×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Hækplanter

Skarlagentjørn

Skarlagentjørn er en smuk hæk, der er god til at tiltrække ynglende småfugle. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas hækplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Skarlagentjørn i haven

Skarlagentjørn er en smuk hæk, der er god til at tiltrække ynglende småfugle. Skarlagentjørn er en løvfældende busk, der udgør en både vindstærk og meget tolerant hæk. Hækken blomstrer smukt og får fine, dekorative bær.

Desuden er hækken god til at tiltrække ynglende småfugle, der mellem de tornede grene kan bygge rede i fred, uden at rovfuglene kan komme til dem. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende hækplanter af skarlagentjørn af den bedste kvalitet.

Se udvalget af hækplanter her.

 

Rød tjørnebusk

Skarlagentjørn, Crataegus intricata, er en løvfældende busk, der kan blive op til 4 m høj og lige så bred. Buskens blade er glinsende grønne og busken blomster i maj og juni med hvide, velduftende blomster, der sidder i halvskærme.

Senere, omkring oktober måned, får busken rødbrune bær, som fuglene er helt vilde efter. I efteråret skifter tjørnens blade farve fra grøn til rødbrun, hvilket har givet anledning til buskens danske populærnavn. Busken kan bruges solitært, men gør sig bedst i buskadser eller som hækplante.

 

Skarlagentjørn som hæk

Skarlagentjørn er meget velegnet som hæk. Busken har et meget tæt grensystem og udvikler sig flottest, hvis den får lov til at vokse sig til et krat. Skarlagentjørn hører på den måde til de uklippede hækkede.

Fordi skarlagentjørn gør sig bedst som uklippet hæk, egner den sig bedst til større haver, hvor der rent faktisk er plads til busken. Som hæk er skarlagentjørn meget vindstærk og tolerant overfor forurenet byluft og vejsalt.

 

Torne tiltrækker småfugle

Skarlagentjørn har lange, meget spidse torne på grenene, som gør busken meget attraktiv for småfugle. Mellem de tornede grene kan småfuglene nemlig bygge rede i fred, uden at de bliver forstyrret og angrebet af de større rovfugle – de kan nemlig ikke komme ind mellem de tornede grene uden at rive sig.

Skarlagentjørn tiltrækker på den måde mange ynglende småfugle. Få gode råd til hækken året rundt.

 

Placering og pasning af skarlagentjørn

Skarlagentjørn stiller – ligesom de øvrige tjørnebuske – ingen særlige krav til jordbund og lysforhold. Skarlagentjørn kan trives stort set over alt og under alle lysforhold.

Busken er desuden meget nøjsom og kræver hverken tilførsel af vand eller gødning. Den får det fugt og næring fra naturen, som den har brug for. Få flere tips til plantning og pasning af hækplanter.

 

Hækplanter fra Plantorama

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hækplanter af skarlagentjørn. Hækplanterne er produceret under streng kvalitetskontrol og er på den måde af den højeste kvalitet, man finder på markedet.

Vores hækplanter fås i mange forskellige størrelser: du kan vælge de lave hækplanter, hvis du ønsker at præge hækken fra starten af, eller de høje hækplanter, hvis du gerne vil have en hæk til at give læ og fred med det samme.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens hække

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden