×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Kirsebærkornel

Kirsebærkornel er en smuk hækplante, som blomstrer med fine, gule blomster. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Kirsebærkornel i haven

Kirsebærkornel er en smuk hækplante, som blomstrer med fine, gule blomster. Kirsebærkornel er en løvfældende busk, hvis løv såvel som blomstring og bær giver farvespil i haven gennem både forår, sommer og efterår.

Allerede i marts vågner busken og blomstrer med fine, lysende gule blomster. Senere får busken røde bær, som, trods en syrlig smag, er spiselige. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af kirsebærkornel af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Busk med tidlig blomstring

Kirsebærkornel, Cornus mas, er en løvfældende busk, hvis løv skifter farve fra glinsende grøn ved løvspring og sommertid til gullig og orangerød om efteråret. Fra marts til april, inden løvspring og mens meget andet i haven endnu sover, blomstrer kirsebærkornel med fine, lysende gule blomster.

Fordi kirsebærkornel er noget af det første, der blomstrer i haven, er busken blevet mere og mere populær. Særligt som hækplante bliver kirsebærkornel som regel brugt i de danske villahaver.

 

Kirsebærkornel som hæk

Kirsebærkornel er en fortræffelig hækplante, som desværre ikke er så brugt i Danmark. Som hæk vil kirsebærkornel hurtigt vokse sig stor og tæt. Busken har nemlig en årlig tilvækst på 30 x 25 cm.Hækken er vindstærk, hårdfør, tolerant overfor byluft og kan både bruges som klippet og uklippet hæk.

 

Spiselig hæk

Når kirsebærkornel har blomstret, udvikler busken kirsebærlignende, røde bær. Bærrene er meget sure, men kan sagtens spises. Fremfor at spise dem rå foretrækker de fleste dog at tilberede bærrene, for eksempel i saft eller syltet.

Kirsebærkornel har fået sit danske populærnavn på grund af bærrene, der minder om kirsebær, men altså er meget surere. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Placering af kirsebærkornel

Kirsebærkornel trives bedst i sol og halvskygge og må altså helst ikke placeres på en meget skyggefuld plads. Til gengæld sætter kirsebærkornel ingen krav til jordbunden: en ganske almindelig, let fugtig havejord vil den trives fint i, men den kan også sagtens klare sig i både sandet og leret jordbund.

Fugt og næring får busken som regel nok af fra naturens side og det er derfor normalt ikke nødvendigt at vande eller tilføre gødning til busken. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af kirsebærkornel. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden