{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

akvariefisk

Byg landskab og vandhave i akvariet

31. december 2023

Hvad er aquascaping?

Det primære formål med aquascaping er at arrangere et landskab med vand og akvarieplanter og få dem til at udvikle sig. Der er mange muligheder for, at du kan sætte dit helt eget præg på akvarielandskabet. Fisk, små rejer eller andre vanddyr kan godt være en del af det, men det kan lige så vel være planterne alene.

 

Stil indenfor aquascaping

Akvarielandskaberne er virkelig flotte at opleve. Typisk er stilen minimalistisk frem for det farverige med enkle materialer og farver.

Nogle søger inspiration i den japanske havetradition, hvor enkeltheden spiller en stor rolle. Her kan du placere en stor sten lidt forskudt fra midten og placerer mindre sten omkring den. Lave planter kan dække stenene, som det typisk ser ud på græsklædte bjergsider.

Andre foretrækker den hollandske stil som inspirationskilde, hvor planterne kommer i mange farver og er placeret i parallelle rækker fra højre mod venstre. Nogle er mere interesseret i at skabe et rev med sten, fisk og planter som efterligner et junglelandskab med mangrover.

Læs også: Nybegynder i akvariefisk? Vi hjælper dig

Få gode råd til aquascaping hos Plantorama

Kreativitet og sundt økosystem

Det er altså helt op til dig selv at bestemme, hvordan dit vandlandskab skal se ud. Det er smukt, men også en udfordring. Du skal finde kreativiteten frem og huske på at skabe en biologisk balance i akvariet, der får planter og dyr til at trives i det lille økosystem.

 

Oplev Danmarks største vandlandskab

I Plantorama Hillerød har vi bygget Danmarks største vandlandskab med vulkaner i et 3000 liter akvarium, der er opbygget af den internationale dommer i aquascaping Ole Pedersen.

Få gode råd til aquascaping hos Plantorama