×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Dværgmispel

Dværgmispel er fantastisk til at inddele haven i rum og markere overgange. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Dværgmispel i haven

Dværgmispel er fantastisk til at inddele haven i rum og markere overgange. Dværgmispel er en lav, stedsegrøn busk med en kompakt grenstruktur og massevis af blade, der dækker jorden helt tæt.

Dværgmispel egner sig godt som lav hæk til at inddele haven i rum og markere overgange og er desuden god til at tiltrække fugle, som elsker buskens små, røde bær. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af dværgmispel af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Den krybende, tætte hæk

Dværgmispel, Cotoneaster dammeri 'Coral Beauty', er en stedsegrøn dværgbusk med en krybende og overhængende vækstform. Busken kaldes undertiden også ”krybende dværgmispel” på grund af den krybende vækstform. Busken bliver omkring 60 cm høj og 100 cm bred.

Den lave busk har en meget kompakt grenstruktur og et væld af læderagtige, elliptiske blade, der dækker jorden helt tæt. Fra maj til juni blomstrer busken med hvide til rosa blomster. I efteråret og først på vinteren står busken dækket af runde, røde bær, som er meget dekorative.

 

Dværgmispel som hæk

Dværgmispel bruges ofte som bunddækkeplante, men gør det også godt som lav hæk. På grund af sin lave højde egner busken sig ikke som lægivende hæk, men den er god til at inddele haven i rum og til at markere overgange mellem eksempelvis plæne og bed. På den måde regnes den med som en hæk.

Ønsker man en tæt vækst, skal man sætte 6 planter pr meter. Som hæk udmærker dværgmispel sig med sin tætte vækst, sin hårdførhed og evne til at tilpasse sig omgivelserne. Få gode råd til hækken året rundt.

 

God hæk til fuglene

Dværgmispel er god at bruge i haver, hvor fuglene skal forkæles. Fuglene elsker nemlig buskens små, røde bær og på den måde vil de hurtigt flokkes om busken. Samtidig har busken den fordel for fuglene, at bærrene udvikles sent om efteråret, når føden ellers så småt er ved at slippe op.

 

Placering og pasning af dværgmispel

Dværgmispel udmærker sig ved at trives fint i såvel fuld sol, halvskygge som skygge. Den vokser ligeledes fint i en helt almindeligt næringsrig havejord og behøver ingen særlig opmærksomhed, hvad vanding og gødning angår.

Den vil som regel få fugt og næring nok fra naturens side af. Dværgmispel tåler kraftig beskæring og gør sig fint som klippet, lav hæk. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af dværgmispel. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden