Big Bags

Jorden er altafgørende for, at dine planter bliver flotte og sunde. Find den jord, du har brug for, blandt vores store udvalg. Vores big bags har gode priser og leveres direkte hjem til dig.

Få inspiration og gode råd

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuj', har kompakte blomsterklaser på 15-20 cm, hvor de enkelte blomster bliver meget store. Har store mørkeblå og lilla blomsterknopper.

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Jord

Jord i Big Bags

Jord i Big Bags

Hvis du står midt i et haveprojekt, hvor du skal bruge mange liter jord, bør du overveje at købe jord og muld i big bags. Er du ved at anlægge nyt bed i haven, for eksempel surbundsbed og højbed, eller står du og mangler jord til en nyplantet hæk eller sand til sandkassen?

Så kan det være en fordel for dig rent praktisk og økonomisk at købe jord, muld og sand i big bags, som leveres direkte til din adresse. Du finder alt fra forskellige jordblandinger til havens planter og jordforbedring til sand og diverse barkprodukter.

Hos Plantorama finder du blandt andet planteskolejord, jordbedring, rosenjord, surbundsjord, højbedsmuld, harpet muld, havsand, flisesand, spagnum, drivhusjord, vækst-ler, hækmuld, plænedress og tagjord.

Så uanset hvilket projekt du er i gang med, har vi en jord eller muld, som passer til dig. Tag et kig her på siden blandt vores store udvalg af muld og jord i big bags og find lige den jord, du har brug for.

Jorden leveres i store sække, der kaldes big bags, som er fremstillet af nylon og plast. Big bags gør det nemt for os at levere jorden til dig, men også nemt for dig, når du skal holde styr på jorden. Det er let at skovle jorden ud af sækkene, når du skal bruge den. Når din big bag er tømt, kan du med fordel anvende sækken til dit haveaffald.

Hvilken jord skal du vælge?

Der er stor forskel på planters behov i forhold til jordtypen, og det har selvfølgelig indflydelse på, hvilken jord eller muld, du skal vælge til havens planter. Ligeså stor forskel der er på planternes behov, ligeså stor forskel er der på vores forskellige jordblandinger.

Alt efter det projekt som du er i gang med, har vi en jord, der passer til dine behov – og du kan selvfølgelig få de fleste i big bags. Vi hjælper dig på vej, uanset om du skal bruge jord til havens bede, anlægning af græsplæne eller fyld i sandkassen.

Bland vores udvalg finder du blandt andet planteskolejord, jordbedring, rosenjord, surbundsjord, højbedsmuld, harpet muld, havsand, flisesand, spagnum, drivhusjord, vækst-ler, hækmuld, plænedress og tagjord. Derudover forhandler vi også dækbark, pyntebark og træflis i big bags.

Er du i tvivl om, hvilken jord der bedst passer til dit projekt, er du velkommen til at kontakte os via kundeservice. Her sidder vores planteekspert klar til at hjælpe dig med dit næste store haveprojekt.

Champost jordforbedring i Big Bag

Champost jordforbedring er en organisk jordblanding med et højt indhold af næringsstoffer, som kan blandes i al jord samt anvendes som topdressing og vinterbeskyttelse til havens planter.

Jordforbedringen i big bags er baseret på komposteret, pasteuriseret og varmebehandlet hestegødning, hvis næring frigives langsomt til planterne. Blandingen er perfekt til plantning og flytning af planter. Brug dog ikke jordforbedring ved surbundsplanter.

Du kan blande Champost jordforbedring i den eksisterende havejord eller lægge den som et topdække omkring planterne. Skal du forbedre en eksisterende jord, anbefaler vi, at du blander en tredjedel jordforbedring med to tredjedele eksisterende jord.

Bruger du jordforbedring i big bag som topdække ved træer, buske og bede, skal du fordele et 5 cm tykt lag. Det vil forhindre ukrudt i at spire og samtidig gøre jorden let og levende, hvilket fremmer plantevæksten.

Jordforbedringsblandingen tilfører jorden organisk gødning, som frigives langsomt over et års tid. Samtidig holder det på fugten i jorden og er med til at opbygge jordens indhold af hummus. Champost jordforbedring leveres i big big på 3000 liter.

Sand til sandkasse

Det sand, vi forhandler til sandkasser, er fint, lyst havsand, som er vasket og fri for saltindhold. Der gør sandet særligt velegnet til sandkasser, fliselægning og støbearbejde. Sandet er dejlig blødt og fint.

Sandkassesand går under mange forskellige betegnelser, blandt andet vasket sand, strandsand og havsand. Vi anbefaler, at du gør efter vasket sand, da det hænger bedre sammen. På den måde kan børnene nemmere bygge sandslotte og sandkager, uden at de falder sammen hele tiden.

Vores havsand i big big er vasket sandkassesand, der samtidig er blødt og fint, som børnene med garanti vil elske at lege med og bygge i. Det anbefales flere steder, at sandet i sandkassen udskiftes årligt, men sørger du for at holde sandet rent, er dette ikke nødvendigt.

Du vedligeholder bedst sand i sandkassen ved at have et låg til sandkassen, som lægges på, når sandkassen ikke er i brug. Derudover kan du placere sandkassen strategisk, så den ikke står i nærheden af buske og træer, som fælder blade.

Fugesand og flisesand til terrassen

Sand kan bruges til meget mere end sandkassen. Sand anvendes for eksempel også i forbindelse med anlægning af fliseterrasser eller indkørsler. Når du skal anlægge en terrasse eller indkørsel med fliser, hjælper fugesand og flisesand med, at fugerne bliver pæne og faste.

Derudover hjælper fugesand og flisesand med at holde ukrudtet neden. Derfor anbefaler vi, at du fordeler fugesand og flisesand i fugerne mellem fliserne, så du får det pæneste resultat og undgår ukrudt.

Fugesand og flisesand kan også sagtens bruges på eksisterende terrasser og indkørsler, hvis fugerne har set bedre dage. Her kan du sprede et lag sand ud til at fylde fugerne op igen – så slipper du også for al ukrudtet.

Jord til højbede

Står du og skal anlægge højbede i haven, kan det være en mere optimal løsning at købe højbedsmuld i big bags. Det kræver nemlig mere jord, end man regner med, når højbedene skal fyldes op.

Jord til højbede er en blanding af harpet muld og jordforbedring, som er særligt velegnet til dyrkning af krydderurter, grøntsager og sommerblomster. Jorden til højbedene er gødet organisk og godkendt til økologisk dyrkning.

Du kan også anvende højbedsmuld i havens krukker og altankasser. Højbedsmuld i big bags indeholder 1 ton og leveres direkte hjemme på din adresse. Så er det kun at skovle jorden op i højbedene.

Hækmuld til plantning af hæk

Når du skal plante en ny hæk, skal fundamentet selvfølgelig være helt optimalt, så de nye hækplanter får den bedste start. En ny hæk er ofte en kostelig udgift, så hvorfor ikke give hækplanterne de bedst mulige betingelser for at vokse sig til en flot og tæt hæk?

Vores hækmuld er velegnet til nyplantning af hæk, da det er en porøs jordblanding med masser af næring. Hækmulden holder på fugtigheden og gør jorden let at arbejde med. Derudover er mulden gødet naturligt, og derfor frigiver den langsomt næringsstofferne.

Fordelen ved hækmuld, til forskel for almindelig havejord, er, at den er renset for sten, rødder og andre urenheder, så du kan plante hækplanterne direkte ud i mulden.