{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Varmelegemer

Akvariefisk

Varmekilder til akvarie

En varmekilde i akvariet sørger for at opvarme vandet og er derfor nødvendigt for fiskenes sundhed og trivsel. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas akvarievarmekilder. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Varmekilder sikrer den rette temperatur

At opretholde den rette temperatur er altafgørende for dine fisks trivsel og sundhed. Nogle fisk tåler temperaturudsving, men akvariefisk har brug for en konstant, lun vandtemperatur.

Dette sikrer varmekilden. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af effektive og stabile varmekilder, der kan opvarme alt fra små til store akvarier.

Varmekildens funktion

En effektiv og stabil varmekilde er en vigtig del af akvarieudstyret. En varmekilde sørger nemlig for at holde en konstant temperatur i akvariet.

Temperaturen i akvariet er afgørende for både fisk og planters trivsel. For lave temperaturer nedsætter livsprocesserne, mens for høje temperaturer sætter processerne op.

Ligeledes vil for høje temperaturer få iltmængden i vandet til at falde, hvilket både er til skade for fisk og planter.

Samtidig er for høje temperaturer et problem, fordi det er godt for algerne, som vil formere sig voldsomt. Både for lave og høje temperaturer skal altså undgås; derfor er det nødvendigt at kontrollere temperaturen.

Forskellige typer varmekilder

Der findes mange forskellige typer varmekilder. Nogle installeres som bundkabler i akvariet, mens andre er integreret i pumper.

Varmekilden fungerer ved, at en termostat indstilles og holder en konstant temperatur. Ligesom der findes varmekilder, findes der køleautomater, som kan holde vandtemperaturen nede.

Når man skal indstille sin varmekilde, er det vigtigt at huske, at al teknik i akvariet (lyskilde og pumpe) frigiver varme.

Fisks temperaturbehov

De fleste fisk kan klare sig i akvarier med en vandtemperatur på 24-26 grader. Dog kan der være store forskel på fisks temperaturbehov og det er derfor vigtigt at undersøge grundigt, hvilken temperatur dine fisk foretrækker.

Akvarieplanters temperaturbehov

De fleste akvarieplanter trives bedst ved cirka 24 grader, men der kan være forskel på de enkelte planters temperaturbehov.

Når man vælger planter til sit akvarie, er det vigtigt at være opmærksom på, om de kan trives ved den temperatur, som fiskene kræver.

Hold øje med temperaturen

Ligesom alt andet teknik kan varmekilden stoppe med at fungere. Ligeledes kan man ikke altid stole på termostaten, som kan vise forkert.

For at vandet ikke har den forkerte temperatur, er det meget vigtigt, at man løbende holder øje med temperaturen med et termometer.