×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Buskpotentil

Buskpotentil er en blomstrende busk, der gør sig rigtigt godt som lav hæk. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Buskpotentil i haven

Buskpotentil er en blomstrende busk, der gør sig rigtigt godt som lav hæk. Buskpotentil er en lav, løvfældende busk, der er kendetegnet ved sin lange og rige blomstring i fine hvide, røde, orange og - oftest - gule nuancer.

Busken har en kompakt vækstform, som gør den meget velegnet som lav hæk, eksempelvis i forhaver. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af buskpotentil af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Lav, blomstrende busk

Buskpotentil, Potentilla fruticosa, er lave, løvfældende buske, der kan blive op til 1,5 m høje og brede. Der findes flere varianter med forskellige vækstformer. Vækstformerne kan være enten lave og krybende eller oprette. De oprette varianter kam blive fra 0,5 - 1,5 m. De lave varianter kan blive op til 0,5 m.

Fra juni til oktober blomstrer busken med flotte, fembladede blomster i enten hvid, orange, rosa eller gule nuancer. De gule nuancer er de mest almindelige. Buskpotentil kan bruges som solitær busk, men bliver også ofte brugt som lav hæk.

 

Buskpotentil som hæk

Buskpotentil anvendes ofte som lav hæk på grund af buskens tætte og kompakte vækstform. Buskpotentil er ikke egnet som lægivende hæk, men den er fantastisk til de steder, hvor man gerne vil markere skel, men ikke føler behov for at mure sig inde bag en høj hæk, som eksempelvis ved forhaver.

Den lave, blomstrende hæk kan ligeledes bruges til at inddele haven i små rum på smukkeste vis. Busken tåler både forurenet byluft og vejsalt og kan derfor sagtens placeres ud til veje. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Helbredende hæk

Buskpotentil har det latinske navn ”potentilla”, som er afledt af ordet ”potentia”, som betyder ”kraft” eller ”virkning”. Navnet hentyder til plantens helbredende virkning. Tidligere brugte man nemlig udtræk fra planten til at kurere diarré.

 

Placering og pleje af buskpotentil

Buskpotentil er udbredt overalt på den nordlige halvkugle og er derfor vant til det danske klima. Den er fuldt vinterhårdfør og generelt meget nøjsom.

Den får som regel den fugt og næring, den har brug for, fra naturens side. Den trives både i sol og halvskygge og foretrækker en almindelig til tør havejord. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af buskpotentil. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden