×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Haveplanter

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Have

Planter til haven

Der findes et væld af haveplanter, som alle skaber liv og stemning i haven. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas planter til haven. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Planter til haven

En smuk have giver ro. Hvad enten du vælger at anlægge en minimalistisk, østlig have eller et kontrolleret vildnis giver haven tid til fordybelse. Herudover suger planter også væske til sig, hvilket kan hjælpe huse med kældre i tilfælde af en meget våd jord – eksempelvis ved store regnskyl.

Nogle træer, eksempelvis birk, suger rigtig godt, hvilket er grunden til, at de klarer sig specielt godt i våde områder. Se udvalget af træer til haven her.

Hos Plantorama finder du et kæmpe udvalg indenfor alle slags planter til haven samt sommerblomster, blomsterløg, og frugttræer. Besøg dit nærmeste havecenter, se udvalget og få gode råd af vores faguddannede personale.

Planter og menneskets helbred

Flere undersøgelser påviser, at planter giver ro og hjælper mennesker til at afstresse. Herudover forebygger planter eksempelvis influenza og forkølelse. Vores ernæringsbehov er også meget afhængig af planter og deres frugter.

Hvis mennesker indtager for lidt frugt og grønt, kan det være direkte medvirkende til højere risiko for kræft og hjerte-kar-sygdomme. Det gavner altså både det fysiske og psykiske miljø at have planter omkring sig.

Mennesket i naturen

Mennesket lever i tæt symbiose med naturen og har altid gjort det. Vi blev skabt af den, og vi overlever på grund af den. Planter er et vidt begreb og spænder over både de højeste træer, til de mest mikroskopiske vækster.

Buske, blomster, frugttræer og bærplanter, slyngroser og kødædende blomster er alle af plantefamilien – og de fås alle i Plantorama.

Fotosyntese på jorden og i hjemmet

Planters fotosyntese trækker energi fra lys, der indeholder Uv-stråling, og omdanner det til kemisk energi. Den kemiske energi bliver brugt til at holde plantens vækst og reproduktion kørende. Som sideeffekt omdannes CO2 til Oxygen.

Det sidste må siges at være en af de vigtigste funktioner på jorden – uden den vil alt liv, der har brug for ilt, forsvinde. Udover over at trække CO2 fra luften, trækker planter også andre partikler fra luften, som kan være skadelige for mennesker. Derfor er stueplanter gode at have indendørs.

I de velisolerede huse, vi bor i nu til dags, holder vi ikke kun varmen inde, men også en masse skadelige kemikalier, som vi burde lufte ud.

Haveplanter skaber liv og stemning

Haveplanter dækker over alle de forskellige planter, vi har i vores haver. Det gælder eksempelvis buske, træer, bunddækkeplanter, frugt- og grøntsagsplanter, blomster og urter. Nogle haver designes fra bunden, og her kan haveplanterne vælges frit.

De fleste haver bliver dog udformet efter allerede eksisterende planter i haven. I Plantorama har vi et bredt udvalg af planter til din have – så uanset om du anlægger en helt ny have eller blot mangler planter til havens bede og krukker, har vi haveplanter til dig.

Hvilke haveplanter skal du vælge?

Der er ingen grænser for, hvad du kan plante i haven, men du bør overveje, hvilke forhold din have tilbyder haveplanterne. Er jorden eksempelvis meget leret, er vindforholdene rolige og kommer der sollys nok ned i haven?

Er du i tvivl, skal du vælge haveplanter efter din mavefornemmelse. Gå efter planter som du nyder synet og duften af, og tænk på hvilken type have, du ønsker. Få inspiration til havens stil.

Køkkenhaven giver dejlige grøntsager, frugthaven giver smagfulde bær og frugter og prydhaven er smuk at kigge på og dufte til. Uanset hvilken have der passer dig, har vi haveplanterne til dig i Plantorama. Alle haveplanter er omfattet af GroBedre, som sikrer dig sunde og stærke panter.

Sådan plejer du dine haveplanter

Alle planter skal passes og plejes – nogen mere end andre. Samtlige planter er afhængige af en skiftende mængde sol, fugtighed, næring og pH-værdi i jorden. Det varierer altså meget, hvilke forhold planterne trives under.

Nogle haveplanter skal bindes op, andre skal gro i fred. Nogle tåler ikke det danske klima og skal vinteropbevares, andre kan sagtens overleve kulden. Det vigtigste er at sætte planterne i et miljø, som svarer til der, hvor de vokser naturligt. Jo tættere du kan komme på de forhold, des bedre trives planterne.

Dette bør du overveje omkring din have

Det er først og fremmest en god idé at overveje, hvad havens formål skal være – skal den være en prydhave eller nyttehave? Dernæst skal du overveje, hvilke planter der passer ind i din type have.

Er jorden sur, leret eller sandet? Mangler der et træ, der skaber skygge, eller måske to træer, så der kan hænge en hængekøje? Hvilken stil passer til haven, og hvor meget tid gider du bruge på vedligeholdelse?

Der er mange ting at sætte sig ind i, når du planlægger ændringer i haven. Uanset dine overvejelser står vi klar til at vejlede dig i alt til haven. Du finder også tips og tricks til havelanter i guiden.

Gode råd til havens planter

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden