{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Dyr

Dyr

Alt til dyr

Dyr er både hyggelige og underholdende medlemmer af familien. Samtidig lærer de os om empati og ansvar. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af tilbehør og foder til kæledyr og hobbydyr (dyreliv føres ikke i Plantorama Amager).

Dyr er en del af familien

Uanset om hunden, katten, fuglen, fisken, krybdyret eller gnaveren er dit favoritdyr, så er alle hyggelige og underholdende bekendtskaber. I Plantorama finder du levende dyr som gnavere, akvariefisk, koldtvandsfisk og krybdyr samt alt slags nødvendigt tilbehør, udstyr og foder til dem.

Dyr virker afstressende på os mennesker, men at udvide familien med et dyr er en stor beslutning. De skal blandt andet passes, når du ikke er hjemme, fodres korrekt og opdrages. Når vi alligevel vælger at påtage os denne opgave, er det fordi, dyr er skønt selskab. Mange dyr ses endda som et ekstra medlem af familien.

Dyr er ikke blot nuttede og spændende – de lærer os også om empati, ansvar og engagement. Vi lærer at være ansvarsfulde for et andet væsens liv og sørger for, at de får det bedste dyreliv muligt. Især børn har gavn af dyr i boligen, da de er med til at give dyret en god, tryg tilværelse med masser af leg og kram. 

Der er forskel på fisk

I Plantoramas dyrecentre finder du mange forskellige slags levende dyr – gnavere, akvariefisk og krybdyr. Du kan altså komme og pege den fisk, gnaver eller krybdyr ud, som du gerne vil have med hjem. Vi elsker dyr, og derfor har vi ansat fagfolk, som har forstand på, hvordan de fleste kæledyr og hobbydyr vokser og trives bedst.

De ved, hvilket foder der er bedst egnet samt hvordan du passer dit dyr optimalt – uanset om det gælder aktivering af hunden og katten eller fodring af fisk og krybdyr. Du kan derfor trygt spørge os til råds om dit kæledyr. Du finder samtidig alle vores bedste tips og tricks i vores guide-univers, så du også kan få hjælp, når kæledyret er kommet med dig hjem.

Hvilket dyr skal du vælge?

Med et blødt, nuttet kæledyr eller et spændende, eksotisk hobbydyr følger et stort ansvar. Det er din opgave at sikre, at dyret trives og får alle sine behov dækket. Det er vigtigt at sætte sig grundigt ind i det dyr, du overvejer at anskaffe, så du kender til dets grad af pasning og vedligeholdelse samt træning og aktivering. Du bør overveje hvor meget tid, du vil bruge på pasning og vedligeholdelse, og overveje om det stemmer overens med dyrets behov og krav. Få gode råd til pasning af kaniner.

Du skal også vælge et kæledyr eller hobbydyr, som du selv interesserer dig for. Vil dit barn eksempelvis gerne have en kanin, skal du også turde holde den. Selvom det er en lærerig oplevelse for barnet at få et kæledyr, mister de ofte interessen, hvis forældrene ikke selv er engagerede og interesserede.

Du bør også overveje ønsket om kontakt og eventuelle allergier. Krybdyr, slanger og skildpadder er generelt nemme og billige at passe, hvor kaniner og andre gnavere kræver mere opmærksomhed, mens hunde kræver aktivering flere gange om dagen. 

Kæledyr med pels er typisk nogle, du kæler og hygger dig med, men de kan være en udfordring for allergikere. Krybdyr og akvariefisk er mest til at kigge på, men er gode til mennesker med allergi. Læs mere om sumpskildpadder.

Fugle kan blive tamme, hvis du gør en indsats for det, men griser samtidig en hel del. Der er altså mange overvejelser, du bør gøre dig, inden du anskaffer dig et dyr.

Hunden er menneskets bedste ven

Det er ikke helt tilfældigt, at hunden kendetegnes som menneskets bedste ven. Hunde har været tilknyttet mennesket i over 15.000 år, og er i dag det mest populære kæledyr herhjemme. Hunden er typisk et meget socialt dyr, hvorfor de ofte bliver tæt knyttet til deres familier – ja, de ses endda ofte som endnu et medlem af familien.

Selvom hunden er yderst populær blandt den danske befolkning, kræver de dog meget aktivering og stimulering, og så er de ikke de billigste kæledyr. Du skal overveje, om hunden passer til dit og din families temperament, livsstil og aktivitetsniveau.

Med disse overvejelser får du til gengæld en rigtig god fornemmelse for, hvilket udstyr og tilbehør du får brug for til din nye hund. Har hunden eksempelvis et meget højt aktivitetsniveau, er det vigtigt, at du anskaffer legetøj og andet tilbehør, der stimulerer og engagerer hundens sanser og instinkter. Se udvalget til hund.

Katten er selvstændige, men også sociale

Katten er, næstefter hunden, det mest populære kæledyr i Danmark, og den har ligesom hunden været tilknyttet mennesker i flere tusinde år. Den er generelt ikke ligeså social som hunden, men til gengæld er den vellidt for sine evner til at jage mus, rotter og andre mindre skadedyr.

Katten karakteriseres generelt som et meget selvstændigt kæledyr, der elsker at gå på jagt efter gnavere og småfugle. Katte er godt nok et selvstændigt kæledyr, men de er samtidig meget kælne og hengivne – og utroligt nemme at holde af. Katten er dog også et kæledyr, som skal aktiveres og stimuleres i hverdagen, især hvis du har en indekat.

Derudover kræver nogle katteracer megen pelspleje og andre mere kontakt. Selvom katten er selvstændig, er den stadig social, hvorfor du skal afsætte tid og energi af til omsorg og leg. Du bør derfor overveje, om du har tiden og lysten til dagligt at passe og pleje katten, så den holder sig sund og rask. Se udvalg til kat.

Akvariefisk er nemme kæledyr

Traditionen for at holde fisk i akvarier stammer fra Kina og Japan og blev populært i den vestlige verden i det 19. århundrede. Akvariefisk er særligt velegnede til dem, som ikke har tiden og lysten til at gå daglige ture, opdrage og aktivere et dyr. Derudover er akvariefisk oplagt til de familier, hvor de er allergikere, og familier som ofte er på farten.

Akvariefisk fælder ikke, og de kræver ikke timevis af pasning og pleje. Uanset om akvariefiskene er store eller små, skal de ikke kæles med, luftes eller trænes. Akvariefiskenes behov er minimale; de kræver rent vand og næringsrigt foder.

Der er dog den hage ved det, at et akvarie skal vedligeholdes og holdes rent. Ugentligt skal rudernes på akvariet renses for alger og vandet skal skiftes hver anden uge.

Derudover skal du sætte dig grundigt ind i de akvariefisk, du ønsker, da deres behov og trivselskrav varierer meget fra fiskeart til fiskeart. De stiller forskellige krav til temperaturer, vandsurhed, fiskefoder og lys. Du kan altid spørge vores faguddannede personale til råds, så du kommer godt fra start. Se udvalg til akvariefisk.

Gnavere er bløde, men skrøbelige

Gnavere er skrøbelige dyr, der ikke kan tåle at blive tabt eller taget for hårdt på, og de skal bruge meget kontakt for at blive tamme. De er byttedyr og er derfor forsigtige af natur, hvorfor høje lyde og lignende kan skræmme dem. De skal holdes i bure, men flere af dem har godt af at komme ud og løbe under opsyn.

Gnavere har et stort behov for aktivering, legetøj og mulighed for at lave huler og gange. Du bør til enhver tid forsøge at efterligne deres naturlige habitat så meget som muligt. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i den enkelte gnavers behov og vaner, så de trives. Nogle er eksempelvis nataktive og andre er flokdyr. Se udvalg til gnavere.

Fugle er dekorative og underholdende

Fugle er nogle af de mest underholdende og dekorative kæledyr, der findes. De findes i mange farver og farvekombinationer, og så er de altid garant for godt humør og sjove lyde. Nogle fugle kan endda blive tamme og ligefrem kælne. Uanset hvilken fugl du vælger, bør du sætte dig grundigt ind i, hvordan du sikrer dens trivsel bedst muligt. Se udvalg til fugle.

Stort udvalg i tilbehør, udstyr og foder

Vi har i Plantorama en stor viden og erfaring med hobbydyr og kæledyr. Alle dyr har forskellige behov og stiller forskellige krav. Derfor tilbyder vi et stort udvalg af tilbehør, udstyr og foder til alle slags dyr med alle slags behov.

Alt hvad dit yndlingsdyr har brug for, finder du i Plantorama. Vi har faktisk omkring 13.000 varenumre i sortiment i vores dyreafdelinger. Vores uddannede fagfolk står selvfølgelig klar til at hjælpe dig med alt omkring dyr – lige fra valg af hobbydyr eller kæledyr til det perfekte foder.