Kunstige blomster

Kunstige blomster og planter pynter og er ideelle til den travle eller uerfarne. Herunder kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas kunstige blomster og planter. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Inspiration til bolig og indeplanter

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuj', har kompakte blomsterklaser på 15-20 cm, hvor de enkelte blomster bliver meget store. Har store mørkeblå og lilla blomsterknopper.

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Boliginteriør

Kunstige planter og blomster

Kunstige blomster og planter pynter og er ideelle til den travle eller uerfarne. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas kunstige blomster og planter. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Kunstige blomster og planter

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af kunstige blomster og kunstige planter. Vores udvalg omfatter blandt andet kunstige roser, kunstige liljer, kunstige pæoner og mange spændende kunstige planter, som eksempelvis kaktusser, sukkulenter og lavendler.

Alle slags blomster, grønne planter og blomstrende planter, så du kan skabe frodighed og grønt liv i dit hjem, selvom du ikke har grønne fingre.

Kunstige planter til den travle og uerfarne

Har du ikke grønne fingre eller har du ganske enkelt bare ikke tid til at passe levende planter, men vil alligevel gerne have grønt liv i hjemmet? Hos Plantorama har vi den perfekte løsning på det problem. Vi har nemlig et stort udvalg af kunstige blomster og kunstige planter.

Mange rynker på næsen, når de tænker på kunstige planter, men det er der slet ikke nogen grund til. Hos Plantorama forhandler vi nemlig udelukkende kunstige blomster og planter af den bedste og mest naturtro kvalitet.

I dag er producenterne blevet så dygtige, at det faktisk kan være svært – hvis ikke umuligt – at se forskel på levende og kunstige blomster, før du kommer helt tæt på. Du kan derfor sagtens indrette dit hjem med kunstige blomster og planter, hvis du ikke har evnerne eller tiden til at passe levende planter.

Buketter med kunstige blomster

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af smukke og meget naturtro silkeblomster: blandt andet roser, liljer, krysantemum, tulipaner og perlehyacint.

Blomsterne fås i mange forskellige farver og forskellige højder. Silkeblomsterne kan kombineres på kryds og tværs, så du kan sammensætte de smukkeste – og evigt holdbare – buketter lige efter din smag.

Kunstige grønne planter

Udover et stort udvalg af kunstige blomster finder du også et stort udvalg af kunstige planter. Vi har først og fremmest et stort udvalg af kunstige grønne planter, som eksempelvis kunstige sukkulenter, kunstige kaktusser og kunstige palmetræer.

Vi har ligeledes smukke blomstrende planter i kunstige udgaver, blandt andet lavendel. Blandt vores store udvalg af kunstige planter kan du således sagtens finde netop den plante, som passer til dit hjem.

Fordele ved kunstige planter

Hos Plantorama elsker vi planter, både de levende og de kunstige. Der er selvfølgelig noget helt særligt ved at holde levende planter, men vi anerkender også fordelene ved de kunstige. Kunstige blomster og planter kan let udskiftes efter trends og sæson, og de kan genbruges år efter år.

Kunstige blomster skal ikke passes og kan placeres overalt i boligen, hvor levende planter sætter særlige krav til pasning og placering. Endelig er kunstige blomster gode løsninger, hvis der er nogen i husstanden, som har allergier, som gør, at bestemte levende planter ikke må være i hjemmet. Der er altså flere fordele ved at have kunstige blomster og planter i hjemmet.

Kunstige blomster til sommerhuset

Normalt siger man, at kunstige blomster og planter er en nødløsning til folk, som ikke har grønne fingre. De kan dog også være en god løsning til selv de mest garvede planteentusiaster, eksempelvis i sommerhuset, hvor du ikke opholder dig ofte og derfor ikke har mulighed for at passe og pleje levende planter, som de har behov for.

Kunstige blomster og planter er også oplagte at bruge på kontorer og i arbejdsmiljøer, hvor medarbejderne typisk ikke er opmærksomme på at få vandet og passet levende planter. Der er altså flere situationer, hvor kunstige planter er et mere oplagt valg end levende planter.