Haveredskaber og tilbehør

Haveredskaber letter vedligeholdelsen af haven og hjælper med ukrudtsbekæmpelse samt oprydning. Herunder kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas redskaber til haven. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Inspiration til haven

Få tilbudsavisen elektronisk direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 115.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuj', har kompakte blomsterklaser på 15-20 cm, hvor de enkelte blomster bliver meget store. Har store mørkeblå og lilla blomsterknopper.

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

Rhododendron  hører til en af de planteslægter som relativt nemt kan flyttes som store planter. Vent til august/september og sørg for at vande planten hyppigt i perioden før flytningen. Ved opgravningen skal der sørges for at jordklumpen er så stor som muligt.  Dette for at få så stor del af rodnettet med som muligt. Ved omplantningen skal der bruges rigeligt med Rhododendronsphagnum  og rigelig vanding efter plantning.

Havetilbehør

Redskaber og tilbehør til haven

Haveredskaber letter arbejdet og vedligeholdelsen i haven. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af redskaber til haven.

Haveredskaber letter havearbejdet

Plantorama forhandler alt indenfor haveredskaber – fra affaldssække, over grensakse, til plæneklippere. Vi har alle de redskaber, du skal bruge for at holde haven ren og pæn.

Vi forhandler udelukkende haveredskaber fra de bedste producenter i verden og kan på den måde garantere, at du får et innovativt produkt af den højeste kvalitet.

Haveredskaber er en bred kategori af varer, som blandt omfatter redskaber og udstyr til vedligeholdelse af havens bede.

Hos Plantorama forhandler vi ørnenæb, beskærersakse, spader, skovle, græssakse, hakkejern, hækkesakse og mange andre haveredskaber, der allesammen hjælper til at holde havens bede og bevoksning pæne.

Udstyr til oprydning i haven

Udover et bredt sortiment af redskaber til vedligeholdelse af haven forhandler vi også et stort udvalg af udstyr, som er uundværligt, når der skal ryddes op og gøres rent i haven.

Vi forhandler blandt andet affaldssække, havehandsker og højtryksrensere - alle sammen produkter, der er medvirkende til at holde haven flot og pæn.

Grensakse og kantklippere hjælper med ukrudt

En af de vigtigste pasningsopgaver i haven er at holde jorden omkring planter og træer ren for ukrudt og skidt. Til det formål har man brug for haveredskaber, der effektivt fjerner ukrudtet med rod.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hakkejern, lugejern, mælkebøttefjerner, ukrudtsstikker, tidselstikker og ukrudtsjern - alt hvad du har brug for til at holde stand med ukrudtet.

Ligesom at en sund jord skal holdes fri for ukrudt, er det også vigtigt, at jorden bliver vendt og iltet. Til dette formål forhandler vi et stort udvalg af jordforbedringsredskaber, såsom rive, kultivator og gravegreb.

Stærke og solide beskæringsredskaber

Udover redskaber til jordforbedring og renholdelse af jord, omfatter kategorien 'haveredskaber' også beskæringsredskaber. Havens træer og buske har brug for jævnlig beskæring for ikke at blive for store og for at holde en pæn form.

Til at beskære og formgive havens træer og buske forhandler vi et stort udvalg af beskæringsredskaber, såsom ørnenæb, hækkesaks, havesaks, beskæresaks og beskæresav.

Havemaskiner gør vedligeholdelse nemmere

Havemaskiner gør vedligeholdelsen af haven lettere for haveejeren. Havemaskiner er moderne opfindelser, som gør den krævende pasning og pleje af haven lidt lettere. Plantorama har et stort udvalg af robuste og holdbare havemaskiner, der blandt andet kan hjælpe til med såning, trimning, klipning og transport.

Der findes et væld af havemaskiner. Nogle er med til at løse de regelmæssige arbejdsopgaver, som haven byder på, eksempelvis græsslåning, græstrimning og hækklipning, mens andre løser mere specielle arbejdsopgaver, eksempelvis kantskæring, plæneluftning og udjævning.

Vores udvalg omfatter blandt andet plænetraktorer, græstrimmere, buskryddere, hækkeklippere, anhængere og plænetromler.

Find dine nye vertikalskærer

Plantorama forhandler udelukkende plæneklippere, vertikalskærer, havetromler og mange andre maskiner fra de førende producenter på markedet. Alle maskinerne har en høj ydeevne og er udført i robuste materialer, der tilsammen gør, at maskinerne kan holde til at blive brugt om og om igen.

Udover at være fremstillet i holdbare og slidstærke materialer, er vores modeller præget af innovativ tænkning og praktiske detaljer, der sikrer en høj grad af brugervenlighed.

Plantorama bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info, om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores persondatapolitik klik her