{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

6 gode stauder til krukker

 
Plant sommerblomster der er flotte helt til efteråret - Plantorama

Artiklen er skrevet i 2020 af gæsteblogger Maria, der beskriver sig selv som en entusiastisk haveamatør. Til dagligt deler hun ud af sin haveerfaring og giver inspiration videre til hendes mange følgere på Livsnyderhaven.


Sommer på terrassen

Det er en særlig magisk tid lige nu ude i de danske haver, da de fleste haver står grønne og frodige. Stauderne har bredt sig og roserne har foldet sig ud. De fleste roser står endda med mange blomster lige nu.

Jeg elsker virkelig sommer!

Efter en god start på sommeren, hvor vi har haft sol og varme, er terrassen faktisk allerede nu klar til en opgradering.

Det er skønt når der kommer nye planter i krukkerne på terrassen. Ja, der er ikke noget bedre end at tage en tur ud til Plantorama og efter en times tid forlade parkeringspladsen igen med en fyldt bil. Der er tit blomster i bagagerummet og engang imellem er de også på bagsædet - ja selv i håret!

Når jeg kommer hjem, plejer jeg at pakke planterne ud ved vores potteværksted, så jeg lige kan få overblik over hvad jeg har købt.

Det gjorde jeg også i dag, og efterfølgende blev krukkerne plantet til med nye planter. Det bedste er at de planter jeg netop har plantet, vil stå smukt helt indtil det bliver efterår.

Køb stauder til krukkerne her

Chrysanthemum, lavendel og solhat er gode planter

Jeg har valgt at plante chrysanthemum i nogle af mine krukker, for de findes i så mange smukke farver.

De bliver faktisk ved med at blomstre indtil det bliver efterår - hvis bare man husker at nippe de visne blomster væk. Hvis man husker at tage de gamle blomster væk, skal planten ikke bruge energi på at de gamle blomster visner og dør.

Planten vil i stedet bruge al sin energi på at sætte nye blomster gennem hele sommeren. Det giver god mening og er ret nemt.

I år har jeg også købt marehalm, da den har et grågrønt look og det kan jeg godt lide. Den minder mig nemlig om klitterne ved Vesterhavet og jeg syntes at det er et godt minde at have på terrassen.

Jeg har også købt lavendel, da jeg syntes de er smukke og så spreder de dejlig duft på terrassen. Det er faktisk noget gæsterne ligger mærke til!

 

Stauder til krukker

Det er nu man kan skabe god stemning på terrassen, ved at vælge planter som står smukt helt indtil sensommeren. For at gøre det nemt for dig, har jeg valgt nogle planter ud, som du med fordel kan få succes med.

Sommerblomster der er flotte helt ind i efteråret

Husk altid at lave dræn i krukkerne. Hvis du ikke har lecanødder, så brug de gamle skårede potter du har. Brug derefter noget nyt muldjord, så planterne får god næring til de næste par måneder.

Læs også: Sådan passer du lavendel

Plant sommerblomster der er flotte helt til efteråret - Plantorama
Plant sommerblomster der er flotte helt til efteråret - Plantorama

Det er NU

Det er også nu at vi skal huske os selv på at leve i nuet, for det er lige nu at sommeren er på sit højeste.

Om nogle måneder begynder vi at pakke tæpperne og havemøblerne væk. Så det er NU at vi skal huske at lave det vi går og drømmer om. Her tænker jeg ikke på haveprojekter, men mere på samvær med familie og venner.

Vi skal huske at grille med familien, spille petanque og måske endda sove under åben himmel - især hvis der igen bliver en tropenat.

Det er faktisk utrolig skønt at sove udenfor. Når man ligger og ser på stjernehimlen eller når man hører fuglene fløjte en meget tidig morgen, kan man kun blive glad. Det er så livsbekræftende.

Vi skal med andre ord ikke udskyde de gode oplevelser. Også selv om haven ikke er helt så lækker, som man havde drømt om.

Måske er havemøblerne lidt slidte og grillen skulle havde været udskiftet for nogle år siden.

Glem det for en stund. For det er lige meget. Det er nemlig nu, at livet i haven skal leves. Det skal ikke udskydes, - hvis du altså spørger mig.

Jeg drømmer selv om en lille grillfest på terrassen og så drømmer jeg også om at sove under åben himmel igen.

Jeg drømmer om at sidde under et tæppe på terrassen, med lys i lanternerne og varm kaffe i kruset en sen aften i juli måned.

Jeg drømmer om at gode venner kommer forbi og spiller et spil kort spil på terrassen.

Det er ret simpelt. Hvad drømmer du om?

Plant sommerblomster der er flotte helt til efteråret - Plantorama
Plant sommerblomster der er flotte helt til efteråret - Plantorama
Plant sommerblomster der er flotte helt til efteråret - Plantorama