Havelegetøj

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 200.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Fodboldmål, gynger, legetårn og sandkasser

Hos Plantorama finder du et udvalg af havelegetøj til haven. Vores udvalg af udendørs lege- og sportsartikler omfatter blandt andet legehuse, streetfodboldsæt, trampoliner, fodboldmål, gyngestativer, sandkasser og planteborde til børn.

Trampolin til haven

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af trampoliner, som du nemt og hurtigt kan sætte op hjemme i din have. Trampolinerne er fremstillet i robuste, slidstærke og gennemtænkte materialer, så både sikkerheden, holdbarheden og designet er af højeste standard.

Udover et stort udvalg af havetrampoliner forhandler vi også tilbehør til trampoliner, som eksempelvis trampolinstiger, overtræk og sikkerhedsnet.

Robuste og slidstærke trampoliner

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende trampoliner, der er fremstillet af de mest robuste og slidstærke materialer. Stellet på vores trampoliner er fremstillet af galvaniseret stål, som garanterer en fast og robust struktur for din og dine børns sikkerhed.

Stellet er desuden pulverlakeret med sort maling. Dette sikrer både, at stellet er totalt vedligeholdelsesfrit og har et enkelt og stilrent udtryk. Køber du din havetrampolin ved Plantorama, kan du altså være sikker på at få en både robust, holdbar og stilren trampolin.

Har du svært ved at vælge, hvilken farve din trampolin skal have? Hos Plantorama behøver du ikke vælge. Langt de fleste af vores trampoliner er udstyret med bløde kantpuder, som kan vendes. På den ene side er puden grøn eller pink, mens den er grå på den anden. På den måde kan du altid vende puden efter, hvilket humør du er i.

Trampolin til nedgravning eller fritstående model?

Hos Plantorama finder du trampoliner i rund, firkantet og oval form. Udover forskellige former kan du også vælge mellem to forskellige trampolinløsninger. Hos Plantorama forhandler vi nemlig både fritstående trampoliner, som skal stå ovenpå jorden og trampoliner, som skal graves ned i jorden.

Den fritstående løsning giver fleksibilitet, men kan også opleves som skæmmende på udsigten i haven. Den integrerede trampolin er det rene blær for dine børn og børnebørn at vise frem til vennerne, men kræver på den anden side også, at du har et sted i haven, du kan afsætte permanent til trampolinen. Uanset hvad du er til, finder du en løsning hos Plantorama.

Fodboldmål og rebounder til haven

Fodbold er en favoritsport blandt mange børn og unge. Det behøver dog ikke kun være på fodboldbanen, at der spilles fodbold. Også hjemme i haven kan familien få god motion og timevis af leg ved at spille fodbold.

Hos Plantorama finder du blandt andet fodboldmål med net i mange forskellige størrelser og materialer, så du med garanti kan finde et fodboldmål, der passer til dig og din families behov.

Vores fodboldmål er fremstillet i pulverlakeret og galvaniseret stål med et finmasket net, som er meget stærkt. Du får altså et fodboldmål i en robust kvalitet og med et stilrent, flot design, der passer til enhver have.

Mange af vores fodboldmål leveres med jernspyd, som forankrer fodboldmålet i græsplænen, så det står fast og sikkert. Desuden kommer mange af fodboldmålene med en targetdug, så de fodboldglade rigtigt kan øve sig på deres sparketeknik. 

Du finder også fodboldmål i vores sortiment, som er foldbare. Disse varianter kan let pakkes sammen og gemmes væk, når de ikke er i brug i haven. Med et fodboldmål i haven kan hele familien få finpudset sine fodboldfærdigheder, eksempelvis afleveringer, målmandsreflekser, målskud, hovedskud og dribling.

Hvis ikke du vil have et fodboldmål placeret i haven, kan du vælge en rebounder i stedet for, som giver nogle af de samme muligheder for fodboldspil. De er særligt velegnede til at træne hovedstød, modtagning af bold, skud og passpil.

Vores rebounders er fremstillet pulverlakeret, galvaniseret stål og kan fastgøres til græsplænen med medfølgende jernspyd. Du får altså en rebounder, som er lavet i et stilrent design og udført i praktiske og stærke materialer.

Du finder både vores fodboldmål og rebounders i flere forskellige størrelser, så du kan finde netop det fodboldudstyr, som passer til dit behov og din have.

Gynge og gyngestativ i haven

I den perfekte og børnevenlig have hører selvfølgelig en gynge eller gyngestativ. Det er et sikkert hit i haven bland børn og unge. Blandt vores store udvalg af gynger og gyngestativer finder du mange forskellige løsninger og udgaver, så du garanteret finder et gyngestativ, der passer til din have og dine behov.

I vores sortiment af gynger og gyngestativer finder du blandt andet babygynger, tallerkengynger og swingbags. Du finder derudover flere forskellige slags stativer, eksempelvis stativer med en eller flere gynger og stativer med gynge og rutchebane.

Alle vores gyngestativer er fremstillet i et moderne design i naturlige materialer og farver, så de passer en i enhver have. Gyngestativerne er lavet i holdbart træ og sættes sammen med solide metalbeslag, så det står sikkert og solidt i haven.

Legetårn og legehuse med rutchebane

Nogle gange har børnene brug for deres eget fristed i haven. Her er et legetårn eller legehus helt perfekt. Legetårnet og legehuset bliver hurtigt børnenes samlingssted i haven. Med et legetårn eller legehus kan børnene lege alt fra ’far, mor og børn’ til bagerforretning og købmand. Kun fantasien sætter grænser for legen i et legetårn og legehus.

Du finder legetårne i flere forskellige udformninger, eksempelvis legetårn med gynge og legetårn med rutchebane. Legetårnene fås også med sandkasser nedenunder, som du kan fylde med sand eller bruge som opbevaring til børnenes legetøj.

Vores legetårn er fremstillet i holdbare materialer, der kan holde til det danske vejr, og malet i neutrale farver, der passer ind i alle slags haver. Du finder også et stort udvalg af de mere klassiske legehuse i vores sortiment. Legehusene er fremstillet i cedertræ, som er af høj kvalitet og uden splinter, med vinduer af plexiglas.

Sandkasse til haven

Ingen børnevenlig have er fuldendt uden en sandkasse, hvor børnene kan lege i timevis ad gangen. I en sandkasse kan der bygges sandslotte og bages kager, så det er kun fantasien, der sætter grænser for legen.

En sandkasse sikrer, at du har styr på sandet i haven, og sandkasserne findes i mange forskellige størrelser og højder samt med og uden låg, så du kan finde lige den sandkasse, som passer bedst til din have.

Vores sandkasser er multifunktionelle og indbyder til mange timers leg og bygning af sandslotte. Alle sandkasser er fremstillet i et moderne design med neutrale farver, som gør, at den passer perfekt ind i de fleste haver.

En sandkasse med låg sikrer, at sandet ikke bliver vådt og blandet med skidt og nedfaldne blade. Derudover kan låget også fungere som bænk, når sandkassen er åben. Sandkasserne er fremstillet ad FSC® certificeret cedertræ, som gør den modstandsagtig overfor regn, sne og blæst.

Er du ikke til en sandkasse, kan du overveje at anskaffe dig et sandkassebord. Ligesom ved sandkassen, kan børnene lege med sand og bygge sandslotte inde i bordet. Sandkassebordet har et låg, som er flytbart. Når det er slået ned, kan sandkassebordet bruges som almindeligt havebord, hvor børnene kan tegne og lege.