{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Plantebeskyttelse

Jord og gødning

Insektsmidler, plænerens og ukrudtsmidler

Plantebeskyttelse hjælper med at holde haven ren og sund uden ukrudt og skadedyr. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas plantebeskyttelse. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Plantebeskyttelse hjælper til en ren have

Plantebeskyttelse er en betegnelse, der dækker over alle de midler, som hjælper dig med at holde haven fri for ukrudt, alger, skidt og skadedyr. Midlerne holder haven sund og ren, og sikrer samtidig havens planter og træer optimale vækstbetingelser.

Betegnelsen dækker over midler til bekæmpelse af ukrudt og skadedyr samt afrensningsmidler til rengøring af blandt andet fliser og sten. Du finder blandt andet myregift, sneglegift og andre insektmidler i vores sortiment.

Alle vores produkter er kendetegnede ved at være effektive, men også skånsomme mod miljø og vegetation. Du finder midler mod mos i græsplænen, alger og svampe på fliserne og ukrudt i haven samt myrer, snegle og andre insekter. 

Vi har et stort udvalg af plantebeskyttelse, der blandt andet sikrer havens planter og træer mod kulde, beskytter mod skadedyrs ødelæggelser og forhindrer ukrudt i at bryde frem. Kort sagt er plantebeskyttelse altså med til at sikre de optimale vækstbetingelser for havens planter og træer. Få tips til en frodig køkkenhave.

Afrensningsmidler vasker haven ren

Beskidte drivhuse og algebelagte fliser er små, irriterende detaljer, som ødelægger helhedsbilledet af en ellers frodig og farvestrålende have.

Heldigvis findes der afrensningsmidler, som let vasker haven ren. Det vasker drivhusets ruder rene samt fjerner og forebygger algebelægninger på havens fliser. Kombineret med myregift, bliver haven hurtigt fri for skidt, snavs og skadedyr.

Plænerens fjerner ukrudt

Ukrudt er uundgåeligt i haven, men kan som regel fjernes med håndkraft. Sommetider kan ukrudtet dog tage overhånd, og så kan der være brug for skrappere metoder i form af ukrudtsmiddel og plænerens.

Vores ukrudtsmidler og plænerens er skånsomme mod vegetation og miljø, så du roligt kan bruge dem i haven. Det gælder blandt andet Toxan plænerens, som er særligt effektivt mod bredbladet ukrudt. Du finder også plænerens, som bekæmper mos i græsplænen.

Fiberdug, ukrudtsdug og afdækningsfolie

Ligesom plantebeskyttelse kan beskytte planterne fra ovenfra kommende trusler, kan fiberdug, ukrudtsdug og afdækningsfolie sikre planterne mod nedefra kommende trusler - nemlig ukrudt. Dug og folie kan bruges under din indkørsel, terrasse og havens bede.

Benytter du en fiberdug eller ukrudtsdug i blomsterbedet, skal du placere dugen direkte oven på jorden og derefter klippe huller til planterne. På den måde er det kun planterne, der kan komme igennem afdækningen.

Ukrudtet får ikke lys med en fiberdug eller ukrudtsdug, og har derfor ikke mulighed for at spire frem mellem planterne. Dug eller folie er altså en god idé i køkkenhaver og blomsterbede, hvor der mellem rækkerne eller planterne er tendens til at meget ukrudt skyder op.

Du kan med fordel lægge en lag barkflis eller dækbark oven på fiberdugen eller ukrudtsdugen i blomsterbedet for at pynte lidt på udseendet. Selvom dug og folie forhindrer ukrudtet i at spire frem, kan vand stadig rende igennem og ned til planternes rødder. Fjern havens ukrudt.

Når du skal lægge din fiberdug eller ukrudtsdug, skal du gøre det på bar jord, som er revet igennem med en rive. Læg dugen i så lange baner som muligt, da ukrudtet kan have tendens til at vokse frem i samlingerne. I samlingerne skal du lave 5-10 cm overlap, som eventuelt hæftes sammen.

Frostsikring af havens planter

Plantebeskyttelse tjener to formål. For det første beskytter det havens planter mod kulde.

Med et dækken over sig holder jorden bedre på varmen, og sæsonen kan dermed startes før og forlænges. Et dækken kan også sikre, at frostfølsomme planter og træer kan holde varmen vinteren over.

Plantebeskyttelse fås i plastik og fiberdug og som et fladt dækken, der ligges direkte over planterne på jorden og på afrundede bøjler, der danner en tunnel over planterne. 

Læs også: Køkkenhave for begyndere.

Myregift og sneglegift

Ingen haveejere er glade for skadedyr som myrer og snegle i haven. De spiser planternes blade og ødelægger havens frugter og smukke blomster. Samtidig er de hurtige til at sprede sig, svære at slippe af med og kan hurtigt rasere et helt bed, hvorfor de er til stor frustration for mange haveejere.

Du kan dog, ved at vælge de rette insektmidler som eksempelvis myregift og sneglegift, nemt slippe af med havens skadedyr som myrer, fluer og snegle. I vores sortiment finder du blandt andet forskellige insektmidler til bekæmpelse af myrer, spray mod fluer og andre insekter samt insektpudder, lokkedåser og musekorn.

Mange haveejere døjer også med snegle i deres køkkenhaver, hvor de ødelægger afgrøderne og efterlader colibakterier. Heldigvis kan du enkelt og effektivt bekæmpe sneglene med midler og sneglegift, som samtidig er skånsomme mod mennesker og andre dyr. Sneglegift sikrer dig en have uden snegle.

Også myrer er et stort problem for mange haveejere. Du kan bruge myregift udendørs på terrassen, havegangene og langs husmuren, hvor myrerne typisk holder til. I vores sortiment finder du også myregift til bekæmpelse af myrer indendørs. Alle myregift midler bekæmper myrerne effektivt og har en langtidsvirkende effekt.

Vores bekæmpelsesmidler mod skadedyr forebygger også fremtidige angreb fra insekter og snegle. Samtidig er de skånsomme mod vegetation og miljø. De fås i flydende og koncentreret form samt spray. Insektmidlerne i spray kan eksempelvis være en fordel i køkkenhaven eller blomsterbedet. Lav køkkenhave i højbedet.

Fuglenet beskytter havens frugter og bær mod angreb

Fugle regnes egentlig for at være nyttedyr i haven. De spiser for eksempel mange af de skadeinsekter, som angriber havens planter. Derudover er det også bare enormt hyggeligt at have kvidrende fugle i haven. Derfor hilser haveejere fuglene velkommen i haven.

Desværre kan fugle også genere haveejerens anstrengelser i haven. Fuglene kan nemlig - ligesom os mennesker - vældig godt lide frugt og bær og de spiser meget gerne af dem, hvis de har mulighed for det.

Særligt jordbærene er i fare, når fuglene først har fået smag for dem. Derfor er det nødvendigt at dække dem og de andre planter, som fuglene godt kan lide, ned. Til det formål forhandler Plantorama et udvalg af fuglenet i forskellige størrelser. Med fuglenettet bredt ud over planterne sikres frugter og bær mod fugleangreb.

Biologisk plantebeskyttelse

Biologisk plantebeskyttelse er en betegnelse for hvordan man arbejder med planter og beskytter dem, på en biologisk måde. Af biologisk plantebeskyttelse tilbyder Plantorama nyttedyr såsom nematoder. Nematoder er 100% naturlige og kan frit findes i naturen. Nematoder er mikroskopiske små væsner der ligner orme. De spiser skadedyr, angriber insektlarver og snegle og holder planten fri fro skadedyr. Når der ikke længere er skadedyr, dør nematoderne, da de er afhængige af andre insekter og snegle for at kunne leve og formere sig. De er ikke farlige for planterne, men er i stedet en biologisk og nem metode at komme skadedyr til livs.

Du tilsætter nematoderne gennem vanding, og så skal de nok klare resten. Nematoder bestilles online på webshoppen, hvor du kan finde nematoder til bekæmpelse af bl.a. gåsebiller, skadedyr i frugt og grønt, øresnudebiller, myrer og sørgemyg.