×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Vildtfugle

Fuglehuse, fuglekasser og foderbrætter

Skab fugleliv i haven med fuglehus og foderbræt

Hvis du er interesseret i hyggelige fuglefløjt samt liv og underholdning i haven, er det en oplagt mulighed at lokke fuglene ind i din have. Det gør du nemmest med fuglehuse, fuglekasser og foderbrætter, som giver fuglene et trygt sted at spise i haven, hvor de vil elske at komme tilbage til.

Med et fuglehus eller foderbræt kan du altså sikre et rigt fugleliv i haven. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af fuglehuse, fuglekasser og foderbrætter i den bedste kvalitet. Byd fuglene velkommen i haven med vores brede sortiment af fuglehuse og foderbrætter.

Fuglehuse, foderbrætter og redekasser sikrer, at fuglene vender tilbage til haven efter foder, bosteder og ynglesteder gennem hele sæsonen. Et foderbræt sikrer desuden, at du har fugle i haven hele året rundt, hvor det kan være lidt småt med fuglebesøgene.

Se udvalget af fuglehuse og foderbrætter.

 

Et fuglehus eller fuglekasse tiltrækker fugle

Et fuglehus eller fuglekasse giver fuglene et trygt sted, hvor de kan yngle. Fuglehuset er, som navnet antyder, et lille hus, hvor fuglene trygt og sikkert kan lægge og udklække deres æg. Husene er vigtige for haveejeren, der gerne vil skabe et rigt fugleliv.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af forskellige fuglehuse. Vi har både modeller, der er særligt tilpasset specifikke fuglearter, som eksempelvis musvitter, mejser eller stære, og modeller, der kan bruges til flere forskellige fuglearter.

 

Fuglehus i høj kvalitet og holdbare materialer

Kendetegnende for vores brede udvalg af fuglehuse er den høje kvalitet og det eksklusive design. Fuglehusene er fremstillet med sider i massivt hvidmalet, sortmalet eller gråmalet træ og tag belagt med blandt andet kobber eller zink.

Disse fuglehuse har et særligt eksklusivt udseende, som vil passe godt i moderne villahaver. Derudover har vi fuglehuse fremstillet i birketræ, som let kan gå i et med omgivelserne - og dermed øge fuglenes sikkerhed. Disse fuglehuse passer perfekt til den romantiske, bondeagtige have.

Vores fuglehuse fås i flere forskellige udformninger og prisklasser. Vi har de klassiske fuglehuse, som hænges op på husmuren eller et træ, men vi har også fuglehuse, som står på stativ, og som derfor kan placeres alle steder i haven.

Fuglehuse er ude i haven i alt slags vind og vejr, hvorfor det er vigtigt, at de er fremstillet i holdbare og hårdføre materialer. Vores fuglehuse er fremstillede i materialer, som kan klare alt slags vejr.

 

Foderbræt til vildtfugle

Et fuglefoderbræt kan være både åbne og overdækkede. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende overdækkede foderbrætter, da disse giver fuglene i haven den bedste fornemmelse af tryghed. Desuden sikrer overdækningen, at foderet ikke bliver vådt og rådner i regnvejr.

Mange havefolk er gode til at fodre havens fugle i løbet af vinteren, hvor det er småt med foder rundt om i naturen. Det er dog vigtigt, at du fodrer havens fugle hele året rundt, fx også i foråret hvor fuglene begynder at yngle.

Placer foderbrættet et sted, hvor rovfugle og katte ikke kan få adgang til det, men samtidig ikke længere væk end at du kan beundre livet i og omkring fuglehuset.

Vi anbefaler til enhver tid, at du fodrer havens fugle på et foderbræt, da du ellers risikerer at tiltrække skadedyr i haven. Smider du foderet på jorden, kan det rådne og dermed tiltrække trælse skadedyr, som kan være svær at komme af med igen.

Et fuglefoderbræt, der er placeret i højden, er ofte uden for skadedyrenes rækkevidde, hvorfor det er at foretrække.

Læs også: Få gode råd til vildtfuglefodring året rundt.

 

Placering af foderbræt

Én ting er at købe det rette fuglekasse. Lige så vigtigt er det at placere fuglehuset et sted, hvor fuglene er trygge ved at færdes. Fuglekassen må hverken placeres for blottet eller for langt inde i et krat.

Er det for blottet, er det udsat for rovfugleangreb, men er det for langt inde i et krat, kan katte liste sig helt tæt på, uden fuglene opdager dem. Det anbefales at placere foderkasser i nærheden af grene med torne for at mindste risikoen for angreb.

Desuden bør du være opmærksom på at placere fuglehuset et sted, hvor du selv har mulighed for at beundre livet i og omkring huset.

Læs også: Sådan skaber du en fuglevenlig have.

 

Hvad skal du fodre med på foderbrættet

Når du vælger at servere fuglefoder til havens fugle på et foderbræt, er det vigtigt at huske ikke at fylde for meget op ad gangen. Der skal være nok fuglefoder til, at fuglene bliver mætte, men ikke så meget at det kan ligge og blive dårligt. Derfor er det bedst at dosere en begrænset mængde, men til gengæld fylde op hver dag.

Du kan købe flere forskellige foderblandinger samt foderbolde og fuglefrø til vildtfugle i haven, som du kan fodre fuglene med på foderbrættet. Du kan også give fuglene daggammelt brød på foderbrættet.

Fodringen på foderbræt gør, at foderet ikke bliver vådt, hvis det regner, og det giver samtidig fuglene en mere beskyttet foderplads. Du finder foderbræt i flere forskellige materialer, som kan sættes op på træer eller husmure, monteres i haven eller hænges under udhæng.

 

Foderbræt i høj kvalitet

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende brætter af den bedste kvalitet. Vores udvalg omfatter moderne modeller fremstillet med vægge i massivt træ og tag belagt med kobber, zink eller tagpap. Disse stilrene modeller passer perfekt til moderne villahaver. Vores udvalg omfatter desuden sjove, anderledes foderbrætter i organiske former og i klare farver.

Populære produkter i denne kategori

Få inspiration og gode råd

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden