Hundesnacks

Hundesnacks er perfekte som belønning under træning eller blot som ekstra forkælelse til hunden. Herunder kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas snacks til hunde. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Gode råd til hunden

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 200.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Hunde

Hundegodbidder og hundekiks

Hundesnacks er perfekte som belønning under træning eller blot som ekstra forkælelse til hunden. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas snacks til hunde. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Hundesnacks skal supplere hundefoder

Alle slags hunde elsker snacks, uanset om det er til træning, aktivering eller blot lidt ekstra forkælelse. Vores udvalg omfatter alt fra store tyggeben, over tandplejende godbidder, til små, bløde træningsgodbidder. Husk på, at hundesnacks skal supplere din hunds fuldfoder.

Hundegodbidder findes i et væld af former, farver, størrelser og konsistenser, men alle hunde foretrækker velsmagende og velduftende godbidder. I Plantorama finder du med garanti den perfekte godbid til din hund og dens aktiviteter. Opdragelse og træning bliver bare meget nemmere med gode hundegodbidder.

Forskellige typer godbidder til hunde

Plantoramas udvalg af snacks og godbidder til hunde er stort og omfatter blandt andet snacks af tørret kød, knasende godbidder og særligt energirige godbidder, som er velegnede til brug under hundetræning.

Din hund kan have gavn af flere forskellige typer snacks og godbidder – især hvis hunden har særlige behov. Det kan eksempelvis være overvægt og problematisk fordøjelse.

Godbidder til sund fordøjelse

Nogle hunde oplever problemer med fordøjelsen, fordi de har en mere følsom mave end andre hunde. Disse hunde kan have gavn af hundegodbidder, som indeholder ekstra fibre samt probiotiske og præbiotiske ingredienser. De hjælper nemlig til at opretholde en sund fordøjelse og tarmflora.

Tyggeben til tandpleje

De færreste hunde er vilde med at få børstet tænder, men tandplejen skal jo stadig holdes. Hundegodbidder kan hjælpe med at holde din hunds tænder rene. Når hunde gnasker på forskellige tyggeben reducerer det dannelsen af tandsten og plak og styrker samtidig hundens tænder og kæbe. Nogle snacks kan endda bekæmpe de bakterier, som giver hunden dårlig ånde.

Snacks til sund hud og hår

Har din hund problemer med pelsen eller huden, kan du forsøge dig med hundesnacks, der er rige på omega-3 og omega-6 fedtsyrer. De medvirker nemlig til at holde huden sund og pelsen blank.

Godbidder til overvægtige hunde

Overvægtige hunde må stadig godt få godbidder, så længe de er tilpasset hundens særlige behov. Du kan få fedtfattige og fiberrige godbidder, som hjælper din hund med at forblive slank og sund.

Snacks der styrker krop og led

Døjer din hund med krop og led, kan det være en fordel at overveje godbidder, som styrker dens led og lindrer smerte. Her skal du vælge godbidder, som er rige på vitaminer og antioxidanter.

Tilpas mængden af godbidder

Selvom vi elsker at forkæle vores hunde, skal vi passe på med at overfodre dem med godbidder og snacks. Det er altid en fordel at tilpasse mængden til hundens størrelse, så hunden ikke bliver overvægtig med tiden.

Generelt skal mindre hunderacer have små mængder af hundegodbidder og store hunde større mængder.

Har du en hunderace, som er tilbøjelig til at blive overvægtige, skal du passe ekstra meget på og eventuelt købe fedtfattige godbidder og snacks.

Det samme gælder, hvis din hund har problemer med fordøjelse og tarmflora, hud og pels samt krop og led. Du kan altid forhøre din dyrlæge omkring, hvilke godbidder der passer bedst til din hunds behov.

Find den rigtige hundegodbid

Ligesom mennesker foretrækker forskellige hunde forskellige godbidder og snacks. For at finde den rigtige godbid, handler det i bund og grund om at prøve sig frem. Du kan købe godbidder med forskellige smag, konsistens og form for at afprøve, hvad din hund bedst kan lide.

Hvilke godbidder er bedst til hundetræning?

Træning, aktivering og opdragelse af hunden bliver nemmere for dig og sjovere for din hund med godbidder. Derfor handler det om at finde den rette belønning og eventuelt variere godbidderne lidt, så hundens opmærksomhed bibeholdes.

Hvis ikke godbidden er interessant nok for hunden, kan træning eller opdragelse blive en sej kamp. Blandt udvalget af godbidder og snacks finder du både tørrede og knasende samt bløde og fyldte, der alle kommer i forskellige smagsvarianter fra fjerkræ, over vildt til oksekød.

Du kan med fordel kigge efter særlige træningsgodbidder, der er helt perfekte i deres mundrette størrelse og nemme for din hund at tygge.

Når du skal vælge den rette belønning, er det vigtigste altså, at du finder frem til en konsistens og smag, som din hund er vild med.

Få vores 3 tips til den mest effektive hundetræning.