×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Jul

Julen betyder pyntning af hjemmet, gaveindpakning og juledekorationer. Herunder kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas julevarer. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Bolig

Alt til julen

Julen betyder pyntning af hjemmet, gaveindpakning og juledekorationer. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas julevarer. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Spred hygge med kalenderlys og stearinlys

Der er ikke noget så hyggeligt som levende lys her i kulden og mørket. Levende lys er noget helt særligt og spreder en hyggelig stemning, som du aldrig vil opnå med elektrisk lys. Derfor er levende lys stadig utroligt populære i de danske hjem.

Vores udvalg omfatter bloklys, fyrfadslys og stagelys – alle i et væld af former, materialer, størrelser og farver. Du finder lys i to kvaliteter: stearin og paraffin. Stearin er det mest miljøvenlige lysmateriale, men paraffin har en længere brændetid og er billigere at fremstille.

Vores lys er alle kendetegnede ved deres lange brændetid og høje kvalitet. Vores store udvalg af lys fås i alle nuancer, blandt andet sort, hvid, brun, grøn, rosa, pink, limegrøn, blå, mintgrøn og den meget moderigtige kobberfarve. Se udvalget af kalenderlys og stearinlys.

Dekorationsmaterialer til juledekorationer

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af dekorationsmaterialer, så du kan få lavet smukke juledekorationer. Udvalget omfatter blandt andet barkstykker, kunstig mos og kogler samt små julekugler, tråd og snor.

Vores tråd og snor bruges til at binde dekorationerne sammen og omfatter alt fra vindseltråd og ståltråd i flere farver over lædersnor i rød, hvid og sort, til vinbinder i smukke røde og lyserøde nuancer.

I vores centre finder du alt, det du skal bruge, til dine juledekorationer. Du kan endda selv blande en pose blandt vores mange kogler og dekorationsmaterialer. Se udvalget af dekorationsmaterialer.

Pynt op med juleophæng og julepynt

Hos Plantorama finder du alt indenfor pynt til boligen og juletræet. Vores udvalg omfatter glaskugler i alskens farver, designs og størrelser, glashjerter og glaskogler, flettede julehjerter og stjerner, flagranker og figurophæng samt ophæng i metal, filt og porcelæn. Se udvalget af julepynt.

Gavepapir og gavebånd til kreativ indpakning

Ingen jul uden julegaver – og selvfølgelig skal gaverne pakkes smukt ind, så de pynter under juletræet. Derfor finder du alt indenfor gavepapir og gavebånd hos Plantorama, så du kan skabe en smuk og kreativ indpakning.

Et flot gavebånd og ’til og fra ’-kort fuldender enhver gaveindpakning. Hos Plantorama finder du gavebånd, som passer perfekt til udvalget af gavepapir.

Du finder blandt andet det klassiske gavebånd i alskens farver, men også snor og dekorationssæt med kort, som du kan indpakke dine gaver med. Se udvalget af gavebånd og gavepapir.

Byg din egen julelandsby

Mange af os byggede som barn små julelandsbyer med kælkebakker i vat og små oplyste huse med nisser. Det spredte altid hyggestemning. I Plantorama finder du alt til at bygge din egen julelandsby igen.

Starter du helt fra bunden, anbefaler vi vores startsæt med 10 dele, så du kommer godt i gang. Lad dig inspirere af Plantoramas julelandsby her.

Udover startsæt finder du et stort udvalg af huse i alle størrelser og typer, karruseller og vindmøller. Du finder også hyggelige sæt med personer, juletræer og vejskilte samt gadelamper, træer og biler.

Er du ekstra kreativ, kan du lave små veje og stier, bjerglandskaber og bakker samt søer og vandfald for at skabe mere liv i byen.

Hele familien kan samles om at lave julelandsbyen – kun fantasien og kreativiteten sætter grænser. Besøg endelig vores centre og saml inspiration til din julelandsby. Se Plantoramas tilbehør til julelandsbyer.

Gør julen nemmere med et kunstigt juletræ

Selvom et ægte juletræ dufter dejligt og ser smukt ud, er det kunstige juletræ både nemt og vedligeholdelsesfrit. Derudover er de naturtro juletræer nemmere at håndtere, de kan genbruges år efter år og så drysser de ikke med grannåle.

I Plantorama finder du kunstige juletræer i en høj kvalitet med og uden LED-lys. Juletræerne fås med fod og i forskellige farver, blandt andet lysegrøn, mørkegrøn og snehvid, samt i forskellige højder.

Alle vores kunstige juletræer er brandhæmmende, og så er de nemme at pakke væk. Når du pakker juletræet ud, kan du forme grenene, som du lyster, så træet får den perfekte form.

Se vores store udvalg af kunstige juletræer i dit nærmeste havecenter, hvor du kan gå på opdagelse i ”skoven” og finde det perfekte juletræ til dig. Se Plantoramas kunstige juletræer.

DIY-idéer til julen

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}Skift center

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden