×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Havefrø og plantefrø

Frugtfrø

Frugtfrø giver planter til din have, hvis frugt både er billigere og sundere end frugt fra supermarkedet. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas frø online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Frugtfrø

Frugtfrø giver planter til din have, hvis frugt både er billigere og sundere end frugt fra supermarkedet. Ligesom det er fantastisk at dyrke sine egne sommerblomster, er det også en fornøjelse at dyrke sine egne frugtplanter.

Dyrkningen af frugtfrø er et spændende projekt, som giver et udbytte, der er langt sundere og mere fyldt med smag end de frugter, man køber i butikkerne. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af frugtfrø - blandt andet jordbær- og melonfrø.

Se udvalget af græsfrø, blomsterløg og frø her.

 

Generelt om frugt

Frugt er en fællesbetegnelse for en kød- og ofte også saftfyldt indpakning af moderplantens frø. De er fra naturens side beregnet til at blive spist, for så at blive transporteret væk af det dyr, der har spist det, så frøene spredes. Man kan også tale om tørre frugter som f.eks. nødder.

Før disse frugter kan nydes, skal planterne dog typisk bestøves, hvilket betyder, at man med fordel kan plante blomster tæt ved sine frugtplanter, da de trækker de insekter til som er altafgørende for bestøvningen og hermed også udbyttet af frugtplanterne.

 

Frø til dyrkning af frugt

Et frugtfrø er en plante i fostertilstand. Afhængigt af planten kan det være særdeles svært at samle frøene. Frøet består af en kim, selve den inderste del, et eller flere lag udenom, der skal beskytte og give næring, og slutteligt, en skal.

Plantefrø er meget forskellige fra sort til sort og det svinger derfor, hvornår de skal plantes, under hvilke forhold de skal plantes og så videre. Også størrelsen varierer meget. Det tungeste frø man kender, kan veje op til 23 kg (Lodoicea maldivica), hvorimod der går 1 million orkidéfrø til blot et enkelt gram.

 

Udplantning af frugtfrø

Når et frugtfrø bliver plantet i de rigtige omgivelser, begynder det at optage næring og vand fra den omkringliggende jord og sin frøhvide, hvis den har sådan én med. Herfra begynder den at danne sin rod. Når roden er dannet, kommer stængel og de første små blade, der skal op over jorden.

Alle vores frugtfrø kommer naturligvis med udførlige udplantningsvejledninger, men for alle frø gælder det, at man med forel kan lægge frøene i væde, før de plantes og hermed fremme spiringen.

Få gode råd til forspiring af frø.

 

Vejledning omkring frugtfrø

Er du i tvivl om, hvilke frugtfrø du skal vælge, og hvordan de skal sås og passes, bør du tage en tur i den nærmeste Plantorama og få en snak med vores dygtige fagfolk. De kender alt til de enkelte planter og kan derfor vejlede og rådgive dig.

Populære produkter i denne kategori

Få inspiration og gode råd

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden