×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Blomsterløg

Prydløg

Prydløg er elegante, slanke løgvækster med kuglerunde blomster i flotte nuancer. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas blomsterløg online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Prydløg i haven

Prydløg er elegante, slanke løgvækster med kuglerunde blomster i flotte nuancer. Prydløg er blomstrende løgvækster, som kan have forskellige former og farver. Fælles for dem alle er, at de har en slank stilk, hvor der sidder en kugleformet blomsterstand på toppen. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af smukke og farvestrålende prydløg.

Se udvalget af græsfrø, blomsterløg og frø her.

 

Den prydende løgvækst

Prydløg tilhører Allium-slægten, som omfatter omkring 700 forskellige arter fordelt på både spiseløg og altså også de såkaldte ”prydløg”. Prydløg er smukke i haven, men de er også fortræffelige snitblomster, som holder længe efter afskæring.

Prydløg har ingen kulinarisk værdi, men dyrkes på grund af de smukke blomsterstande, der sidder som svævende, pomponer på en slank stilk.

 

Stort udvalg af prydløg

I 1970’erne fandtes der kun få arter af prydløg til salg, men de sidste 30 år er interessen for prydløg steget, og i dager udvalget af prydløg stort. Prydløg varierer i højde fra 20 cm til 1,5 m, men fælles for dem alle er, at de danner en slank stilk, hvor der for enden sidder en smuk, kugleformet blomsterstand. 

Blomsterne er typisk i violette, rosa og hvide nuancer og kan have forskellige størrelser; fra små til kæmpestore med en diameter på over 20 cm.

 

Udvalgte arter og sorter af prydløg

Der findes mange forskellige arter af prydløg, men nogen stjæler scenen. Af de mest bemærkelsesværdige tæller Allium giganteum, som kan blive helt op til 1,5 m høj og får kæmpestore blomster med en diameter på 20 cm.

Allium aflatunense minder om Allium giganteum, men er mindre. Denne art bliver op til 1 m høj og får blomster med en diameter på omkring 10 cm.

Udover disse klassiske prydløg er det også værd at nævne Allium vineale 'Hair', som mest af alt ligner en meget dårlig hårdag med sine strittende, grønne blomstertråde. Allium nectaroscordum 'Siculum' skiller sig med sine overhængende blomster også ud fra de klassiske prydløg.

Få gode råd til plantning og pasning af prydløg.

 

God til at tiltrække bier og sommerfugle

Som du sikkert ved, er din have afhængig af at blive frekventeret af bier og sommerfugle. De små nyttedyr står nemlig for den forstøvning, som er nødvendig for at eksempelvis blåbærbuske og æbletræer kan danne frugter.

Bier og sommerfugle bliver tiltrukket af blomster, og netop prydløg tiltrækker mange nyttedyr. Vil du gerne gøre en ekstra indsats for at sikre en effektiv forstøvning, kan du derfor med fordel dyrke prydløg i umiddelbar nærhed af dine frugtbuske og –træer.

Populære produkter i denne kategori

Få inspiration og gode råd

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden