Fugletilbehør

Fugletilbehør som foderskåle, badekar og redekasser er essentielle til fugleburet. Herunder kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas tilbehør til fugle. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Få tilbudsavisen elektronisk direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 150.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuj', har kompakte blomsterklaser på 15-20 cm, hvor de enkelte blomster bliver meget store. Har store mørkeblå og lilla blomsterknopper.

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

Rhododendron  hører til en af de planteslægter som relativt nemt kan flyttes som store planter. Vent til august/september og sørg for at vande planten hyppigt i perioden før flytningen. Ved opgravningen skal der sørges for at jordklumpen er så stor som muligt.  Dette for at få så stor del af rodnettet med som muligt. Ved omplantningen skal der bruges rigeligt med Rhododendronsphagnum  og rigelig vanding efter plantning.

Fugle

Tilbehør til stuefugle

Tilbehør til fugleburet er uundværligt. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af fugletilbehør.

Foderskål til fuglebur

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af stabile foderskåle og vandskåle samt automater til fugleburet. Der er forskel på, hvordan fuglene foretrækker at få deres foder og vand. Nogle fugle vil helst have foder og vand fra en automat, mens andre foretrækker at have det liggende i en skål.

Derfor forhandler vi både skåle og automater. Det kan være en fordel for os mennesker at give fuglene mad og vand i en automat, da det sikrer friskheden og gør det samtidig svært for fuglene at skubbe mad og vand ud af beholderen. På den måde bliver det lidt lettere at gøre rent omkring buret.

Badekar til fugl

Alle fugle elsker at bede. Giv dem et badekar med frisk vand og du vil meget hurtigt opleve, at de sidder i karet og pjasket vand ud over fjerene. Fugle elsker at bade i vand, men du kan også fylde sand i badekarret.

Fugle elsker nemlig at pjaske med sand. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af stabile badekar, som vil kunne give dine fugle timevis af badehygge.

Udover at give dine fugle et badekar, er det en god idé at give din fugl et "bad" med en forstøverflaske. De fleste fugle vil elske at blive badet på denne måde.

Redekasser og reder til ynglende fugle

Vælger du at lade dine fugle yngle, er det vigtigt, at du har det rette udstyr til det. Der er forskel på, hvilken redeform de enkelte fugleracer foretrækker. Derfor har vi hos Plantorama et stort udvalg indenfor redekasser og reder til fugle.

Vi har særlige artstilpassede løsninger og reder og redekasser, som kan gøres bruges af flere forskellige fugleracer. Hos os finder du altid den løsning, som du har brug for.

Reservedele til fuglebur

Ligesom med alle andre ting kan fuglebure sommetider have brug for at få skiftet en "reservedel". Med tiden vil bunden i buret måske blive slidt, en klemme i en låge kan gå i stykker eller vandautomaten kan blive beskadiget, så den lækker.

Hos Plantorama har vi derfor et stort udvalg af reservedele til fuglebure, så du kan skifte de slidte eller ødelagte dele ud.

Vejledning omkring tilbehør til fuglebur

Har du brug for vejledning omkring valg af tilbehør til fuglebur, bør du besøge den nærmeste Plantorama og få en snak med vores dygtige fagfolk. De ved alt om de forskellige fugles behov og kan derfor guide dig sikkert til det rigtige valg.