×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Frugtplanter

Vinstokke

Vinstokke pryder haven med dekorative blade og søde frugter. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas spiselige bær og planter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Vinstokke i haven

Vin, Vitus vinifera, er en løvfældende slyngplante, der er naturligt udbredt i Europa og Mellemøsten. Vinplanten har været dyrket siden oldtiden, og den kendes især som planten, der giver de frugter, der omdannes til den gærede frugtsaft, som de fleste holder af, nemlig vin.

Se udvalget af vinstokke her.

 

Beskrivelse af vindrueplanten

Vinplanten har lange slyngtråde og kan under de rette forhold klatre meget højt i vejret. Til havebrug beskæres planten dog ofte sådan, at den ikke bliver mere end et par meter høj. Få vores tips og tricks til beskæring af vinplanter.

Plantens blade er håndlappede og ganske dekorative. Det er dog hverken bladene eller blomstringen, der er skyld i, at vi gerne dyrker vinplanter i vores haver. Det er derimod plantens frugter, vindruer, vi er ude efter.

De små frugter, som både fås i grønne og blå nuancer, har en sej skal, som gemmer på et saftigt og sødt kødfyld. Udover at være en nytteplante med dejlige frugter er vinplanten også en fortræffelig espalier- eller pergolaplante, som i løbet af en sæson nemt kan brede sig over mange kvadratmeter.

 

Brug af vindruer fra vinstokke

Vindruer har et højt indhold af frugtsukker, og derfor ynder de fleste at spise de små, søde frugter friske. Nogle kaster sig dog også ud i vinproduktion eller laver saft af frugterne. Vindruer er gode til pynt og kan også tørres. Endelig kan vindruer bruges til produktion af gelé.

 

Stort udvalg af vindrueplanter

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af vindrueplanter. Fælles for alle vores vinstokke er, at de er af den bedste kvalitet på markedet. Vores vinstokke dyrkes og udvælges nemlig efter de strengeste kvalitetsprincipper.

Skulle din vindrueplante indkøbt hos Plantorama mod forventning ikke vækste det første år efter plantning, er alle frugtbuske omfattet af vores GroGaranti på flerårige haveplanter. Vækster vinstokken ikke, kan du få den ombyttet til en ny eller forlange pengene tilbage. Garantien gælder ikke ved frost- og udtørringsskader.

 

Vindruesorter

Der findes mange vindruesorter, og de har alle forskellige egenskaber. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende vindruesorter, som er gennemprøvede og sygdomsresistente. Vores sorter er desuden kendetegnet ved at være meget hårdføre og derfor egnede til det kølige danske klima.

Endelig lægger vi vægt på, at sorterne er egnede til spisning, såkaldte spisevindruer. Nedenfor kan du læse om to af de mest udbredte vindruesorter i de danske haver.

 

’Himrod’

’Himrod’ danner store klaser af søde, gulgrønne vindruer. ’Himrod’ er en meget sund og sygdomsresistent sort, som desuden udmærker sig ved at kerneløs. Udbyttet er middelstort. Sorten egner sig bedst til dyrkning i udestue eller drivhus.

 

’Schuyler’

’Schuyler’ danner store klaser af blåduggede vindruer med en mild muskatagtig smag. Udbyttet er stort og stabilt hvert år. ’Schuyler’ udmærker sig ved at være særligt hårdfør, og den er derfor egnet til dyrkning på friland.

 

Bestøvning af vindrueplanter

Mange frugtbuske og frugttræer har brug for fremmedbestøvning for at danne frugter. Dette er imidlertid ikke tilfældet med vindrueplanter. De er nemlig selvbestøvende. Du behøver derfor ikke købe flere forskellige vindruestokke.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til den spiselige have

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden