×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Bærmispel

Bærmispel udgør en smukt blomstrende og samtidig hårdfør hækplante. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Bærmispel i haven

Bærmispel udgør en smukt blomstrende og samtidig hårdfør hækplante. Med sine farveskiftende blade, smukke, hvide blomsterklaser og velsmagende, sorte bær har bærmispel noget for alle sanser. Samtidig er bærmispel som hækplante både stærk og hårdfør.

Derfor er bærmispel efterhånden blevet en meget populær hækplante. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af bærmispel af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Bærmispel som hækplante

Bærmispel, Amelanchier lamarckii (synonym: canadensis), er en løvfældende prydbusk, der har en årlig tilvækst på 20 x 15 cm og bliver omkring 3 m høj og lige så bred. Busken kaldes undertiden også "almindelig bærmispel" eller "canadisk bærmispel".

Bærmispel kan bruges som solitærbusk, men ses oftere og oftere blive brugt som hækplante. Nogle haveejere er trætte af de klassiske liguster- og bøgehække og vil have et mere farverigt, blomstrende alternativ – og det er netop, hvad bærmispel med sine farveskiftende blade og hvide blomstertoppe udgør.

 

Hæk i smukke farver

Som hækplante leverer bærmispel smukke farver at kigge på næsten hele året rundt. Bærmispel er nemlig løvfældende og kendetegnet ved sine fantastiske blade, der giver en ny, smuk oplevelse til hver årstid.

Ved løvspring om foråret har bladene en dramatisk, bronzerød farve, hvorefter de om sommeren får en smuk, blågrøn farve, for til sidst om efteråret at takke af med flammende, orangerøde farver. Få gode råd til hækken året rundt med vores hækkekalender.

 

Blomstrende hækplante med spiselige frugter

Bærmispel hører til blandt de blomstrende hække og står i maj og juni måned med fine, hvide blomster, der sidder i oprette til overhængende klaser. Efter blomstringen udvikler busken i juli flotte, sorte bær, der både kan spises rå og bruges til marmelade og saft.

Bærrene er saftige og har en dejlig, sød smag. Udover os mennesker ynder fuglene også at spise bærrene og på den måde kan bærmispel altså også være med til at tiltrække fugle til haven.

 

Placering af bærmispel

Bærmispel kan trives både i sol og halvskygge og klarer sig fint i en almindeligt næringsrig havejord. Desuden udmærker bærmispel sig som hækplante ved at være hårdfør, vindfør og tolerant overfor vejsalt. Derfor kan bærmispel placeres stort set overalt i haven. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af bærmispel. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden