Stauder

Bregner

Bregner er prægtige, friskgrønne stauder, som giver et frodigt udtryk i haven. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas stauder online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Bregner i haven

Bregner er prægtige, friskgrønne stauder, som giver et frodigt udtryk. Bregner er flerårige planter, der tilfører frodighed til haven. Bregner blomstrer ikke, men de er populære på grund af deres friskgrønne, dekorative blade og det faktum, at de er meget nemme at passe. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af bregner, blandt andet fjerbregne, mangeløv, strudsvinge og engelsød.

Se udvalget af stauder her.

 

Om bregner

Bregner er frodige planter, som passer perfekt til den moderne have, hvor der er fokus på det enkle og skulpturelle, frem for en farvestrålende og rig blomstring. Udover at tilføre frodighed til haven udmærker bregner sig ved at være meget nemme og nøjsomme planter, som nærmest ingen pasning kræver.

 

Beskrivelse af bregner

Bregnerne er en stor klasse af planter, der alle har deres vifteformede, grønne blade til fælles. Langt de fleste bregner er i øvrigt flerårige, hvorfor de klassificeres som stauder. I takt med at det minimalistiske udtryk bliver mere og mere udbredt i danske haver, bliver bregner da også mere populære.

Bregnerne blomstrer nemlig ikke, men giver et frodigt og skulpturelt pust til haven med dens dekorative, grønne vifteformede blade. Bregner kan både være stedsegrønne og løvfældende og der er noget charmerende ved begge typer.

De stedsegrønne sikrer noget grønt til øjet året rundt, mens de løvfældende forkæler øjet med smukke rustfarver om efteråret. Bregner kan have forskellige vækstformer og højder: lige fra de 20 cm bunddækkende arter, som eksempelvis engelsød, til de høje, opretvoksende arter, som eksempelvis strudsvinge.

Få gode råd til plantning og pasning af bregner.

 

En bregne til alle haver

Bregnen ses af mange som en fugt- og skyggeelskende skovbundsplante, men bregner findes faktisk naturligt over det meste af verden, herunder også i Danmark. Nogle bregner kan således sagtens tåle en placering i en relativt tørt jord og med fuld sol, mens andre bregner helst vil stå i dyb skygge og i en sur jord. Der findes således en bregne til alle haveforhold.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens stauder

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden