×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Prydgræs

Mosebunke

Mosebunke er en prydgræs, som danner de mest elegante, skinnende blomsteraks. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas stauder online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Mosebunke i haven

Mosebunke er en prydgræs, som danner de mest elegante, skinnende blomsteraks. Mosebunke er ikke et særligt flatterende navn og det lever slet ikke op til plantens skønhed. Modsat hvad navnet antyder, er mosebunke nemlig en prydgræs med et elegant og let udtryk.

Navnet ”mosebunke” siger noget om denne plantes naturlige voksested, men det fortæller slet ikke noget om plantens skønhed. Faktisk får ordet ”mosebunke” mest tankerne hen på en uformelig klump brunlige græsstrå.

Mosebunke er imidlertid lige det modsatte: en enkel og let græsart, som vinker elegant til omgivelserne. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af mosebunke, blandt andet de populære sorter ’Goldtau’ og ’Goldschleier’.

Se udvalget af stauder her.

 

Mosebunke: beskrivelse

Mosebunke (synonym: ”bunke”), Deschampsia cepistosa, er en prydgræsfamilie, der består af mange hundrede arter. Arterne er udbredt over det meste af verden. Mosebunke er også naturligt forekommende i den danske natur.

Her vokser den typisk ved moser og i fugtige eng- og skovområder, deraf navnet ”mosebunke”. Det er dog vigtigt at bemærke, at de mosebunkersorter, man bruger i haverne, er forædlede.

Mosebunke danner store, tætte tuer, men har ellers et meget let og luftigt udtryk. Allerede fra juni måned blomstrer den – hvilket er en hel måned tidligere end de fleste andre prydgræsser.

Blomsterne består af mange småaks, der sidder i store, løse toppe. Ved udspring er aksene sølvskinnende og får senere en korngul farve. Blomsteraksene bliver siddende resten af sæsonen, men knækker af hvis der kommer sne.

 

Mosebunke: pasning

Mosebunke er naturligt forekommende i den danske natur og den trives derfor fint i danske haver. Den får som regel den væske og næring, den har brug for, fra naturens side. Den kræver ligeledes ikke andet end en almindelig – men gerne let fugtig – havejord og kan både trives i fuld sol og halvskygge.

Mosebunke kan godt plantes ud i krukker, men den gør sig bedst på friland, hvor den kan få lov til at brede sig. Den er rigtigt god at placere mellem storblomstrende stauder som en let og luftig kontrast. Den har desuden gode bunddækkende egenskaber, som også kan komme til deres ret i staudebedet.

 

Mosebunke: udvalgte sorter

’Goldtau’ er en af de mest brugte sorter af mosebunker i de danske haver – og med god grund. Dels har sorten en god højde på omkring 60 cm, som gør den nem at finde plads til i de fleste haver.

Desuden fremstår ’Goldtau’ med skønne høstfarver. ’Goldschleier’ er en meget populær sort. Den har de samme smukke høstfarver som ’Goldtau’, men bliver en del højere: faktisk helt op til 120 cm med aks.

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havens stauder

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden