Gokarts

Gokarts og trikers indbyder til masser af sjove timer med fart over feltet og adrenalinfyldte køreture. Herunder kan du se vores udvalg af gokarts og trikers og finde den, som passer bedst til dit barn.

Få inspiration og gode råd

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 200.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Havelegetøj

Udendørs gokarts til børn

Gokarts og trikers indbyder til masser af sjove timer med fart over feltet og adrenalinfyldte køreture. Herover kan du se vores udvalg af gokarts og trikers og finde den, som passer bedst til dit barn.

Gokarts er cool og superhurtige

Gokarts har i årevis været populære blandt børn i alle aldre – og det forstår vi godt. Gokarts er både super cool og hurtige, og så byder de på masser af sjove og adrenalinfyldte ture i haven eller op og ned ad vejen. Børnene kan lege med gokarts i timevis.

EXITs gokarts er nemme at styre for børn samt solide, cool og sikre. Derfor er de velegnede til børn i alle aldre – også unge børn helt ned til 2-årsalderen. En gokart fra EXIT kan justeres i takt med, at barnet vokser, så den kan bruges i mange år. Vores gokarts findes i flere forskellige farver og er alle lette i vægt, så de er lette at have med på farten.

EXITs trikers byder på endnu større udfordringer. En triker har tre hjul, og den er samtidig nem at styre takket være designet på styremekanismerne. Dækkene er lavet i høj kvalitet, så de har et godt vejgreb. Nedenfor kan du læse om vores gokarts og trikers i detaljer, så du kan vælge lige den, som passer til dit barn.

Gokart til børn i alle aldre

Både blandt store og små børn er en gokart en af de mest populære typer af udendørs legetøj. Det vækker spændingen hos børn at få lov til at køre deres helt egen gokart. Bag rattet på en gokart kan børnene udfolde fantasien og lege, at de kører bil – præcis ligesom mor og far.

EXIT Foxy gokart er en cool, grøn gokart til børn i alderen 2-5 år. Den er nem at styre – selv for de helt små børn. Denne gokart er let i vægt og har justerbart sæde, som kan justeres i takt med, at barnet vokser.

Gokarten kan gøres helt unik og personlig med de medfølgende klistermærker. En Foxy gokart kan både køre forlæns og baglæns, og dens solide EVA dæk punkterer ikke.

Gokarten har en robust og fleksibel svingaksel, som sikrer, at alle fire hjul bliver på jorden – også på ujævnt terræn. Dens sporty fælge og spoiler giver den et supersejt og sporty udseende. En Foxy gokart er klargjort til trailer, og den opbevares nemt. Du kan opbevare Foxy gokart lodret, så den fylder mindre i skuret eller garagen.

Vi har gokarts til børn i flere forskellige designs, der alle er seje og flotte. Vi garanterer dog, at de ikke barer ser smarte ud, men at de også kører godt. Vores gokart designs passer både til piger og drenge, og det er et sjovt stykke legetøj, der aktiverer børnenes fantasi og giver dem spænding.

Når det kommer til gokarts til børn, er det vigtigste sikkerheden. Hos Plantorama finder du gokarts af højeste kvalitet, så sikkerheden er i top. Vores gokarts til børn er stabile at køre, så selv små børn kan være med.

Køb gokart i Plantorama

Hos Plantorama finder du et udvalg af robuste gokarts til store og små børn, piger og drenge. Vores gokarts holder også til store børn, der kan lide at have det sjovt. Gokarts giver mange timers sjov og aktiv leg, og med deres justerbare sæder kan de bruges af mange størrelser og aldre.

En gokart fra Plantorama er derfor en god investering, da den kan bruges af det samme barn i flere år. Vi har flere seje designs, eksempelvis en gokart med flammer og en gokart med blomster.

EXIT Cheetah gokart er en sej gokart til børn i alderen 5-12 år. Den er nem at styre og let i vægt, og så har du mulighed for at justere sædet, så den kan bruges af flere børn samtidig.

Gokarten er nem at manøvre rundt for et barn og kan med sine pedaler både køre fremad og baglæns. Hjulenes design sikrer, at gokarten bliver på jorden, selv når der køres stærkt. En Cheetah gokart er udstyret med forlygter og blinklys, som kan tændes og slukkes ved rattet.

Ovenfor kan du se Plantoramas udvalg af gokarts og trikers, der med garanti vil være et hit blandt børn. Vi leverer din gokart direkte hjem til dig, så I kan tage hul på mange timers aktiv leg.

Udendørs gokart til haven

EXIT Spider gokart er gokart til børn i alderen 3-8 år. Den er let i vægt og meget nem at styre, og så har den et justerbart sæde, som kan tilpasses barnet. En Spider gokart er supersej med sine sorte og limegrønne farver og sporty hjul. Dækkene er tykke og komfortable, hvilket kun gør denen gokart endnu mere sej.

Ved rattet kan du tænde og slukke for blinklygter og forlygter, og med de medfølgende klistermærker kan du personliggøre din gokart og gøre den endnu sejere. Derudover har en Spider gokart en håndbremse, som gør køreturen meget sjovere og mere udfordrende.

Gokarten er nem at dreje med og bakke med på grund af dens lille rat, og er derfor perfekt som udendørs gokart til haven. Den er bygget solidt, således at begge forhjul bliver på jorden, selvom der køres vildt og hurtigt.

Trikere til større børn

EXIT Pro 50 triker er en blanding af superhøj kvalitet og lækkert design. Den er nem at styre og er ideel til børn i alderen 6-12 år. Denne triker er hurtigt, men samtidig nem at manøvre for selv de helt yngste børn.

Den er let at dreje med og bevare kontrol over takket være dens innovative styresystem og lave sæde. Trikerens hjul er brede, så de har et godt vejgreb. EXIT Pro 50 triker er udstyret med et ergonomisk sæde, som sørger for, at dit barn får den bedste komfort og sikkerhed, når de ræser derudaf.

EXIT Pro 100 triker er god til de lidt ældre og større børn fra 9 år og opefter. Denne triker er den hurtigste i vores udvalg og kombinerer høj kvalitet med flot design på bedste vis.

Trikeren har et styresystem, som gør det nemt at dreje skarpt. Derudover er den udstyret med et ergonomisk og lavt sæde, hvilket giver en optimal køretur. Dækkene er brede, så kørslen også bliver mere sikker og komfortabel, når der skal køres ekstra stærkt.