Køkkenudstyr

Krus, tallerkener, bestik og andre køkkenartikler som giver dig et trendy look på bordet. Herunder kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas køkkenartikler. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Få inspiration og gode råd

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 200.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Boliginteriør

Skåle, tallerkener, bestiksæt og skærebrætter

Krus, tallerkener, bestik og andre køkkenartikler som giver dig et trendy look på bordet. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas køkkenartikler. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Stort udvalg af køkkenudstyr til bordet

Opdækningen er et af måltidets centrale dele – og muligvis også en af de sjoveste dele for nogen. Hos Plantorama finder du et udvalg af stentøj og krus, tallerkener og skåle, bestik og bestiksæt samt skærebrætter og serveringsbrætter, så du kan gøre måltiderne endnu mere festlige og flotte at se på.

Du kan lave en smuk borddækning på mange måder, men det helt essentielle udstyr er og bliver tallerkener og bestik. Og det er uanset, om du dækker op til hverdag eller fest.

Du kan vælge service og bestik, som har de samme farvenuancer eller vælge forskellige farver, der matcher hinanden flot. Hvordan, borddækningen skal se ud, er helt op til dig selv, og du kan variere den i forhold til anledning og sæson – kun din fantasi sætter grænser.

Du får dog det mest perfekte bord ved at vælge lige netop det service og bestik, som du er vild med. På den måde bliver din borddækning personlig og vellykket.

Gå på opdagelse blandt vores udvalg af stentøj og krus, tallerkener og skåle, bestik og bestiksæt, og find dine favoritter til bordet derhjemme.

Skåle og tallerkener i stentøj

De fleste mennesker er vilde med et bord, der er dækket smukt op, og her er skåle og tallerkener i stentøj perfekte til at skabe den rette stemning i bordopdækningen. Derfor har vi et udvalg af blandt andet skåle og tallerkener i stentøj i flere forskellige farver og designs.

Du kan frit blande vores stentøj i forskellige farver og former, så det får lige netop det udtryk, som du allerbedst kan lide. Du finder blandt andet middagstallerkener og frokosttallerkener samt skåle i flere størrelser.

Uanset om bordet skal dækkes til hyggelig frokost, aftensmad eller en festlig lejlighed, finder du det helt perfekte stentøj i Plantoramas udvalg. Med flotte tallerkener og skåle i stentøj bliver borddækningen lidt mere indbydende og festlig.

Bestik og bestiksæt

Er det tid til at skifte det gamle bestik ud eller mangler du blot et bestiksæt til de lidt mere festlige lejligheder? Hos Plantorama finder du flere forskellige slags bestik og bestiksæt, hvor knive og gafler samt skeer og teskeer er samlet i et sæt af 16 dele, som passer til fire personer. Det gør det nemt og overskueligt for dig at vælge nyt bestik til bordet.

Bestik er en essentiel del af borddækningen – ja, den kan faktisk slet ikke undværes. Derfor er det vigtigt, at bestikket er i en god kvalitet og lavet i et design, som falder i din smag.

Et bestiksæt er også en ideel indflyttergave til unge, som er flyttet hjemmefra. Du finder flere moderne bestiksæt hos os med et flot og stilfuldt design, blandt andet bestik i guld og matsort. Med vores forskellige sæt bestik kan du let skabe en personlig borddækning, der oser af din egen stil.

Om du skal give bestik i gave eller blot mangler et flot sæt bestik til dine egne skuffer, så finder du med garanti et bestiksæt hos os, som kan forny din borddækning og gøre den ekstra flot og festlig.

Det er kun din fantasi, der sætter grænser for, hvordan bordet skal tage sig ud, men med vores flotte bestiksæt er du godt på vej til et smukt bord.

Skærebrætter og serveringsbrætter

Brød og tapas er blot noget af den mad, som tager sig meget bedre ud på et smukt skærebræt eller serveringsbræt. Maden ser bare skønnere ud, når den serveres på et rustikt bræt i træ.

Ikke nok med at skærebrætter og serveringsbrætter er sublime, når du skal præsentere dine retter, så er de også uundværlige under den daglige madlavning.

Derfor har vi et udvalg af skærebrætter og serveringsbrætter i træ, som du både kan bruge under madlavningen og til servering af dine rette. Hos Plantorama finder du desuden skærebrætter fra populære Nicolas Vahé og Chili Klaus, som alle er udformet i akacietræ.

Når du køber et nyt skærebræt i træ, anbefaler vi, at du behandler det løbende med madolie, så det fremstår flot og nyt så længe som muligt. Det er den bedste måde at holde træet flottest og overfladen ren og glat.