Træer

Magnolie eller magnoliatræ

Magnoliatræer giver liv i haven

Magnoliatræer er smukke træer og buske, der giver liv til din have i det allertidligste forår – endda før løvsætning. Magnolien har en lang historie bag sig, men bliver ved med at være populær.

Magnoliefamilien består af omkring 210 arter, og de tidligste planter af samme familie voksede så tidligt som for 95 millioner år siden. De vokser naturligt i Asien og Amerika. De er beskrevet første gang i 1703, hvor de også blev opkaldt efter den franske botanist Pierre Magnol (1638-1715). I Kina er magnolien symbol på renhed og oprigtighed.

Se udvalget af prydtræer til haven. 

 

Magnolie i Danmark

Det kendetegnende for alle i magnolie-familien er, at de er træagtige vækster. De findes både i løvfældende og stedsegrønne arter, selvom de stedsegrønne ikke klarer sig godt i det kolde, danske klima.

Det forklarer sandsynligvis hvorfor, den løvfældende Magnolia x Soulangeana er den mest almindelige i Danmark. Deres blomster kommer i flere farver, fra det næsten grønlige hvide til intense lilla farver. Andre arter kan endda have gule blomster.

Magnolia x Soulangeana, blomstrer i det tidligste tidlige forår, endog før den selv sætter blade, og er i denne periode ekstra sårbar overfor frost, som kan skade blomsterne med en sen frysning. Den kan blive op til 6 meter høj.

 

Udplantning af magnoliatræer

Magnolia x Soulangeana vokser bedst i sol eller delvist skygge. Der hersker delte meninger om, hvilken jordtype der er den helt rigtige til magnolietræer.

De trives godt i den sure jord (pH-værdi på 4,5-6), men behøver den, ifølge Haveselskabet, ikke. Det vigtige i forhold til jorden er primært, at den ikke er decideret våd. En drænet, porøs, men stadig fugtig jord vil være det bedste til træet.

De trives bedst i læ, og i sol eller kun delvis skygge. De skal have plads til at brede sig, da de kan blive lige så brede, som de er høje. Få gode råd til havens træer i guiden.

Gavekort til Plantorama

Glæd en du holder af med et gavekort til Plantorama.

En gave der gror

Plantoramas gavekort gælder til alle landets centre. De kan bruges i alle vores fysiske butikker, hvor du finder et stort udvalg indenfor have, bolig og dyr.

Levering af gavekort

Vores gavekort leveres med posten direkte til din valgte adresse. De kan ikke ombyttes til kontanter og erstattes ikke ved tab.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}