×
Vi leverer dine varer inden weekenden, når du bestiller før onsdag kl. 14

Buske

Sommerfuglebusk

Sommerfuglebuske danner skønne, velduftende blomstertoppe. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas buske online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Sommerfuglebuske til haven

Sommerfuglebuske, Buddleia davidii, danner skønne, velduftende blomstertoppe. Buskene er skønne prydbuske, der danner smukke, velduftende blomstertoppe i sarte nuancer.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af sommerfuglebuske, blandt andet de meget populære sorter ’Ile de France’ og den kompakte Free Petite® ’Tutti Frutti’.

Se udvalget af buske til haven her.

 

Sommerfuglebusk er en smuk og nøjsom plante

Nem og nøjsom plante, som ikke kræver den store pasningsindsats. Til gengæld leverer den store, elegante blomstertoppe med velduftende blomster i sarte rosa og violette farver.

Sommerfuglebuske har en overhængende og graciøs vækst. Hvis det lyder tiltalende, så er sommerfuglebusken det helt rette valg. Læs mere om udplantning og pasning af sommerfuglebuske.

 

Beskrivelse af sommerfuglebusk

Sommerfuglebusk er en løvfældende prydbusk. Busken har fået sit botaniske navn efter den engelske botaniker, Adam Buddle. Busken bliver typisk 200 - 300 cm høj og har en løs, overhængende vækst. Der findes dog også lave, kompakte varianter, der kun bliver omkring 50 cm høje.

Sommerfuglebusken blomstrer fra juli til september med bittesmå blomster, der sidder samlet i endestillede toppe. Blomstertoppene minder lidt om syrenens blomster, men toppene er længere.

Toppene kan blive helt op til 30 cm lange på de største varianter. Blomsterne findes i flere forskellige rosa, violette og hvide nuancer.

Sommerfuglebusken kommer oprindeligt fra Kina, og den har derfor tendens til frostfølsomhed her i Danmark. Grenene fryser typisk tilbage, men det gør ikke noget, da busken blomstrer på skud, der er dannet samme år. En smule nedfrysning betyder derfor ikke noget.

 

Sommerfuglebusken tiltrækker nytteinsekter

Udover at være skønne at se på er sommerfuglebuskens blomstertoppe også meget velduftende – og det er ikke kun os mennesker, der er glade for blomsterne.

Bier, sommerfugle og andre nytteinsekter sværmer også omkring busken – særligt hvis det er en af de violette varianter, hvor blomsterne dufter kraftigst. Særligt sommerfuglene er glade for blomsternes nektar, og derfor har busken fået det danske populærnavn sommerfuglebusk.

Sommerfuglebusken er altså en fortræffelig sommerfugleplante og gør sig særligt godt i de mere vilde haver. Få inspiration til indretning af den vilde have.

 

Udvalgte sorter af sommerfuglebusk

’Pink Delight’ er en sommerfuglebusk med mørkrosa blomster, der bliver op til 200 cm høj. ’Black Knight’ blomstrer med mørkviolette blomster og bliver op til 300 cm høj.

’White Profusion’ har smukke, hvide blomster, hvor busken bliver op til 300 cm høj. ’Royal Red’ sommerfuglebusken bliver 200 cm høj og får rødrosa blomster.

Populære produkter i denne kategori

Få inspiration og gode råd

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden