×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Middelhavsplanter

Citrustræer

Citrustræer er velduftende stedsegrønne træer, som danner syrlige frugter. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas middelhavsplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Citrustræer i haven

Citrusplanter er en slægt af stedsegrønne træer, der findes naturligt i verdens tropiske og subtropiske egne. Skønt klimaet er køligt i Danmark, kan vi dog også godt dyrke citrustræer. Vi skal bare dyrke dem i drivhus, udestue og udendørs i varme somre.

Der findes mange forskellige citrusplanter, såsom citron, lime, appelsin, mandarin, klementin, kumquat og grape, men de har alle deres velduftende blomstring og syrlige frugter til fælles. Frugterne har en læderagtig skal og et saftigt frugtkød.

Frugtkødet har et højt indhold af citronsyre, derfor den syrlige smag. Det er netop på grund af frugterne, at vi dyrker citrustræer. Desuden er der ikke noget som citrusplanter til at skabe en eksotisk stemning på terrassen.

Se udvalget af citrustræer her.

 

Brug af citrusfrugter

Nogle citrusfrugter, som eksempelvis appelsin og grape, kan spises, som de er. Langt de fleste citrusfrugter bruges dog til juice, marmelade eller i desserter, hvor den friske, syrlige smag komplimenterer søde smage godt. Citrusfrugter er rige på C-vitamin, og de har i mange tusind år været brugt som kosttilskud mod alverdens sygdomme.

 

Citrustræer af højeste kvalitet

Fælles for alle vores citrustræer er, at de er af den bedste kvalitet, du finder på markedet. Vores citrustræer dyrkes og udvælges efter de strengeste kvalitetsprincipper, og vi prioriterer blandt andet, at træerne har stærke rodnet og kraftig grensætning. Vi kalder det GroBedre, og det er din garanti for, at du altid får en sund og stærk plante.

Få gode råd til dyrkning af citrustræer.

 

GroGaranti på citrustræer

Skulle dit citrustræ indkøbt hos Plantorama mod forventning ikke vækste det første år efter plantning, er alle frugttræer omfattet af vores GroGaranti på flerårige haveplanter. Vækster dit citrustræ ikke, kan du derfor få træet ombyttet til et nyt eller forlange pengene retur. Garantien gælder ikke ved frost- eller udtørringsskader.

 

Citrusarter

Der findes mange forskellige citrusplanter, og de har alle forskellige kendetegn. Der er desværre nogle citrusarter, som vi ikke kan få succes med at dyrke i Danmark. Der er dog også citrusarter, som vi sagtens kan dyrke i Danmark. Det gælder blandt andet citrontræet, som er det mest dyrkede citrustræ i Danmark.

 

Citrontræ til haven

Citrontræet, Citrus limon, er et forgrenet, tornet træ, der typisk bliver op 2 m højt under danske forhold. Træet danner ovale, tilspidsede frugter med en smuk, gul farve. Frugtkødet er lyst og meget syrligt.

Frugten er for de fleste for syrlig til at spise rå. I stedet presses saften ud af frugten og bruges som smagsgiver eller fortyndes med vand til en forfriskende læskedrik. Citrontræets blomster har en vidunderlig, syrlig-sød duft, som gør træet endnu mere dyrkningsværdig.

Læs om de forskellige citrusplanter her.

 

Bestøvning af citrustræer

Mange frugttræer har brug for fremmedbestøvning for at danne frugter. Det er imidlertid ikke tilfældet med citrustræer. De er nemlig selvbestøvende.

Fordi citrustræer står indenfor i drivhus eller udestue, når bestøvningen skal foregå, er det vigtigt at huske at åbne vinduerne, sådan at bestøvningsinsekterne kan komme ind og gøre deres arbejde.

Gode råd til middelhavsplanter og frugttræer

Populære produkter i denne kategori

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden