende granitskærver som et både praktisk og smukt element. I Plantorama finder du skærver i granit i forskellige farver, som kan bruges enkeltvis eller i et miks, der passer bedst ind i dine krukker og din have.

Granitskærver