×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Plantebeskyttelse

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Gode råd til haven

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Jord og gødning

Insektsmidler, plænerens og ukrudtsmidler

Plantebeskyttelse hjælper med at holde haven ren og sund uden ukrudt og skadedyr. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas plantebeskyttelse. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Plantebeskyttelse hjælper til en ren have

Plantebeskyttelse er en betegnelse, der dækker over alle de midler, som hjælper dig med at holde haven fri for ukrudt, alger, skidt og skadedyr. Midlerne holder haven sund og ren, og sikrer samtidig havens planter og træer optimale vækstbetingelser.

Betegnelsen dækker over midler til bekæmpelse af ukrudt og skadedyr samt afrensningsmidler til rengøring af blandt andet fliser og sten. Du finder blandt andet myregift, sneglegift og andre insektmidler i vores sortiment.

Alle vores produkter er kendetegnede ved at være effektive, men også skånsomme mod miljø og vegetation. Du finder midler mod mos i græsplænen, alger og svampe på fliserne og ukrudt i haven samt myrer, snegle og andre insekter. 

Vi har et stort udvalg af plantebeskyttelse, der blandt andet sikrer havens planter og træer mod kulde, beskytter mod skadedyrs ødelæggelser og forhindrer ukrudt i at bryde frem. Kort sagt er plantebeskyttelse altså med til at sikre de optimale vækstbetingelser for havens planter og træer. Få tips til en frodig køkkenhave.

Afrensningsmidler vasker haven ren

Beskidte drivhuse og algebelagte fliser er små, irriterende detaljer, som ødelægger helhedsbilledet af en ellers frodig og farvestrålende have.

Heldigvis findes der afrensningsmidler, som let vasker haven ren. Det vasker drivhusets ruder rene samt fjerner og forebygger algebelægninger på havens fliser. Kombineret med myregift, bliver haven hurtigt fri for skidt, snavs og skadedyr.

Plænerens fjerner ukrudt

Ukrudt er uundgåeligt i haven, men kan som regel fjernes med håndkraft. Sommetider kan ukrudtet dog tage overhånd, og så kan der være brug for skrappere metoder i form af ukrudtsmiddel og plænerens.

Vores ukrudtsmidler og plænerens er skånsomme mod vegetation og miljø, så du roligt kan bruge dem i haven. Det gælder blandt andet Toxan plænerens, som er særligt effektivt mod bredbladet ukrudt. Du finder også plænerens, som bekæmper mos i græsplænen.

Fiberdug, ukrudtsdug og afdækningsfolie

Ligesom plantebeskyttelse kan beskytte planterne fra ovenfra kommende trusler, kan fiberdug, ukrudtsdug og afdækningsfolie sikre planterne mod nedefra kommende trusler - nemlig ukrudt. Dug og folie kan bruges under din indkørsel, terrasse og havens bede.

Benytter du en fiberdug eller ukrudtsdug i blomsterbedet, skal du placere dugen direkte oven på jorden og derefter klippe huller til planterne. På den måde er det kun planterne, der kan komme igennem afdækningen.

Ukrudtet får ikke lys med en fiberdug eller ukrudtsdug, og har derfor ikke mulighed for at spire frem mellem planterne. Dug eller folie er altså en god idé i køkkenhaver og blomsterbede, hvor der mellem rækkerne eller planterne er tendens til at meget ukrudt skyder op.

Du kan med fordel lægge en lag barkflis eller dækbark oven på fiberdugen eller ukrudtsdugen i blomsterbedet for at pynte lidt på udseendet. Selvom dug og folie forhindrer ukrudtet i at spire frem, kan vand stadig rende igennem og ned til planternes rødder. Fjern havens ukrudt.

Når du skal lægge din fiberdug eller ukrudtsdug, skal du gøre det på bar jord, som er revet igennem med en rive. Læg dugen i så lange baner som muligt, da ukrudtet kan have tendens til at vokse frem i samlingerne. I samlingerne skal du lave 5-10 cm overlap, som eventuelt hæftes sammen.

Frostsikring af havens planter

Plantebeskyttelse tjener to formål. For det første beskytter det havens planter mod kulde. Med et dækken over sig holder jorden bedre på varmen, og sæsonen kan dermed startes før og forlænges. Et dækken kan også sikre, at frostfølsomme planter og træer kan holde varmen vinteren over.

Plantebeskyttelse fås i plastik og fiberdug og som et fladt dækken, der ligges direkte over planterne på jorden og på afrundede bøjler, der danner en tunnel over planterne. 

Læs også: Køkkenhave for begyndere.

Myregift og sneglegift

Ingen haveejere er glade for skadedyr som myrer og snegle i haven. De spiser planternes blade og ødelægger havens frugter og smukke blomster. Samtidig er de hurtige til at sprede sig, svære at slippe af med og kan hurtigt rasere et helt bed, hvorfor de er til stor frustration for mange haveejere.

Du kan dog, ved at vælge de rette insektmidler som eksempelvis myregift og sneglegift, nemt slippe af med havens skadedyr som myrer, fluer og snegle. I vores sortiment finder du blandt andet forskellige insektmidler til bekæmpelse af myrer, spray mod fluer og andre insekter samt insektpudder, lokkedåser og musekorn.

Mange haveejere døjer også med snegle i deres køkkenhaver, hvor de ødelægger afgrøderne og efterlader colibakterier. Heldigvis kan du enkelt og effektivt bekæmpe sneglene med midler og sneglegift, som samtidig er skånsomme mod mennesker og andre dyr. Sneglegift sikrer dig en have uden snegle.

Også myrer er et stort problem for mange haveejere. Du kan bruge myregift udendørs på terrassen, havegangene og langs husmuren, hvor myrerne typisk holder til. I vores sortiment finder du også myregift til bekæmpelse af myrer indendørs. Alle myregift midler bekæmper myrerne effektivt og har en langtidsvirkende effekt.

Vores bekæmpelsesmidler mod skadedyr forebygger også fremtidige angreb fra insekter og snegle. Samtidig er de skånsomme mod vegetation og miljø. De fås i flydende og koncentreret form samt spray. Insektmidlerne i spray kan eksempelvis være en fordel i køkkenhaven eller blomsterbedet. Lav køkkenhave i højbedet.

Fuglenet beskytter havens frugter og bær mod angreb

Fugle regnes egentlig for at være nyttedyr i haven. De spiser for eksempel mange af de skadeinsekter, som angriber havens planter. Derudover er det også bare enormt hyggeligt at have kvidrende fugle i haven. Derfor hilser haveejere fuglene velkommen i haven.

Desværre kan fugle også genere haveejerens anstrengelser i haven. Fuglene kan nemlig - ligesom os mennesker - vældig godt lide frugt og bær og de spiser meget gerne af dem, hvis de har mulighed for det.

Særligt jordbærene er i fare, når fuglene først har fået smag for dem. Derfor er det nødvendigt at dække dem og de andre planter, som fuglene godt kan lide, ned. Til det formål forhandler Plantorama et udvalg af fuglenet i forskellige størrelser. Med fuglenettet bredt ud over planterne sikres frugter og bær mod fugleangreb.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden