×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Stauder

Løjtnantshjerte

Løjtnantshjerte er en skøn staude, som har de fineste og hjerteformede blomster. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas stauder online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Løjtnantshjerte i haven

Løjtnantshjerte er en skøn staude, som har de fineste hjerteformede blomster. Løjtnantshjerte er en fantastisk staude, som blomstrer med de yndigste hjerteformede blomster i skønne rosa, røde og hvide farver. Som det botaniske artsnavn ’spectabilis’ antyder, er løjtnantshjerte ganske enkelt spektakulær.

Med sine små hjerteformede blomster, der sidder fint på rad og række, er løjtnantshjerte et sandt naturmirakel. Ingen anden plante har nemlig så finurlig og nuttet en blomstring som løjtnantshjerte. Som det botaniske artsnavn ’spectabilis’ antyder, er løjtnantshjerte ganske spektakulær.

Se udvalget af stauder her.

 

Beskrivelse af løjtnantshjerte

Løjtnantshjerte (synonym: hjerteblomst), Dicentra spectabilis, er en art af blomstrende stauder i valmuefamilien. Løjtnantshjerte er naturligt hjemmehørende i Asien, hvor den gror i fugtig jord på lyse skovområder.

Løjtnantshjerte består af tynde, høje stængler, der er dekoreret med friskgrønne, fligede blade. For enden af stænglerne sidder omkring 10 små, hjerteformede blomster på rad og række og giver planten en elegant overhængende vækstform. 

Når blomsterne springer ud, åbner hjertet sig, hvilket har givet anledning til et af plantens populærnavne, nemlig ”blødende hjerte”. Den udsprungne blomst består af ydre kronblade, der enten kan være rosa (på arten), røde eller hvide, og hvide indre kronblade.

Løjtnantshjerte kan blive op til 100 cm høj og 60 cm bred. Den blomstrer typisk fra maj til juni og sommetider – hvis foråret har været mildt – endda tidligere. Det betyder, at løjtnantshjerte er en af de tidligst blomstrende stauder, vi har i Danmark. Allerede i marts, når vintergækkerne og erantis stadig blomstrer, begynder planten at spire frem.

 

Løjtnantshjertes historie

Løjtnantshjerte er en gammelkendt plante og har status som et must-have i ethvert staudebed. Planten er dog relativt ny i Danmark. Først i midten af 1800-tallet blev løjtnantshjerte nemlig indført i Europa af botanikeren Robert Fortune, som fandt den på den kinesiske ø, Chusan.

Planten var egentlig udrydningstruet i hjemlandet, men alligevel lykkedes det Fortune at bringe den med til Europa. Det siges, at løjtnantshjerte kom til Europa sammen med kamelia, pæon og hortensia.

Få gode råd til plantning og pasning af løjtnantshjerte.

 

Udvalgte sorter

’Alba’ og ’Valentine’ er to sorter af løjtnantshjerte, som tiltrækker sig særlig opmærksomhed. ’Alba’ skiller sig ud ved at have både ydre og indre kronblade i hvid. Dens blomster er altså helt snehvide.

’Valentine’, derimod, skiller sig ud ved at have ydre kronblade i en smuk, rød farve, hvor arten jo har rosa ydre kronblade. ’Alba’ bliver op til 70 cm høj og siges at være mere robust end de øvrige sorter. ’Valentine’ bliver op til 60 cm høj.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens stauder

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden