×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Spiselige bær og planter

Drivhus- og grøntsagsplanter

Drivhus- og grøntsagsplanter giver friske og velsmagende grønsager hele sommeren lang. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas spiselige bær og planter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Få inspiration og gode råd

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Grøntsags- og drivhusplanter

Drivhus- og grøntsagsplanter giver friske og velsmagende grønsager hele sommeren lang. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas spiselige bær og planter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Drivhus- og grøntsagsplanter til haven

Grønsagsplanter giver friske og velsmagende grønsager hele sommeren lang. Ligesom det er vidunderligt at dyrke sine egne blomster, er det også vidunderligt at dyrke sine egne grøntsager.

Der er noget helt særligt ved at gå ud i haven eller drivhuset for at hente friske grøntsager. De hjemmeavlede grøntsager har en helt anden intens smag, saftighed og sprødhed end dem, man køber i butikkerne.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af grøntsagsplanter - blandt andet tomater, agurker og chili.

Beskrivelse af drivhus- og grøntsagsplanter

Der findes et væld af grønsagsplanter, men de mest almindelige i de danske køkkenhaver er tomat og agurk. Desuden er chili blevet en meget populær grønsag at dyrke herhjemme.

Fælles for alle grønsagsplanter er, at de får de optimale vækstbetingelser i drivhuset. Her får de nemlig al den læ, solskin og varme, som de har brug for til at udvikle store, saftige og sprøde grønsager. Læs om læggekartofler og spiseløg.

Sunde grøntsager

Grønsager er noget af det sundeste, vi mennesker kan indtage. Grønsager har et lavt kalorieindhold, men er til gengæld proppet med essentielle næringsstoffer og sunde energikilder.

Udover at tilføre kroppen næring og energi har grønsager en styrkende effekt på immunforsvaret og forebygger mod diverse sygdomme. Derfor er det meget vigtigt, at grønsager udgør en stor del af vores kost.

Flere grøntsager i kosten

Sundhedsstyrelsen har gennem mange år anbefalet, at man spiser seks stykker frugt og grønt om dagen. Selvom mange elsker grønsager, kan det være svært at få grønsager nok gennem den daglige kost.

Der er imidlertid mange måder, hvorpå man let kan få spist flere grønsager. Eksempelvis er det oplagt at lægge en skive agurk på rugbrødsmaden eller at spise en tomat, når den lille sult melder sig.

Desuden er det oplagt at putte grønsager i gryde- og farsretter. Ikke nok med at grønsagerne vil øge rettens sundhedsværdi; grønsagerne vil også få retten til at strække længere.

Det er altså både sundhedsmæssigt- og økonomisk hensigtsmæssigt at tilføre flere grønsager til kosten.

Friske, hjemmeavlede grønsager er sundere grønsager

Grønsager er meget populære at dyrke i disse år. Trenden indenfor fødevarer går mod en kost, der består hovedsageligt af grønsager. Desuden er der de seneste år blevet et øget fokus på økologisk og bæredygtig dyrkning af grønsager.

Når man selv dyrker sine grønsager, har man netop mulighed for at tilføre sin kost masser af friske, vitaminfyldte grønsager, der er dyrket på miljøvenlige principper, som giver et produkt, der ikke er blevet påvirket med kemikalier.

Placering og pleje af grønsagsplanter

Der er forskel på hvilke vækstforhold, de enkelte grønsagsplanter kræver, men generelt kan det siges, at grønsagsplanter trives bedst på en varm og solrig placering med gode læforhold. Dette opnås typisk bedst i drivhuset.

Enkelte sorter er dog specielt udviklet til friland og er således særligt hårdføre. Desuden trives grøntsagsplanter generelt bedst, hvis de får en god, næringsrig plantejord at gro i og hvis de jævnligt bliver vandet. Få flere tips og tricks havens spiselige planter.

Aspargesplanter

Hos Plantorama forhandler vi aspargesplanter, der er klar til udplantning i køkkenhaven. Vores udvalg af asparges omfatter blandt andet grøn asparges ('Gijnlim') og rød asparges ('Crimson Pacific'). Asparges har været dyrket i over 2.000 år, og det er stadig en meget populær spise.

De fleste køber asparges i supermarkedets grøntsagsafdeling, men de er faktisk meget nemme at dyrke selv. De trives godt i sandet jord og ved fuld sol.

Chiliplanter

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af chiliplanter, som er klar til udplantning i drivhus eller potteplante. Udvalget omfatter blandt andet sorterne 'Cheyenne', 'Apache', 'Cayenetta', 'Bendigo', 'Habanero' og den finurlige penischili.

Sorterne varier i smagsstyrke fra de søde snackpeber til de meget, meget stærke Habanero-chilier.

Grow Cook & Eat-grøntsagsplanter

Hos Plantorama forhandler vi Grow Cook & Eat grøntsags- og frugtplanter. Grow Cook & Eat er en serie af grøntsagsplanter i bakker, som er klar til udplantning i havens køkkenbed. Udvalget omfatter blandt andet hvidløg, jordbær, asparges, ingefær og peberrod.

Hjemmeavlede grøntsager smager af mere og er langt sundere end købe-grøntsager, og med Grow Cook & Eat kan du nu nemt selv dyrke de grøntsager, som du plejer at købe i supermarkedets grøntsagsafdeling.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden