×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Naur

Naur udgør en farverig, tæt hæk, der kan klare både vind, frost, tørke og fugt. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Naur i haven

Naur eller Navr som det rigtigt staves, udgør en farverig, tæt hæk, der kan klare både vind, frost, tørke og fugt. Navr er en fortræffelig hækplante: den kan både tåle tørke og fugt, frost og vind samt vejsalt og forurenet byluft.

Samtidig er naur farverig på den måde, at dens blade skifter farve for hver sæson: fra rosa i foråret, over grøn i sommeren, til høstgul i efteråret. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af navr af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Busk med farveskiftende blade

Naur, Acer campestre, er en løvfældende busk eller lille træ, der er kendetegnet ved sine fine, lappede blade, der skifter farve efter årstiden. Om foråret ved løvspring er bladene rosa, mens de om sommeren er matgrønne, for til sidst at blive guldgule i efteråret.

I maj og juni måned blomstrer busken med uanselige, grønlige blomster, der sidder i oprette toppe. Navr bruges både som solitær busk eller træ, men ses oftest som hæk.

 

Naur som hæk

Naurhækken anses af nogen for at være gammeldags og grov, men ikke desto mindre er den meget populær. Naurhækken kan nemlig dæmme op for kraftig blæst og har en meget god vækstkraft med en årlig tilvækst på omkring 40 x 25 cm.

Busken udmærker sig desuden ved at være meget nøjsom. Den får fugt og næring nok fra naturens side og derfor behøver den ikke blive tilført vand og gødning. For at opnå en tæt hæk bør man plante 4 - 5 planter pr meter. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Beskæring og klipning af naur

Naur tåler kraftig beskæring og fordi busken har tendens til at blive meget bred, er det nødvendigt at beskære hækken ofte i almindelige villahaver. I store haver, hvor der er plads til at hækken kan brede sig, er det imidlertid ikke nødvendigt at beskære så ofte.

Naur kan beskæres både vinter, forår og i det tidlige efterår. Naurhækken gør sig desuden godt som klippet hæk og er meget velegnet til formklipning. På grund af hækkens kraftige tilvækst skal hækken klippes to gange årligt for at holde sig flottest: første gang umiddelbart efter Skt. Hans og anden gang i august måned.

 

Placering af naur

Naur stiller ikke de store krav til jordbunden. Den kan faktisk trives i de fleste underlag. Til gengæld vil navr kun trives i sol og halvskygge og må derfor helst ikke placeres i skygge.

Naur er fuldt vinterhårdfør og behøver ikke altså ingen opmærksomhed i forbindelse med vinteren. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af naur. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden