{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Haveredskaber

Minidrivhuse

Minidrivhuse i haven

Minidrivhuse giver frø de helt optimale spirebetingelser. Minidrivhuse er små forspiringskasser, der sikrer frø de bedste betingelser for at spire og udvikle sig til store, stærke planter.

Minidrivhusene giver haveejeren et forspring og sikrer et godt udbytte, samtidigt med at det er sjovt og lærerigt at se, helt tæt på, hvordan løg, frø og små planter spirer og vækster.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af minidrivhuse og du finder med garanti netop den model, der passer til dit behov.

Se udvalget af haveredskaber her.

 

Beskrivelse af minidrivhuset

Minidrivhuset er oftest en forspiringskasse med gennemsigtigt låg, hvor frø og løg kan forspire, eller så er det et nummer større hvor du kan have planter i. Modellerne kan både være ruminddelt og bestå af en stor bakke og fås med og uden selvvandingskasse. Uanset hvilken model man vælger, får man et minidrivhus, hvor frø og planter får de optimale varme- og fugtbetingelser for at spire og gro flot og kraftigt.

Når de fremspirede planter når en vis størrelse, skal de plantes om i større potter eller plantes direkte ud på voksestedet på friland. Minidrivhusene til frø er fremstillet i plastikmaterialer, som nemt kan rengøres efter brug og stilles på lager - klar til en ny forspiring året efter. Fordi de kan bruges igen og igen, er disse mere økonomiske i længden end engangspotter, der jo kun kan bruges en gang.

Minidrivhus til indenfor kan du af gode grunde også pakke ned når du ønsker det, eller have oppe hele året rundt, for at dyrke de mere fugtighedskrævende stueplanter.

 

Minidrivhuset giver forspring

Minidrivhuset er til de haveejere, der ikke kan vente til at jorden bliver varm nok til, at man kan så direkte på friland, og til de planteentusiaster som gerne vil dyrke inde som ude. Med minidrivhuset kan man gå i gang med forspiringen tidligt i foråret og på den måde sikre sig et forspring i forhold til dem der venter og sår direkte på friland.

Man kan både forspire sommerblomster-, staude- og grønsagsfrø og på den måde sikre tidlige blomsterbuketter og en tidlig høst. Læs mere om frø til haven her.

 

Minidrivhuse til indenfor

Et minidrivhus kan placeres både ude og inde: det kan stå i et forvarmet drivhus, i en udestue, i vindueskarmen i køkkenet, på børnenes værelser, og mange andre steder hvor det kan stå sikkert.

Står et minidrivhus indendørs vil du hurtigt opleve, at de såede frø og løg hurtigt får fat og begynder at spire. Her kan den varme stuetemperatur nemlig hjælpe forspiringen godt på vej. Minidrivhus til vindueskarmen giver også direkte sol til de såede frø og løg, som de elsker.

Ved at have et minidrivhus indendørs kan du også påbegynde forspiringsprojektet tidligt, endda inden det er varmt nok for frø og løg at komme udenfor. Du kan faktisk begynde lige når du har lyst: f.eks. i det tidlige forår. Når de forspirede frø og løg er vækstet og har en passende størrelse, samt når der er rimelige temperaturer udenfor, kan du plante dem ud.

Da minidrivhuse kommer i mange forskellige størrelser og former, kan du med fordel placere et mindre drivhus i vindueskarmen, eller have et større, ja næsten telt til at stå i stuen eller garagen. Sidstnævnte er perfekt for stueplante-entusiasterne som gerne vil dyrke stueplanter og har brug for mere plads. Oftest er dette stueplanter som har brug for højere luftfugtighed, for at simulere et tropisk klima. Se vores udvalg af stueplante her.

 

Uundværligt redskab til have- og planteentusiasten

Den rigtige haveentusiast kunne aldrig finde på at købe dyrkede planter. Om det drejer sig om sommerblomster, stauder eller grønsager vil den rigtige haveentusiast selv dyrke sine planter. Få 6 tips til forspiring her.

Udover at give et forspring, sikrer forspiringen også stærke, kraftige planter. Derfor er minidrivhuset et uundværligt redskab til haveentusiasten, der vil kræse om sine planter og give dem de bedste betingelser.

Vil du gerne dyrke planter på altanen, men mangler pladsen, så er et minidrivhus også lige sagen. Du behøver ingen have at plante ud i, hvis du gerne vil have et minidrivhus. Du kan med fordel udplante forspirede planter dyrket i minidrivhuse i krukker på altanen eller balkonen. Derudover kan du også have minidrivhus ude på altanen og balkonen, hvor de såede frø og løg fint vil spire og vækste.

Ønsker du at have et minidrivhus på altanen i stedet for at have et indendørs minidrivhus, bør du dog vente til vejret er varmere, gerne i det tidlige forår når der ikke længere er frostgrader om natten, samt bør du have et låg på drivhuset, så frø, løg og planter ikke bliver forstyrret af vind og hård regn.

Minidrivhuse