{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Haveredskaber

Blomsterpinde, opbinding og plantestøtte

Opbinding giver støtte til havens planter og planteskilte giver overblik. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas blomsterpinde og udstyr til opbinding online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Blomsterpinde og opbinding i haven

Opbindingsartikler giver støtte til skrøbelige og ranglede planter og træer. Hos Plantorama forhandler vi et stort udvalg af opbindingsartikler, eksempelvis bambuspinde, plantestokke, plantespiraler, espalier og obelisker, der giver klatreplanter et dekorativt og sikkert vokseunderlag.

Du finder også plantetråd, planteclips, plantesnor, staudeholdere og træopbindere, der hjælper ranglede planter og træer med at holde balancen og vokseretningen.

Se udvalget af haveredskaber her.

 

Vokseunderlag til klatre- og slyngplanter

Der findes mange flotte klatreplanter og slyngplanter, som skal bruge et underlag at klatre op ad for at vise sig fra deres flotteste side, eksempelvis klematis og ærteblomst.

Hos Plantorama forhandler vi et stort udvalg af opbindingsartikler, som planter kan klamre sig til og vokse op ad, som eksempelvis bambuspinde, plantespiraler, plantestokke og blomsterpinde. Disse stikkes i jorden ved plantens rod og herefter vil de fleste planter af sig selv finde ud af at vokse op ad dem.

Enkelte planter har muligvis brug for en hjælpende hånd til at få fat. Til det formål har Plantorama et stort udvalg af plantetråd, plantesnor og planteclips, som kan hjælpe planten med at sætte og holde vokseretningen.

Desuden forhandler Plantorama et stort udvalg af obelisker og espalier, både firkantede, buede og koniske, som giver klatreplanterne en smuk ramme at vokse op ad. Både obelisker og espalier er udført i materialer, der holder til vind og vejr.

 

Blomsterpinde giver støtte til ranglede planter

Ligesom nogle planter har brug for noget at vokse op ad, har andre planter en ranglet og høj vækst, der gør, at de har brug for noget at støtte sig til for ikke at knække sammen. Det gælder for eksempel de smukke pæoner og de mindst lige så smukke georginer.

Til at støtte disse smukke planter har Plantorama et stort udvalg af dekorative staudeholdere, der med deres elegante design pryder i haven, samtidig med at de giver de skrøbelige planter en solid støtte at vokse op ad. Staudeholderne er naturligvis udført i materialer, der holder til vejr og vind uden at ruste og gå i stykker.

 

Støtte til skrøbelige træer

Ligesom nogle planter har brug for støtte, er der også nogle træsorter, der har brug for støtte for ikke at vælte om og knække i blæsevejr. For eksempel kan mange opstammede træer have gavn af en hjælpende hånd til at holde balancen.

Til det formål forhandler Plantorama et udvalg af træstøtter- og opbindere, der er udført i stærke, men samtidig skånsomme materialer, der ikke slider på træets stamme.

 

Plantestøtte i forskellige materialer og former

Plantestøtte kan både være dekorativt og praktisk for stueplanter og haveplanter. Om det er plantestøtte i træ, blomsterpinde i træ, plantestøtte i metal, blomsterpinde i metal, rund plantestøtte, høj-, lang- eller andet, har vi helt sikkert noget du kan bruge og blive inspireret af- og lade din plante vokse op ad.

En plantestøtte er nem at bruge, og ved alle typer er det sammen næsten altid gældende: at de skal trykkes let ned i jorden, stilles op ad en væg, eller klipses fast på noget, så planten kan vokse sig op ad støtten.

For større planter, både hvis det gælder udendørs eller indendørs, kan du anvende blomsterpinde og plantestøtte. Nogle synes måske at blomsterpinde i træ er flottest, og anvender dem til deres stueplanter, hvor andre foretrækker plantestøtte eller blomsterpinde i metal til deres haveplanter. Du kan dog anvende begge typer materialer til både indendørs og udendørs.

Plantestøtte og blomsterpinde i træ giver et mere naturligt udtryk til dine planter, hvor plantestøtte og blomsterpinde i metal giver et mere råt udtryk. 

 

Planteskilte giver overblik i haven

Planteskilte er gode til at skabe overblik i haven. Plantorama forhandler både skilte, der kan skrives på, og skilte, der har forskellige farver for på den måde at skabe overblik. I et bed til sommerblomster kan det, når planterne begynder at spire frem, være svært at se forskel på de enkelte sorter.

Hvis du ikke er klar over, at der i et område er plantet sommerblomster, kan de små spirer forveksles med ukrudt og der er dermed risiko for at rykke de nysåede sommerblomster op. Ligeledes kan det i grønthaven være svært at bevare overblikket uden planteskilte. Derfor er det en god idé at bruge planteskilte til at markere tydeligt, hvad der gemmer sig i jorden.

Blomsterpinde og opbinding