{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Legetøj

Katte

Legetøj til katte

Kattelegetøj har mange fordele; det giver usikre katte selvtillid og virker afstressende. Desuden er legetøj god til jagtlege, som stimulerer katten. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af legetøj til katte.

Legetøj stimulerer katten

Leg er en stor del af kattens liv – specielt hvis du har en indekat. Det er også en god måde at styrke forholdet mellem dig og din kat.

Legen er vigtig for katten motorik og udvikling af sociale egenskaber. Desuden får katten stimuleret sit medfødte jagtinstinkt og sin lugtesans.

Killinger og katte skal lære, at der ikke leges jagt med menneskers hænder og fødder. Mennesker er til kæl og klap, og det skal katten lære med det samme.

Kattelegetøj er essentielt i denne læring, hvor du nemt kan føre killingens eller kattens opmærksomhed over på legetøjet frem for møbler, hænder og fødder.

Valg af legetøj til katte

Meget af vores legetøj ligner kattens byttedyr i naturen og har derfor fjer og haler, eksempelvis fjerpinde eller stofdyr med fjer og haler på.

Kattelegetøj, der efterligner byttedyrets bevægelse, er altid et hit, men katte er generelt glade for ting, der bevæger sig, eksempelvis små bolde.

Flere af vores produkter har katteurt i eller duft af det, som de fleste katte synes godt om. Mange katte er også glade for kattelegetøj, der rasler og piber. Aktivitetslegetøj er også en rigtig god idé.

Leg har en afstressende effekt og opbygger selvtillid hos usikre katte. Forskellige katte leger forskelligt. Derfor er det en fordel at have forskelligt legetøj at skifte imellem.