×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Sargentæble

Køb sargentæble hækplanter på Plantorama.dk

 

Sargentæble i haven

Sargentæble udgør en dejlig hæk, som både er smuk, men også vindfør og tolerant. Sargentæble er en løvfældende busk, som er kendetegnet på sin lange, rige blomstring, der spreder en dejlig, sød duft i haven.

Sargentæble udgør en smuk, men også vindfør og tolerant hæk, som småfuglene meget gerne vil bygge rede i og spise fra. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af sargentæble af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Busk fra prydæblefamilien

Sargentæble, Malus sargentii, tilhører prydæblefamilien og betragtes af mange som den smukkeste af prydæblearterne. Sargentæble er en løvfældende, stor busk, der er kendetegnet på sin lange, rige blomstring.

Sargentæble har en bred vækst og bliver omkring 2 m høj og gerne op til 3 m bred. I maj og juni blomstrer busken med fine, hvide blomster, der sidder i store skærme. Blomsterne har en dejlig, sød duft. Senere udvikler busken dekorative, ribslignende bær. Sargentæble er smuk som solitær busk, men bruges også ofte som uklippet hæk.

 

Sargentæble som hæk

Sargentæble gør sig bedst som uklippet hæk. For at få den smukkeste blomstring og den tætte grenstruktur skal sargentæble nemlig holdes så naturligt som muligt. Derfor egner en hæk af sargentæble sig bedst til større haver, hvor busken rigtigt kan få lov til at udfolde sig.

Hvis man ikke kan dy sig, så tåler sargentæble både beskæring og klipning. Både som klippet og uklippet hæk er sargentæble meget vindfør og tolerant. For at opnå en tæt hæk skal man sætte omkring 3 planter pr meter.

 

God hæk til fuglene

Sargentæble er på mange måder en meget velegnet hæk til de haver, hvor fuglene skal tiltrækkes og forkæles. Busken har en tæt grenstruktur og grenene har samtidig torne – to forhold, som gør, at småfuglene kan bygge rede og opfostre deres yngel i hækken uden at blive angrebet af rovfugle.

Samtidig elsker fuglene sargentæbles små, røde bær. På den måde giver hækken altså både en god redeplads og et madforråd til fuglene. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Placering og pleje af sargentæble

Sargentæble trives fint i en almindelig havejord. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet, så busken ikke står i vand. Busken kan trives både i sol og halvskygge, men vil få en ranglet vækst i fuld skygge.

Sargentæble er generelt meget nøjsom. Den vil som regel få den fugt og næring, den har brug, fra naturens side og det er derfor ikke nødvendigt at vande eller tilføre gødning. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af sargentæble. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden