{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Kapillærkasser

Kapillærkasser

Gør det nemmere at dyrke drivhusplanter, grøntsagsplanter og krydderurter med en kapillærkasse.

Hvad er en kapillærkasse?

Med en kapillærkasse slipper du for at tænke på at vande dine planter. Kassen sørger nemlig for, at planterne der plantes oveni, får den mængde vand, som de har brug for. En kapillærkasse kaldes derfor også en selvvandingskasse.

En kapillærkasse består af en boks fyldt med vand, hvor man sætter en plantesæk ovenpå. Der laves huller på plantesækkens top og bund: i toppen for at kunne plante planter heri, i bunden for at give planternes rødder adgang til den vandbeholder, der er i boksen. På denne måde skal du ikke vande planterne så ofte, faktisk kun når vandbeholderen er ved at være tom. Der kan typisk være 40 – 50 L vand i en kapillærkasse, så der burde være vand nok til et godt stykke tid.

En kapillærkasse er smart, for du sparer en masse tid ved ikke at skulle vande dine planter, samt skal du ikke undre dig over, om dine planter har nok vand. De tager nemlig selv den mængde vand de skal bruge. Det er specielt smart i et drivhus, hvor planterne er meget tørstige og derfor skal vandes jævnligt.

Forskellige typer kapillærkasser

Der findes mange forskellige typer af kapillærkasser, hvor flamingoudgaven er den klassiske som de fleste kender til. Den er smart, da den er let i vægt og ganske nem at bruge. Hos Plantorama finder du denne klassiske selvvandingskasse, samt andre slags, som f.eks. en selvvandingskasse fra Homefarm fremstillet af 100% genbrugsplast. Homefarms selvvandingskasse udmærker sig ved at være genanvendelig i flere år, modsat flamingokassen, hvilket betyder, at du kan have glæde af din selvvandingskasse i rigtig lang tid.

Hvilke planter kan du dyrke?

Du kan dyrke alle former for planter i en kapillærkasse. Pladsen er dog begrænset, så det er at foretrække at plante planter som ikke danner det helt store rodnet. Træer og buske vil derfor have svært ved at trives på den begrænset plads.

Kapillærkassen kommer virkelig til gavn, når det drejer sig om grøntsagsplanter, drivhusplanter og krydderurter. Disse spiselige planter har nemlig brug for masser af vand til at udvikle sig og forme frugter og grøntsager. Bemærk at rodfrugter danner et stort og dybt rodnet, hvorfor disse ikke kan anbefales at dyrke i kapillærkasser.

Nogle af de grøntsager som stortrives i en kapillærkasse er agurker, tomater, salat, squash og peberfrugter. Du kan med fordel plante visse krydderurter i en kapillærkasse og lave din egen urtehave, hvor du nemt kan gå ud og hente friske urter. Det er dog ikke alle krydderurter som egner sig, da mange foretrækker en tør jord. Til en kapillærkasse kan du med fordel plante persille, purløg og dild.

Jord, gødning og andet

Hos Plantorama tilbyder vi forskelligt tilbehør til kapillærkasser, så du kan få succes. Man kan sagtens benytte en kapillærkasse uden indlægspose, men hvis du ønsker at gemme flamingoboksen til næste år, bør du overveje at anskaffe indlægsposer. Du sikrer holdbarheden på flamingoboksen, sparer dig selv en omgang rengøring, og når plantesæsonen er slut og du vil tømme kapillærkassen, så smider du blot indlægsposen ud og benytter en ny næste år.

Vi tilbyder også skjulere til kapillærkasser, hvis du ønsker at gemme boksen lidt væk. En flot skjuler kan pifte en kapillærkasse rigeligt op, så den passer mere ind i havens udtryk. Du finder vores udvalg af kapillærkasseskjulere her.

Selvfølgelig finder du også et bredt udvalg af plantesække hos Plantorama, i forskellige størrelser og med forskellige egenskaber. Vi har plantesække til drivhusplanter, krydderurter og meget mere. Find vores udvalg af plantesække her.

Sidst men ikke mindst kan du finde lige de planter som skal anvendes med kapillærkassen hos Plantorama. Du finder vores udvalg af drivhus- og grøntsagsplanter her, samt vores krydderurter her.