Havekrukker

Få succes med dine forårskrukker nu

4. marts 2022

Artiklen er skrevet af gæsteblogger Maria, der beskriver sig selv som en entusiastisk haveamatør. Til dagligt deler hun ud af sin haveerfaring og giver inspiration videre til hendes mange følgere på Livsnyderhaven.

 

Vælg hårdføre forårsblomster til krukkerne

Det begynder så småt at krible i fingrene for de fleste af os der har en have eller en altan.

Coronavirus i Danmark har fyldt manges tanker i det sidste stykke tid og derfor er det nu dejligt at give sig lov til at tænke på noget andet. Haven er jo et fristed for mange af os, hvor man glemmer tid og sted og hvor man lever i nuet. Det varer ikke lang tid, før vi igen kan sidde med en kop kaffe i solen på terrassen og nyde foråret.

Et godt sted at starte havesæsonen op, kan være at få plantet forårsblomster i krukkerne på terrassen eller ved hoveddøren. Det giver altid en dejlig stemning når man ankommer ved huset og der er forårsblomster ved døren.

Selv om der stadigvæk er mulighed for nattefrost, kan man sagtens plante forårsblomster og løg, for der findes nemlig nogle fine blomster der godt kan tåle lidt frost. Man skal bare huske at købe de rigtige løg og blomster, hvis man allerede nu vil have succes med sine krukker. 

Køb vores udvalg af havekrukker her

Populære produkter netop nu

Listen over hvilke planter, der blandt andet tåler lidt frost, er:

  • Primula
  • Perlehyacinter
  • Bellis
Få succes med dine forårskrukker nu - Plantorama
Få succes med dine forårskrukker nu - Plantorama

Fif til valg af forårskrukker

Mange havekrukker er lavet af ler, fiber, porcelæn, plastik eller lign. Gennem årene har mange desværre erfaret at lerkrukkerne hurtigt går i stykker.

Det er bare så ærgerligt, når man skal ud og købe nye krukker til terrassen hvert år. Derfor er det en fordel at vælge krukker der kan tåle frost og er holdbare samt ikke vejer meget. De bliver jo slæbt frem og tilbage fx fra vinteropbevaring, så de skal kunne holde til en del.

Marselisborg-krukken har mange af de fordele. Den vejer ikke meget, da den er lavet af fiber, den er holdbar og så er den i øvrigt rigtig smuk.

Når man planter sin havekrukke til, er det vigtigt at huske at lave dræn i krukken, så vandet kan løbe væk når det regner. Der kan nemlig godt stå vand i krukken og rødderne vil derfor rådne væk eller fryse til, når der er frost.

Først skal man tjekke om der er hul i bunden af krukken, hvis der ikke er det - så skal man selv lave det. Derefter skal man fylde lecasten, eller gamle ødelagte krukkeskår i bunden af krukken. Til slut skal der fyldes spagnum og plantes skønne forårsblomster i havekrukken. 

Det kan være en fordel at få plantet sine havekrukker til allerede nu, for så får man glæde af blomsterne i en lang periode. Det er jo nu man trænger allermest til lidt liv på terrassen og ved fordøren.

Se video og læs guiden om hvordan du tilplanter havekrukken her

Få succes med dine forårskrukker nu - Plantorama
Få succes med dine forårskrukker nu - Plantorama

Dæk forårsblomsterne til ved nattefrost

Vejret er meget omskifteligt i Danmark og vi må jo erkende at der fortsat godt kan komme nattefrost helt hen i maj måned. I marts, april og maj kan temperaturen faktisk svinge mere end 10 grader i døgnet, så vejret er med andre ord ret ustabilt.

Hvis der kommer nattefrost en enkelt nat, kan man i øvrigt nemt dække krukken til. Et viskestykke er faktisk som regel nok, hvis du ligger det henover krukken inden sengetid.

Har du et drivhus eller orangeri kan du også løfte potten derind, hvis vi nu får ekstra kulde. Så står potten beskyttet og du kan også her ligge et viskestykke henover.

Forårsblomsterne, som jeg tidligere nævnte, kan hænge med hovederne efter en nat med frost. Men lige så snart solen kommer frem, retter de sig op igen. Så bliv ikke forskrækket hvis det sker - de kan godt klare lidt nattefrost.

Få succes med dine forårskrukker nu - Plantorama

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}