Møbler og rammer

Møbler og rammer giver boligen et personligt præg samt helt unikke detaljer. Herunder kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas møbler og rammer. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Inspiration til bolig og indeplanter

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuj', har kompakte blomsterklaser på 15-20 cm, hvor de enkelte blomster bliver meget store. Har store mørkeblå og lilla blomsterknopper.

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

Rhododendron  hører til en af de planteslægter som relativt nemt kan flyttes som store planter. Vent til august/september og sørg for at vande planten hyppigt i perioden før flytningen. Ved opgravningen skal der sørges for at jordklumpen er så stor som muligt.  Dette for at få så stor del af rodnettet med som muligt. Ved omplantningen skal der bruges rigeligt med Rhododendronsphagnum  og rigelig vanding efter plantning.

Boliginteriør

Borde, stole og billeder til hjemmet

Møbler til hjemmet

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af møbler og boligtilbehør. Vores udvalg omfatter eksempelvis lænestole, spisebordsstole, runde sofaborde, træborde, sideborde, bakkeborde, opslagstavler, planteopsatser, spiseborde, skamler, caféborde, sækkestole, hylder, retrostole, spisebordssæt, kurveborde, puffer og møbler i jern.

Sofaborde og sideborde

Lave, runde sofaborde og sideborde har aldrig været mere moderne end nu. Bordene bruges enten alene eller kombineres med lignende borde i forskellige nuancer. Hos Plantorama har vi naturligvis opfattet denne trend og tilbyder derfor et stort udvalg af sofaborde og sideborde.

Vores udvalg omfatter borde i mange forskellige farver, materialer, som eksempelvis træ og metal, former, blandt andet med rund bordplade, og størrelser. Bordene fås desuden som bakkeborde eller kurveborde med en praktisk trådkurv som bordplade.

Vores store udvalg af lave borde kan bruges som sofaborde, men kan også fungere som natborde, sideborde, entréborde eller til udstilling af pynt i hjemmet.

Lænestole og spisebordsstole

Ligesom et stort udvalg af borde finder du også et stort udvalg af stole hos Plantorama. Udvalget omfatter både spisebordsstole og lænestole. Nogle stole udmærker sig ved deres moderne, æstetiske design, mens andre er praktiske og stabelbare. Fælles for vores store udvalg af stole er deres høje kvalitet og fokus på detaljen i designet.

Vores store udvalg af stole omfatter blandt andet stole med træstel, skalstole, stole i smedejern, rattanstole, fletstole og komfortable lænestole. Stolene fås i mange forskellige farver, mønstre og former, sådan at du altid kan finde en stoleløsning, som passer perfekt til dit behov og din boligindretningsstil.

Skamler, taburetter og puffer

Hos Plantorama finder du ligeledes et stort udvalg af skamler og puffer. Skamlerne kan bruges som ekstra siddepladser til børn og voksne, men kan også fungere som fodstøtte ved lænestolen.

Hos Plantorama finder du puffer i tekstil og skamler fremstillet i træ med blød polstring eller taburetter i metal, som udmærker sig ved at være praktisk og ved både at kunne bruges indenfor og udenfor. Skamlerne har et råt og rustikt udtryk, som passer perfekt ind i den moderne skandinaviske indretning.

Hylder, planteopsatser og opslagstavler

Udover et stort udvalg af stole og borde finder du også en lang række småmøbler og boligtilbehør blandt vores store møbeludvalg hos Plantorama. Vores udvalg af boligtilbehør omfatter blandt andet væghylder, opslagstavler og planteopsatser.

Vores udvalg af væghylder er fremstillet i træ og metal og har dermed et rustikt og stilrent udtryk, som passer perfekt ind i det moderne hjem.

Hylderne er perfekte til steder, hvor du lige har brug for lidt ekstra opbevaringsplads eller til små rum, hvor svævehylderne ikke opbruger den sparsomme gulvplads.

Vores udvalg af opslagstavler er fremstillet i træ og kork og har smukke prints, blandt verdenskort, som gør, at opslagstavlerne er smukke i sig selv. Opslagstavlerne kan derfor bruges som vægpynt i sig selv eller bruges som en klassisk opslagstavle, hvor du hænger billeder, sedler og lignende op på.

Endelig finder du et udvalg af planteopsatser i jern blandt vores store udvalg af småmøbler. Planteopsatserne præsenterer dine planter på smukkeste vis og er særligt gode til planter, der danner ranker, som eksempelvis efeu. Planteopsatserne er desuden oplagte at bruge i hjem, hvor der ikke er vindueskarme.

Dekorative billeder og rammer

Rammer og billeder kan give boligen et personligt præg samt unikke detaljer. Udfyld rammerne med dine personlige billeder eller brug Plantoramas store udvalg af og stilrene billeder, eller kombiner de to.

Ved at udnytte forskelligheden i designene kan du skabe en unik fotovæg, eller skabe fokus på dit favoritbillede ved brug af en enkelt ramme i kombination med vores store udvalg af brugskunst.

Når den hvide væg eller den dekorative hylde mangler et stilrent touch tilbyder Plantorama et stort udvalg af unikke billeder og rammer. Billederne kan nemt kombineres med dine private favoritter på væggen eller sættes i fokus med andet brugskunst på den dekorative hylde.

Ligeledes giver Plantoramas brede udvalg af Incado rammer dig muligheden for at finde den ramme, der matcher din stil. Uanset om du er til det tidsløse design med sorte og hvide farver eller om du forsøger at ramme tidens trends med kobber kan vi opfylde dit ønske.

Skab unikke detaljer med billeder og rammer

Billeder og rammer er en del af den interiør der skaber den unikke stemning og sætter det personlige præg på dit hjem. Som et led i boligindretningen kan du kombinere rammerne med nogle af vores flotte stearinlys og årstidens brugskunst.

Når et billede sættes alene kommer det i fokus og du kan på den måde skabe unikke detaljer i din indretning. De kan også kombineres med en stueplante på et bord eller en frisk buket blomster.

Lav din egen fotovæg

Med et mix af dine egne personlige favoritter og det store udvalg af rammer og billeder hos Plantorama har du muligheden for at lave din egen personlige fotovæg. Hvis man tør at kombinere forskellige størrelser og rammefarve kan man kreere en spændende væg, der skaber opmærksomhed og detalje i hjemmet.

En fotovæg kan nemt understøttes af nogle af vores unikke planter eller andet brugskunst, eksempelvis en stor gulvplante eller nogle af vores flotte, rustikke stearinlys på høje lysestager.